Louis Cypher 16059 #676 Napisano 14 Listopada 2023 (edytowane) 46 minut temu, nicon napisał(-a): Można też kupić akcesoria ekskluzywne dla tego urządzenia ;). Mleko najlepiej tylko z dedykowanej krowy. Tymczasem prosta kolba robi brrrr, a jak się coś 'zakamieni' albo uszczelka przestanie trzymać to czyszczę/wymieniam w 15min śrubokrętem i młotkiem, koszt 21,37zł. Nie ma czegoś takiego jak „śrubokręt”. Śruby do(od)kręca się kluczem. Wkręty - wkrętakiem 😎 Edytowane 14 Listopada 2023 przez Louis Cypher 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21798 #677 Napisano 14 Listopada 2023 3 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a): Słabe to jest. Kupujesz ekspres za 5k i sobie dokup moduł wifi/bt, pojemnik na mleko i inne pierdoły. Niedługo, jak nie zapłacisz abonamentu, to nie zrobi podwójnego espresso tylko podstawową kawę… W J6 piano white moduł jest,kubka na mleko ni ma😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3978 #678 Napisano 14 Listopada 2023 Panowie, szukam ekspresu z mlynkiem, ktory zrobi mi dobre espresso z pianką, nie musi miec zadnej innej funkcji, jest cos takiego? Czy najlepiej isc w kolbowy?Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16059 #679 Napisano 14 Listopada 2023 24 minuty temu, loco50 napisał(-a): W J6 piano white moduł jest,kubka na mleko ni ma😁 Na razie czekam na E8. Modułu nie zamawiam, bo nie wiem czy będę używał. Robisz kawę przez komórkę? Może to jest OK? Nie wiem. Na razie zamówiłem dodatkowo pojemnik na mleko od Jury. 3 minuty temu, bober5264 napisał(-a): Panowie, szukam ekspresu z mlynkiem, ktory zrobi mi dobre espresso z pianką, nie musi miec zadnej innej funkcji, jest cos takiego? Czy najlepiej isc w kolbowy? Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Tak. Chyba, że masz ciągle gości 😁 U mnie kolbowe latały przez ostatnie 20 lat. A teraz żona marudzi, że za mocna, że brzuszek boli, że jakąś latte macziato albo amerikano by wypiła… No i koszty trzeba robić 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21798 #680 Napisano 15 Listopada 2023 14 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Na razie czekam na E8. Modułu nie zamawiam, bo nie wiem czy będę używał. 😁 🙂 Nie będziesz 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16059 #681 Napisano 15 Listopada 2023 12 minut temu, loco50 napisał(-a): Nie będziesz 😁 Tak coś myślałem 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6396 #682 Napisano 15 Listopada 2023 16 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Nie ma czegoś takiego jak „śrubokręt”. Śruby do(od)kręca się kluczem. Wkręty - wkrętakiem 😎 Nie zapominajmy o tzw. ruskim kluczu: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16059 #683 Napisano 15 Listopada 2023 10 minut temu, mroova napisał(-a): Nie zapominajmy o tzw. ruskim kluczu: To jest narzędzie uniwersalne biez anałoga w mirie 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6396 #684 Napisano 15 Listopada 2023 @Louis Cypher A w siłowniach to mało razy zastosowałeś ?? Podobno dobry fachowiec czymś takim silnik od malucha rozkładała i składał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1637 #685 Napisano 15 Listopada 2023 @Louis Cypher tak wyglada E8 ze zwyklym wężykiem , oraz w wersji dającej uczucie przynależności do wyższej sfery społecznej 😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16059 #686 Napisano 15 Listopada 2023 @Krakus1 Uuu, Panie - na bogato w tym oplocie stalowym. Znając moją żonę - zaraz by popsuła 😁 Jutro ekspres ma dojechać - potestuję i posmakuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemax 188 #687 Napisano 15 Listopada 2023 Moduł BT faktycznie używa się raz - po zainstalowaniu w ekspresie - z ciekawości. Potem już nie - szkoda czasu na pstrykanie w aplikacji. Z ekspresu będziesz zadowolony, poeksperymentuj z kawą, stopniem zmielenia. Trzeba ustawić to pod swoje preferencje i potem każda kawa cieszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16059 #688 Napisano 16 Listopada 2023 Poszło pierwsze espresso 🙂 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 549 #689 Napisano 16 Listopada 2023 32 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a): Poszło pierwsze espresso 🙂 i jak? dwa razy lepsze niż z 2 x tańszych ekspresów? A bez żartów, to jak padnie mój 7 letni Saeco to chyba będę celował w to co @eye_lip - a tak na marginesie, bo tylko czarną lub espresso pijam, @eye_lip z tej nivony jesteś na chwilę obecną zadowolony? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6396 #690 Napisano 16 Listopada 2023 37 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Poszło pierwsze espresso 🙂 U mnie 7832 - smacznego i "niech się parzy" 🙂. @RoKoKo odpowiem nie pytany - Nivona "daje radę", ostatnio wymieniałem blok zaparzania ale z takim przebiegiem i przy braku jakiegokolwiek smarowania to nie ma co się dziwić. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16633 #691 Napisano 16 Listopada 2023 27 minut temu, RoKoKo napisał(-a): i jak? dwa razy lepsze niż z 2 x tańszych ekspresów? A bez żartów, to jak padnie mój 7 letni Saeco to chyba będę celował w to co @eye_lip - a tak na marginesie, bo tylko czarną lub espresso pijam, @eye_lip z tej nivony jesteś na chwilę obecną zadowolony? Jakby nie smakowało to pomyśli o cenie za ekspres i będzie przepyszne🤣 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21798 #692 Napisano 16 Listopada 2023 3 godziny temu, satanic napisał(-a): Jakby nie smakowało to pomyśli o cenie za ekspres i będzie przepyszne🤣 Ja tak mam🤣🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16633 #693 Napisano 16 Listopada 2023 Loco🤣 Kawę dobrą zamówić z polskiej palarni nie to co w sklepach sprzedają tylko świerzo wypaloną i będzie git. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12565 #694 Napisano 16 Listopada 2023 Ja się się nie znam na kawach, ale z tych marketowych wypróbowaliśmy chyba wszystkie. I ostatnio zasypaliśmy zasobnik Dallmayr'em Cafe Crema Grande. Fajna, delikatna i niekwaśna Piję głównie cremę. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16059 #695 Napisano 16 Listopada 2023 A jak u Was z wyborem kawy? Macie jakieś ulubione, sprawdzone palarnie i kawy? Jutro przyjedzie do mnie taka pani na testy smakowe… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16633 #696 Napisano 16 Listopada 2023 Hayb, Gorilla Cafe, i te że zdjęcia. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21798 #697 Napisano 16 Listopada 2023 Ja kupuję na wagę. A ze sklepu to Kimbo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3978 #698 Napisano 16 Listopada 2023 Mam zwykly automatyczny ekspres krupsa z ktorego kawa wszystkim smakuje, szukam czegos typowo dla mnie na jedna dwie kawki dziennie Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 874 #699 Napisano 16 Listopada 2023 Jeśli o mnie chodzi, dla mnie to jest mistrzostwo świata. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1637 #700 Napisano 16 Listopada 2023 Z kawą jest jak z kobietą, działa zasada: weź moje kubki smakowe/oczy, to się dowiesz czemu dokonałem taki wybór 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach