Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Oni na 4 wymiarze działają.

Niektóre sztuki tylko w czwartym wymiarze hehehe.

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni poobrażani są, a konta mają/mieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle znoszą krytykę swoich produktów, tak samo jak goście z nowego Błonia, więc się nie udzielają u nas ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, miałęm ochotę kupić Gerlacha Husaria, ale jak czytam wątek to trochę się obawiam.

Ktoś z Was miał doczynienia z tym konkretnym modelem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek akurat najmniej mi się podoba z gerlachów, ale ma dobry mechanizm Miyoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle znoszą krytykę swoich produktów, tak samo jak goście z nowego Błonia, więc się nie udzielają u nas ;)

Nie byłeś na sąsiednim forum :) tam regularnie są krytykowani. Tu się po prostu nie lubią z kierownictwem i tyle. Nie widzę porównania ze "szwajcarskimi" zegarkami Błonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mc Gyver

Hmmm, miałęm ochotę kupić Gerlacha Husaria, ale jak czytam wątek to trochę się obawiam.

Ktoś z Was miał doczynienia z tym konkretnym modelem?

Ja miałem  dwa razy ochotę na Dragona i po dwukrotnym przeczytaniu tego wątku spasowałem, ze względu na serwis posprzedażowy.

A wczoraj przyleciał ze Stanów "zamiennik":

gallery_94891_3255_239944.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem  dwa razy ochotę na Dragona i po dwukrotnym przeczytaniu tego wątku spasowałem, ze względu na serwis posprzedażowy.

A wczoraj przyleciał ze Stanów "zamiennik":

Taką delikatną różnicę w cenie czuć... I w Europie uwzględnią gwarancję?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mc Gyver

Cena zakupu wraz z cłem i Vat poniżej ceny Dragona. Wziąłem pod uwagę brak gwarancji w Polsce ale ETA 2824 jest tak popularnym mechanizmem, że naprawi ją każdy dobry, lokalny zegarmistrz. W ciągu kliku lat kupiłem kilkanaście zegarków i żaden nie potrzebował serwisu gwarancyjnego więc to też brałem pod uwagę. Można oczywiście trafić na egzemplarz z wadą ale w tym wypadku płatność PayPalem daje teoretyczną możliwość wejścia w tak zwany spór i odzyskanie pieniędzy. Ale oczywiście jakieś ryzyko jest i trzeba brać je pod uwagę w kalkulacjach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt. Mi też nigdy się nie zepsuł zegarek z ETA 2824 i pokrewnymi modelami.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] ale ETA 2824 jest tak popularnym mechanizmem, że naprawi ją każdy dobry, lokalny zegarmistrz. W ciągu kliku lat kupiłem kilkanaście zegarków i żaden nie potrzebował serwisu gwarancyjnego więc to też brałem pod uwagę. 

A ja mam dokładnie odwrotne doświadczenia - jeśli miałem jakiś problem z mechanizmem zegarka to była to właśnie 2824-2, po szeregu "rozrywkowych" przygodach z serwisami, wiem że definitywnie rozwiązuje problemy zamiana na ST-2130 :)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ETA jest pewne dobrych kilka razy droższa od chińczyka , powszechnie mówi się również o lepszej kontroli jakości i wyższej kulturze technicznej produkcji ( powtarzalność , poziom wykończenia , czy wręcz czystość mechanizmów ) , stąd Twoje doświadczenia może nie oddają obiektywnie stanu rzeczy ?

Zapewne mechanizmy o bardzo zbliżonych parametrach , konwencja biały i czarny nie ma głębszego sensu .

Osobiście wybrałbym jak już zegarek z ETĄ 2824.

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mc Gyver

Kolego Daito czytałem Twoje wpisy w różnych wątkach i widzę, że strasznie musiałeś się naciąć na ETĘ. I powiem Ci, że po ich przeczytaniu prawie zdecydowałem się na zakup jakiegoś Parnisa  :) ale za każdym podejściem (a było ich kilka) odrzucał mnie ich wtórny design. I sama nazwa też mi jakoś nie pasuje. Ale wiem, że Chińczycy potrafią zrobić dobry zegarek, jednak to nie moja bajka - kilka lat temu miałem nawet przygodę z nautec no limit - kupiłem go na próbę, żeby zobaczyć czy złapię bakcyla zegarków mechanicznych. Od strony technicznej do mechanizmu zegarka nie miałem najmniejszych zastrzeżeń - był bardzo punktualny, miał datę, stop sekundę i GMT ale ze względu na wspomniany wcześniej wtórny design sprzedałem go ale bakcyl pozostał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Maras 68

działa i hula bezproblemowo

Ix8QIr0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mc Gyver

Gratuluję odwagi, szczęścia i oczywiście zegarka  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie popadajmy w paranoję. Myślę, że problematyczne egzemplarze stanowią znaczną mniejszość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam Gerlach Navigator prawie rok. Wadą jest luźna koronka,ale to aż tak nie przeszkadza. Niestety,od maja zaczął się późnić.Na początku to było 6-8sekund na dobę,ostatnio jak sprawdzałem to ponad 15 sekund zaczął sie późnić. Jak go sie trzęsie to odgłosy jakby śruba latała. Myślę by go wysłać do Gerlacha,gwarancja jeszcze jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam Gerlach Navigator prawie rok. Wadą jest luźna koronka,ale to aż tak nie przeszkadza. Niestety,od maja zaczął się późnić.Na początku to było 6-8sekund na dobę,ostatnio jak sprawdzałem to ponad 15 sekund zaczął sie późnić. Jak go sie trzęsie to odgłosy jakby śruba latała. Myślę by go wysłać do Gerlacha,gwarancja jeszcze jest.

Koniecznie. -15s/dzień jest jeszcze w parametrach mechanizmu Seiko NH35, ale te odgłosu martwią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że u nas w kraju ludzie dalej zapominają, że dzięki dobremu podejściu do klientów można wiele ugrać nawet jeśli nasz produkt ma małe skazy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi