Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Werk wychodzi od strony szkła. Musisz podważyć ramkę ze szkłem, powinno być na jej brzegu delikatne wcięcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, tak zaglądałem i wychodziło mi, że nie tędy droga :D

To jeszcze jedno szybkie pytanie, korzystając z gościnności...

Jak z tej koronki (Amfibia) wykręcić wałek? Dociągamy żeby się zablokował i kręcimy? Normalnie, czy w przeciwnym kierunku? Mam problem a nie chcę przedobrzyć.

post-101972-0-76239100-1520675327_thumb.jpg

post-101972-0-50194100-1520675343_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jedna całość. Musisz kupić komplecik.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuję Koledzy. Mechanizm wyjety, wałek zamówiony wraz z koronką. 

POzdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jesteśmy przy temacie to chciałem dopytać o pajączka. Kupiłem czas temu chińskiego z alli za jakieś 70 PLN. Nie udało mi się nim zdjąć ani założyć ani jednego szkiełka, główny problem to że zaslizguje się, ale również rysuje plekse, niema siły żeby ścisnąć, ogólnie porażka. Zastanawiam się czy jest to kwestia tego że to taka niska jakość czy ogólnie pajączki to słaby patent i tylko do niektórych szkielek się nadają. Czytałem na forum duzo złych opinii na temat pajaczkow.

Panowie, ponowię pytanie czy jest ktoś na 100% zadowolony z działania pajączka do zdejmowania/zakładania szkiełek pleksi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni temu kupiłem Mołnię z 59 roku (starsza ode mnie). W zegarku się "zakochałem" Śniedź a może i pleśń na cyferblacie, przytarcia na obudowie innymi słowy dobrze zachowany zegarek z przeszłością a nie jakiś NOS.

Problem w tym że zostało wstawione za małe szkiełko. Wklejone na silikon czy coś w tym stylu trzymało się dzielnie ale nie za długo. Ze względu na brak silikonu (?) wkleiłem je na farbę podkładową do plastiku (po wyschnięciu daje powłokę przypominającą silikon) ale chcę je jak najszybciej wymienić. Obawiam się że zegarmistrz odeśle mnie do sklepu po nowy zegarek albo wklei kolejne niedopasowane. Szkiełka dostępne są na allegro ale trzeba znać potrzebną średnicę.

Pomóżcie - jaka jest średnica prawidłowego szkła do Mołni? Może jeszcze jakieś inne pomocne dane (profil, wysokość itp).

Obecne szkiełko bezpośrednio przy obudowie ma 38,7 mm, otwór w pierścieniu zegarka to 39mm (?).

A może znacie warszawskiego zegarmistrza który będzie miał odpowiednie szkiełko?

Edytowane przez Fojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Proponuję wybrać się do zegarmistrza na dorobienie szkła. Ja za mineralne zapłaciłem 20zł w Gdańsku. Tydzień czekałem, efekt pierwsza klasa. Pozostaje tylko znalezienie sprawdzonego fachowca w Warszawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś się orientuje - szkiełko do Slava lodówka, czy można dorobić i jaki jest orientacyjny koszt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś się orientuje - szkiełko do Slava lodówka, czy można dorobić i jaki jest orientacyjny koszt?

Okresowo pojawiają się na eBayu. 2 szt. z wysyłką za ok. 60 PLN.

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy są dostępne na rynku jakieś bransolety rozciągane w rozmiarze 16 mm, ale nie że 12mm na calej dlugosci i tylko na koncu 16?

Edytowane przez Kossutiusz99

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, gdzie można kupić koperty i tarcze (do pasówki) do mołni 3602, 3601 prócz allegro i olx. Da się taniej niż na tych portalach?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Gizmo77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na giełdzie w Bytomiu ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na giełdzie w Bytomiu ;)

Dzieki. A mają jakieś stałe miejsce gdzie mozna ich spotkać w Bytomiu? Jestem tam często i chyba spotkałem "tych" gości raz. Chyba ze masz jakiś kontakt do nich.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam techniczne pytanie.

Czy z Rakiety World Time da się wyjąć z bezel'a ten ring z nazwami miast w taki sposób any go nie uszkodzić?

Jeśli tak to w jaki sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On jest wklejony dość mocno. Nie wiem czy bez potłuczenia da się go wyjąć. Znajomy złomiarz mówił że młotkiem go ciężko wykruszyć.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto by pomyślał, że złomiarze używają tak precyzyjnych narzędzi do zegarków :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto by pomyślał, że złomiarze używają tak precyzyjnych narzędzi do zegarków :D

Dla nich złoto jest najważniejsze... Jak mu powiedziałem ile mu dam za world tima to powiedział że niepotrzebnie zniszczył te co miał... Bo więcej zarobił na mnie niż na złocie. Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może inaczej ;-) z czego on jest? szkło? plastik?

Ja nie zbieram zegarków dla posiadania i gdy kupuję to je noszę :-) Szukam od pewnego czasu takiej rakiety w chromie w naprawdę dobrym stanie i nic.

Stąd pomysł być heretycki aby rozebrać usunąć stary chrom i położyć nowy. Z resztą rakiety nie widzę problemy ale na tę wklejkę nie mam pomysłu :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla nich złoto jest najważniejsze... Jak mu powiedziałem ile mu dam za world tima to powiedział że niepotrzebnie zniszczył te co miał... Bo więcej zarobił na mnie niż na złocie.

Złoto - tak, ale kasa niekoniecznie. Raz jeden złomiarz dowiedział, się ode mnie, że środki zegarków można również sprzedać. Pytam się ile ma tych mechanizmów, mówi, że sto albo i więcej. Mówię dam 2 albo nawet 5 zł, za jeden. I co się okazało, że żona dwa tygodnie wcześniej do śmietnika wyrzuciła, bo jej kazał, a że minęło dwa tygodnie, to śmieciara zabrała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złoto - tak, ale kasa niekoniecznie. Raz jeden złomiarz dowiedział, się ode mnie, że środki zegarków można również sprzedać. Pytam się ile ma tych mechanizmów, mówi, że sto albo i więcej. Mówię dam 2 albo nawet 5 zł, za jeden. I co się okazało, że żona dwa tygodnie wcześniej do śmietnika wyrzuciła, bo jej kazał, a że minęło dwa tygodnie, to śmieciara zabrała.

Serce boli jak się czyta takie rzeczy Edytowane przez loituma

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serce boli jak się czyta takie rzeczy

Głupota nie boli a serce tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To powszechny proceder, za wschodnią granicą mechanizmy kupić można w pakietach po set szt. Za kilka lat poza szufladami (lub wannami) kolekcjonerów oryginalnego kompletu nie uświadczysz. :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może inaczej ;-) z czego on jest? szkło? plastik?

Ja nie zbieram zegarków dla posiadania i gdy kupuję to je noszę :-) Szukam od pewnego czasu takiej rakiety w chromie w naprawdę dobrym stanie i nic.

Stąd pomysł być heretycki aby rozebrać usunąć stary chrom i położyć nowy. Z resztą rakiety nie widzę problemy ale na tę wklejkę nie mam pomysłu :-/

Wg moich oględzin to jakaś ceramika. Pomysł masz niezły ale nie wiem czy to się uda. Jak ci się nie spieszy to poczekaj. Co jakiś czas trafiają się takie w przyzwoitych kopertach. Sam mam jedną kopertę w chromie w ładnym stanie kupioną tu na forum. Teraz czekam aż trafi się tarcza w ładnym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi