Gość Jash #2776 Napisano 8 Maja 2017 To był skrót myślowy, jak widać błędny. Na każde wsuwane tak mówię. Oczywiście to są loafersy, bo mokasyny raz, że nie mają obcasa to podeszwę mają z tego samego kawałka skóry co reszta buta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #2777 Napisano 8 Maja 2017 Całkiem fajne Jacku. Jaka to firma ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2778 Napisano 8 Maja 2017 F&D Forward. Chyba jakaś mała lokalna włoska firma. Nie kojarzę kompletnie. Z Filipem rozmawiałem też nie bardzo. Nie mniej to nie ważne. Są ładne, dobrze wykonane i kosztowały tyle co kilka butelek dobrego piwa CALZOLERIA FORWARD S.R.L. VIA DELLA REPUBBLICA, 63 - LOC. STABBIA CERRETO GUIDI (FI) IT 50050 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BÓG 6 #2779 Napisano 8 Maja 2017 Fajna podeszwa - z przyssawkami do wspinania się po szybie he,he. Gratuluję upolowania okazji. 0 Dziś robię to czego Ty nie robisz.Jutro będę w stanie robić to czego Ty nie potrafisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #2780 Napisano 11 Maja 2017 Panowie, jak się nazywa taki rodzaj butów? Boat-boots?!? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4553 #2781 Napisano 17 Maja 2017 koledzy- kiedyś mieliśmy na forum ( ktoś "wrzucił") wzór pisma reklamacyjnego z odniesieniem się do paragrafów, Sądu Konsumenckiego itd.Czy macie coś takiego???Po niecałym miesiącu buty przetarły się na pięcie i w odpowiedzi dostałem że: to moja wina bo źle użytkowałem!!!!Pomożecie???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1273 #2782 Napisano 17 Maja 2017 Wal do rzecznika praw konsumentów. Tam powiedzą Ci wszystko i pomogą z pismami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #2783 Napisano 17 Maja 2017 Z tego co kojarze to kolega Jash wrzocil kiedys wzor takiego pisma. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #2784 Napisano 17 Maja 2017 Pawel007Jaki to producent robi takie buty? Rzecznik konsumentów to dobry adres. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4553 #2785 Napisano 18 Maja 2017 PalladiumAle myśle ze jest to jednostkowy przypadek. Miałem/ mam tych butów naście par i to pierwsza akcja. Najbardziej mnie wkurzyło ze zawsze kupuje u tego samego dostawcy i tak mnie potraktował. Jeżeli ktoś z was odgrzebie takie pisemko proszę o pw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #2786 Napisano 18 Maja 2017 Przez miejskiego rzecznika zdziałasz więcej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2787 Napisano 18 Maja 2017 Nie wiem jak w Waszych miastach, ale skuteczność wrocławskiego rzecznika przy mediacjach jest bardzo słaba. Po pierwszej porażce przestałem tam chodzić i korzystam z usług kolegi, prawnika. Nie jest za darmo, ale 9/10 przypadków po pierwszym jego piśmie, poprzedzającym ewentualną drogę cywilną, sprawa znajduje finał. Raz się tylko zdarzyło, że finał był w Sądzie, ale wtedy walczyłem sam i się opłaciło. Tylko pytanie, czy się chce i nie szkoda nerwów, bo mnie już tak. Żonie teraz poszedł zamek w torebce. Nigdzie takiego nie mogą dorobić, bo rozmiar dziwny. Reklamacja odrzucona, odwołanie również. Poszedłem do rzecznika. 