Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Opłaca sie kupować buty w USA? Chodzi mi konkretnie o airmaxy. Możliwe ze było by to kilka par. Jak z wysyłka, cłem, vatem? Jeśli warto to wtedy czy polecacie jakieś sklepy?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dowalą opłaty to się zupełnie nie opłaca. Kombinowałem zakup z Foot Lockera albo Finish Line (częste promocje w tym darmowa wysyłka w Stanach) i potem do Polski przez Polamer (koło 20$ wysyłka). Ale cło to wartość między 15, a 20%, Vat wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze w takim razie z Niemiec jakoś lepiej sytuacja wyglada? Nie zdążają sie jakieś darmowe wysyłki do Polski od jakiejś większej kwoty? O ile ceny w ogóle są atrakcyjne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie, czy możecie podać nazwy firm, które produkują buty w rozmiarach większych tzn. 47, 48/ US13? Długość stopy 31-31,5cm. Styl- obuwie codzienne, casual. Od dawien dawna kupuję buty marki Timberland. Ale nie zawsze ich kolekcje mi podpasują. Przeszukuję od czasu do czasu internet, ale nie ma wiele firm, które produkują obuwie codzienne w tych rozmiarach. Dlatego kieruję moje pytanie.Może o jakiś firmach nie wiem. :)

Z góry dziękuję z sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.opal.za.pl www.brykietlodz.za.pl www.drewno-opalowe-detal.gsi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

US13 nie wydaje mi się żadnym problemem. Nike, Adidas itp spokojnie kupisz.

33cm to US15? To już gorzej i poza butami do kosza musi być faktycznie ciężko. :) Ale jak już trafisz, to można wyrwać w fajnych cenach. Kumpel z nogą w okolicach EU50 kupił 3 pary butów do kosza za w sumie 200zł. Rose'y, Howardy i jakieś Reeboki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z butami do kosza nie ma  problemu, no chyba że się szuka tanio.  Jeśli chodzi o grę to teraz tylko Nike dla mnie. Wciąż celuje na Jordany 13, ale ceny chore jak się trafi rozmiar, tak samo Jordany 11 czy 12. A buty na codzień nie sportowe skórzane czy zamsz to albo wioska albo brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jordany będą tylko droższe, więc co dzisiaj jest drogo, jutro może być tanio. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy jeśli znajdę w moim rozmiarze u sprawdzonego sprzedawcy Jordany 13 he got game to nie bede patrzył na cene. Najpiekniejsze buty na świecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adidas, Nike itd to każdy zna. ;) Chodzi o takie marki, które nie koniecznie są w każdym sklepie, ale za to są godne polecenia. Chodzi dokładnie o buty żeglarskie/mokasyny, chukka itp. ;) Większe rozmiary zazwyczaj się zamawia przez internet, bo w sklepie stacjonarnym na stanie nie mają. I dlatego moje pytanie o dobre jakościowo buty, marek może niszowych, droższych, ale których ofertę mogę śmiało przeglądać w necie.

mdhlodz

Rozmiar 33 cm jest łatwo do dostania w butach Timberland (EUR50/US15,5). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sirkozi czy naprawdę cło jest taki duże i wynosi 15%? A nie przypadkiem 3% cło i 23% Vat? Przepraszam za off topic ale zainteresowało mnie ot...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu sobie zobacz - http://145.237.239.200/isztar/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?expandelem=64&Year=2014&Month=03&Day=13&Country=&issection=n&checkfinal=y&impexp=#POS

Z tego co teraz patrzyłem to na obuwie sportowe jest 17%, na inne typy różnie 8 lub 17%.

Jeszcze jest kwestia zwolnienia z cła, jeśli koszty towaru+wysyłki mieszczą się w 150E.

Edytowane przez sirkozi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosmetyki Saphira możesz kupić u Kielmana i u szewca Kwinto (kwinto.pl). Duży wybór dobrej jakości szczotek na Poznańskiej, polski zakład z tradycjami.

dziękuję za informację. dodam tylko, że przed wyjazdem zdążyłem zajrzeć do kwinto.pl na stacji metra ratusz, niestety zaopatrzenie w kosmetyki mierne, właściwie nic nie mieli....

Edytowane przez ksylo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multirenowacja.pl - tam jest duży wybór.

Wysłane z Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiosna tuż tuż w związku z tym trzeba jak najszybciej kupić coś wygodnego. Niestety moje ulubione New Balance 410 nosi połowa miasta, z dużym naciskiem na gimnazjum i od niedawna dresiarstwo, więc szukam czegoś nowego w podobnym sportowym stylu? Nike, Adidas odpada, może polecicie coś nieoklepanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie Asicsy czyli Onitsuka Tiger wpadły mi w oko. Muszę poszukać jakiegoś ciekawego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Onitsuka tiger- California, Colorado, Mexico 66. 

Edytowane przez M_Michal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wiosna tuż tuż w związku z tym trzeba jak najszybciej kupić coś wygodnego. Niestety moje ulubione New Balance 410 nosi połowa miasta, z dużym naciskiem na gimnazjum i od niedawna dresiarstwo, więc szukam czegoś nowego w podobnym sportowym stylu? Nike, Adidas odpada, może polecicie coś nieoklepanego.

Zawsze możesz być lepszy od gimbusiarni i kupić 576, 577 lub amerykańskie 1300 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

A co wy z tymi żonami? :) ,przymus jakiś czy co? ;)

Teraz to mieć "męża" jest moda...... :P

Mój nabytek z Galerii Olimp

attachicon.gifbuty.jpg

Kurcze, dawno nie byłem w LBL.... Trzeba pojechać na kawę. W temacie. Jeżeli chodzi o sportowe, jestem wierny jednemu modelowi, ostatnio taki kolor (już się nie mogę doczekać na krótkie portki :D ):

post-27944-0-45384400-1395166112_thumb.jpg

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Też lubię GL6000, mam teraz czarne, mega wygodne, ale siateczka z przodu buta szybko się w nich przeciera.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

To jest GL6000, a siatka fakt, drze się szybko. Myślałem, że to wina tego że robię dziennie ponad 10 km z buta ale widzę, że nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak wiem, czeski błąd ;) GL600 występuję z dwoma rodzajami siatki na zewnątrz jak i wewnątrz buta.

Te są ideałami...

HAL%20x%20Reebok%20GL6000_01.jpg

Zrobione na pięciolecie australijskiego sklepu Highs and Lows.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi