Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ksylo1

Jakiej firmy zmywarki polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie dziękuje za liczny i tak merytoryczny odzew.

W takiej wydawałoby się błahej sprawie daliście mi DUŻO do myślenia?

Decyzja wymagać będzie jeszcze kilku przemyśleń i przede wszystkim zorientowaniu się w rynku, ale na chwilę obecna to faktycznie trzeba będzie przeznaczyć troszeczkę więcej funduszy.

Kolejna sprawą jest rozmiar i tu, po Waszych uwagach, chyba trzeba będzie przesunąć meble:)

Natomiast zaskoczyliście mnie opiniami firmy AEG, w życiu nie brałbym jej po uwagę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Boscha posiadamy taką zmywarkę, zero problemów jest cicha, ma program eco gdzie pobiera mało wody (wg producenta 6,5l), dobrze domywa i ładnie wygląda :)w sumie używamy jej ok roku ale jak do tej pory nie ma problemów. Teściowa ma Boscha od 11 lat i też wszystko z nim w porządku. Przed zakupem zmywary zrobiliśmy sondę wśród znajomych większość polecało Boscha no i my też go teraz możemy z czystym sumieniem polecić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Słyszałem, że niektórzy kupują do kuchni drugą zmywarkę.

Naczynia czyste po wybrudzeniu trafiają bezpośrednio do drugiej zmywarki.

Odpada kłopotliwa i czasochłonna czynność ładowania i rozładowywania urządzenia.

:)

Mam zmywarkę Boscha.

Pracuje cztery lata, bez żadnych problemów.

Domywa pięknie, ale pod warunkiem właściwego ustawienia twardości wody.

Oszczędność wody i wygoda jest ogromna.

Nie wyobrażam sobie zmywania ręcznego.

Koszty chemii? Bez przesady...

Oczywiście, nikomu nie odmawiam czerpania satysfakcji ze stania przy zlewie i samodzilnego zmywania naczyń.

Wiem, że są ludzie których ta czynność odpręża.

Mnie męczy.

:angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Proponuje Miele lub Siemens.Ewentualnie top model bosch.Kieruj się zuzyciem wody i pradu.Wiec klasa A++ lubA +++ suszenie zawsze jest tylko A.Jednak Miele to moj faworyt.Ze wzgledu,ze nie mamy gazu a wszystko na prad kupilem plyte indukcyjna Miele i powiem jest bardzo ekonomiczna i super wykonana.Wazne jest tez czy zmywarka posiada kosz na sztucce czy gorna szuflade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę powiedzieć, że Amica jest praktycznie bezawaryjna. Mam ją 5 lat i złego słowa o niej nie powiem. Do tego niska cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie tylko Bosh rewelacyjna jakość, super zmywa i brak problemów czyli jak do tej pory bezawaryjna. Aktualnie mamy Elektroluxa gdyż zmieniliśmy mieszkanie i sprzęt i muszę powiedzieć, że budowa koszyków to jest jakaś porażka, nic się tam nie mieści... brak jest informacji na wyświetlaczu ile czasu zostało do końca zmywania! do tego zmywarka tłucze się z tymi garami prawie 2,5h i ich nie domywa! gdzie zawsze wstępnie opłukujemy naczynia i sztućce przed zmywaniem BOsh dawał sobie zawsze radę bez problemu. Dużo znajomych ma zmywarki Bosha i bardzo sobie chwalą te zmywarki. Więc jak dla mnie jeśli chodzi o zmywarki to tylko Bosh ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę potwierdzić i polecić Boscha. Od prawie dwóch lat bez najmniejszej awarii, a prawie codziennie jest używana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bosch- ze 6 lat super pracy.

Wysłane z Tapatalk przez A1457

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam bosch-a i lata jak trzeba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Bosch od 8 lat i zero problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw był Simens, potem Bosch obydwie bdb.

Istotną zaletą tych zmywarek jest krótki program zmywania, trwa 37 min.

Kolega kupił Miele i tam najkrótszy pr. trawa ponad 120 min. Przy jakiejś imprezie jest to nie do przyjęcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemens i Bosch.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisze nic nowego - BOSCH od 6 lat ta sama do tego tabletki W5 z Lidla chodzi 2 razy dziennie zero problemów zero awari - jak kiedyś zdechnie to kupie taką samą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Bosch to tylko powyżej 2,5k, po niżej tej kwoty,są wytwarzane w Chinach z "gorszego" materiału. Nie wszystkie również mają darmową 5-6 letnią gwarancję.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Bosch to tylko powyżej 2,5k, po niżej tej kwoty,są wytwarzane w Chinach z "gorszego" materiału. Nie wszystkie również mają darmową 5-6 letnią gwarancję.

Udowodnij. Nigdy nie słyszałem czegoś takiego. Jak już coś, to są produkowane w Polsce. Ja mam model zmywarki Bosch grubo poniżej 2,5 tys złotych i jest made in Germany. Dlatego proszę o dowód potwierdzający twoje słowa.

Co do gwarancji to oczywiście zazwyczaj jest 24 miesiące. Wszystko powyżej to dobra wola producenta.

Żeby nie było, również polecam Bosch. Ogólnie Siemens i Bosch to to samo. Tylko znaczkiem się różnią. Podobnie ma się sprawa z resztą sprzętu AGD wyprodukowanego przez te dwie firmy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również Bosch. Ewentualnie Siemens. Oczywiście o ile chcesz mieć święty spokój :-) Mam zmywarkę 45 cm pod zabudowę 4 programy najkrotszy 35 stopni ostatni chyba 75. Rodzinka 2 plus 2 i jest trochę mała a za dużo już nie imprezuję :-)

Esy floresy spod Desy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udowodnij. Nigdy nie słyszałem czegoś takiego. Jak już coś, to są produkowane w Polsce. Ja mam model zmywarki Bosch grubo poniżej 2,5 tys złotych i jest made in Germany. Dlatego proszę o dowód potwierdzający twoje słowa.

Co do gwarancji to oczywiście zazwyczaj jest 24 miesiące. Wszystko powyżej to dobra wola producenta.

Żeby nie było, również polecam Bosch. Ogólnie Siemens i Bosch to to samo. Tylko znaczkiem się różnią. Podobnie ma się sprawa z resztą sprzętu AGD wyprodukowanego przez te dwie firmy. 

Niestety dowodu nie mam,przeprowadzałem rozmowy z gościem z serwisu i dwoma panami ze sprzedaży. Na pewno dał mi do zrozumienia,że różnią się jakością.

Pytanie, kiedy zmywarka była kupowana?

Ja nikogo nie nakłaniam do wyboru firmy x, czy y. Ja po prostu wybrałem jedną (inną).  Przy Siemensie i Boschu decydowała jeszcze jedna sprawa, nie ma Serwisu w mojej " okolicy".

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim Bosch'u za 1,8K też jest made in germany ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widocznie się nie znam....

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety dowodu nie mam,przeprowadzałem rozmowy z gościem z serwisu i dwoma panami ze sprzedaży. Na pewno dał mi do zrozumienia,że różnią się jakością.

Zmywarka zeszłoroczna. Obecnie już chyba większość jest made in Poland. A to z Chinami to ew. komponenty, ale to w tym momencie wszyscy robią. :) Ja nie popieram jednego producenta czy też drugiego. Niech każdy kupuje co uważa za słuszne. Ale wkurza mnie gadanie, że coś ktoś usłyszał od kogoś i to dalej jest powielane. Tak powstają mity. ;) Dlatego zawsze proszę o dowody. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem pomóc...

Powiem tak, mnie wygląd, rozmowy przekonały. Kupiłem inną markę.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zależności od budżetu:
1) od 1500zł - BSH - jeśli trafi się poniżej zakładanego budżetu można pokusić się o wydłużenie gwarancji.
2) od 2000zł - Gorenje - do modeli  występujących w wersjach do zabudowy ze zintegrowanym panelem, można ewentualnie dokupić front ozdobny pasujący do pozostałego sprzętu w kuchni np. Ora-Ito czy Pininfarina (są dosyć drogie). Nie jestem pewny czy w linii Karima Rashida nie było kiedyś wolnostojącej.
3) od 3000zł - Gaggenau, Miele, DeDietrich - są modele z panelem zewnętrznym, ponadto Miele - wolnostojące. Gaggenau Vario zasługuje na szczególną uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DeDietrich robi zmywarki !? :o  myślałem, że robi tylko kotły... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bosch i siemens

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.