50/50 ale raczej nie wróży sukcesu. Koledze już nie dawałem tej sprawy bo torebka ledwo za 299zł, a jak mam jeszcze jemu płacić 150zł.....wywaliłem ją do śmieci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #2788 Napisano 18 Maja 2017 Takie wpadły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2789 Napisano 18 Maja 2017 Żelki super, a 577 wiadomo, że sztos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #2790 Napisano 18 Maja 2017 Pomijając że uwielbiam sneakersy i mam ich sporo zawsze wypowiadałem się krytycznie o wszelkiej maści NB, aż do zeszłego sezonu kiedy zakochałem się w jednym z modeli 998 USA, jest różnica i to duża oraz warto dopłacić zdecydowanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2791 Napisano 18 Maja 2017 (edytowane) Może mi ktoś doradzić czy warto kupić NB z UK/USA dopłacając 400CBL? Tak w sklepie to nie bardzo widziałem różnicę, a już na pewno nie na na tyle szekli. Pomijając design który może się podobać bardziej lub mniej to one są dużo lepiej wykonane?Powiedziałbym tak. Jakość NB w wersji USA jest najlepsza ze wszystkich sneakersów. UK trochę słabsza ale nadal wysoka. Moje 997 noszone bez przerwy od 1,5 roku, prane ze 4 razy w pralce wyglądają jak nowe. Guma na podeszwach się nie ściera, sutki jak nowe. To samo zapiętki. Super mesz i wykonanie. I przede wszystkim wygoda. Te buty są jak gajer szyty na miarę, wygodne jak kapcie. Nie ma dla mnie nic lepszego od NB, a mam tego trochę w szafie Dizajn wiadomo, albo się podoba, albo nie. Cała reszta poza konkurencją. Edytowane 18 Maja 2017 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 335 #2792 Napisano 18 Maja 2017 Koledzy, znacie sklep w UK, gdzie mógłbym kupić klasyczne obuwie, made in UK, najlepiej NPS, Solovair ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vojtonus 2 #2793 Napisano 18 Maja 2017 (edytowane) NPS i Solovair to chyba najlepiej tutaj http://www.nps-solovair.co.uk/Co do innych producentów to polecam Robinson's Shoes w NI (https://www.robinsonsshoes.com) albo Pediwear (http://www.pediwear.co.uk) Edytowane 18 Maja 2017 przez Vojtonus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15944 #2794 Napisano 19 Maja 2017 Ostatnio takie wpadły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #2795 Napisano 19 Maja 2017 (edytowane) Ostatnio takie wpadły. Na trening fajne.Ile kosztują i co to za model?Jak z amortyzacją? Przystosowane do bieżni? Edytowane 19 Maja 2017 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15944 #2796 Napisano 19 Maja 2017 UA Charged TR, ponad 400 zł, raczej do treningu siłowego na bieżnię mogą być za twarde. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7207 #2797 Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) kupiłem sobie butki - o takie: https://ochnik.com/buty-meskie-butym-0030-99-w17.html wygodne, made in poland - zatem zapowiada się udane użytkowanie jedyny mankament, że normalnie noszę rozm. 45, a tu musiałem kupić 44 zastanawiałem się jeszcze nad takimi: https://ochnik.com/buty-meskie-butym-0022-99-w17.htmlale na lato kiepskie rozwiązanie a i nosek nazbyt oficjalny, niemniej również wygodne. Edytowane 24 Maja 2017 przez pk_kamil 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #2798 Napisano 24 Maja 2017 UA świetne. Ja w zeszłym tyg kupiłem buty shimano i NB może kiedyś skuszę się na droższe linie NB, jak na razie zostaję przy 373, po 3 latach użytkowania świadomie zostałem przy tym modelu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #2799 Napisano 24 Maja 2017 pk_KamilTe z linka wyglądają dość dobrze, lepiej niż te które są na zdjęciu.Ale nie jest źle.Najważniejsze że się podobają.Generalnie ciekawe buty mają w Massimo Dutti ale tylko jak się kupuje na dużych przecenach.Podeszwy skórzane tych eleganckich do podzelowania bo słabe są. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7207 #2800 Napisano 24 Maja 2017 a dziękuję. kwestia gustu - dla mnie czubki taakie długie to ich eliminacja, a te co wybrałem są super:) 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach