Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Ciśnieniowy ekspres do kawy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z ciekawości, te alternatywne metody parzenia kawy to aeropresy, kawiarki, czy jeszcze coś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, nav napisał(-a):

Tak z ciekawości, te alternatywne metody parzenia kawy to aeropresy, kawiarki, czy jeszcze coś innego?

Są takie cuda na kiju, że głowa boli, ale do ogarnięcia:

https://lovecoffee.pl/blog/czym-jest-alternatywa-kawowa-alternatywne-sposoby-parzenia-kawy

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Temat był wielokrotnie wałkowany. Taki syf użytkownicy sami sobie tworzą, bo ignorują zalecenia instrukcji i komunikaty ekspresu. (…)

Nawet w tych dopieszczanych przez użytkowników ekspresach można znaleźć pleśń. Tak jak napisałem, są miejsca, do których nie dotrze pędzelek, szczoteczka czy końcówka odkurzacza, może jedynie sprężone powietrze z kompresora coś da. Tak czy siak, bez rozkręcenia sprzętu zwykłe czyszczenie na niewiele się zdaje.
Kolejna kwestia to zaparzacz. Pół biedy jeśli jest to element, który można z ekspresu wyciągnąć i chociażby odkręcić sitko żeby wyczyścić nagar zbierający się na jego wewnętrznej powierzchni. A co w przypadku gdy mamy ekspres z nierozbieralnym modułem zaparzającym, który wymienia się, powiedzmy, co dwa, trzy lata?
Nie piszę tego żeby obrzydzić komuś picie kawy z automatycznych ekspresów, a jedynie żeby zwiększyć świadomość typowego konsumenta, bo ta jest często niewystarczająca. Traktuję to jako pewną swoją misję i uświadamiam kogo mogę, bo producenci jedynie liczą hajs ze sprzedaży urządzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, herbee napisał(-a):

Nie piszę tego żeby obrzydzić komuś picie kawy z automatycznych ekspresów, a jedynie żeby zwiększyć świadomość typowego konsumenta, bo ta jest często niewystarczająca. Traktuję to jako pewną swoją misję i uświadamiam kogo mogę, bo producenci jedynie liczą hajs ze sprzedaży urządzeń.

Uświadomiłeś. Dzięki. Można się rozejść.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi