Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Wczorajszy nabytek. Pospolity zegarek w niepospolitym stanie :)

Do blonexa lub bałtyka jak znalazł :D :D

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem taką Slave. Nie wiem czy to oryginał czy skladak, ale jest bardzo przyjemnapost-92558-1548160674,1244_thumb.jpeg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki zwyczajny TV stał się częścią mojej kolekcji. Niezbyt te zegarki do mnie przemawiają, ale w końcu stwierdziłem, że nie mogę nie mieć :D

post-68064-0-73972100-1548236542_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miały być dwie a przyszły trzy Rakietki....gratisik do zadbania ale zawsze to kolejna rakietka do kolekcji i to nie częsta  :)

w poniedziałek wpłata a we wtorek towar- jesteś wielki  :D

gregch 

gratisowa dla niewidomych juz wypolerowana wiec troche przejasniała  :D

post-108042-0-37632800-1548255355_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ta dla niewidomych ciekawa, może kiedyś gdzieś dorwę czarny minutnik i będzie cacy haha

Gregch jeszcze raz dziekówka!

Nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiosna, Slava i Wostok to śliczne sztuki :) Z tych Rakiet powyżej to środkową też bym nawet przygarnął ;)

Ja mam swoje kolejne złotko :D

post-95094-0-32365700-1548263222_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Efekt niedawnego mojego szperania w szufladach u moich Rodziców :D .

Poljocik z wyglądu "na bogato". Stan uważam dobry ( szkiełko do wypolerowania). Tarcza, indeksy i wskazówki piękne. Koperta 34 mm w bardzo ładnym stanie, nie poprzecierana, z jakimś "Au" ale ślepy jestem i na razie nie odszyfrowałem ile tego "Au" jest. Mechanizm 2414. Kilka obrotów koroneczką i Rusek się buja i to punktualnie. Pójdzie teraz do Zegarmistrza na smarowanie i będzie sobie żył następne dłuuugie lata.

PS. Okazuje się, że to zegareczek mojego Brata którego on nosił w szkole średniej. Czyli wychodzi na to, że to rocznik 1980 lub wcześniejszy.

post-99061-0-47352700-1548264491_thumb.jpg

post-99061-0-26954400-1548264576_thumb.jpg

post-99061-0-65794300-1548264654_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajszy nabytek. Pospolity zegarek w niepospolitym stanie :)

attachicon.gifIMG_20190120_111123.jpg

Mhm. Identyczny jak mój powyżej ale .... nie do końca. Raz grot na sekundniku jest a drugi raz go nie ma :unsure: . Widocznie ten twój to "Limited Edition" dla GRU  :D . No cóż. Nie każdy w USSR zasługiwał na grota.

Edytowane przez Perkoz1959

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzegorz, super jest ten Wostok :)

@Perkoz1959- nie wiem jak było z tymi grotami, ale miałem już kiedyś takiego Poljota i wskazówki były jak w Twoim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że wczoraj na Zegarkowej Grupie Vintage na FB w temacie mojego Gold Poljota ( tu też go wrzucałem ) zarzucano mi, że popełniłem faux pas i nietakt szperając Rodzicom po szufladach :D no to przyznaję się teraz bez bicia, że będąc dzisiaj u Rodziny w pięknych Puławach od szuflad tejże Rodziny się odchrzaniłem ale po drodze do nich .... natknąłem się na mały lombardzik na uboczu osiedlowym i ... za jasną Anielkę nie dało rady nie wydać "śtefki" ( słownie: sto złotych 00/100 ) na taką pasóweczkę.

Zapewne w środku siedzi Mołnia ( nie wiem bo z radości jeszcze nie robiłem sekcji zwłok) ale sikor jest obłędnie niesamowity i jak widzę pierońsko punktualny. A do tego w rozmiarze słusznym i akuratnym na moją łapę bo b/k 45 mm przy tylko 9 mm grubości i ktoś kto go wstawił do lombardu nie żałował na portki bo pasek to K. Reda krokodyl lakierowany !!! A do tego dochodzą "doznania akustyczne" gratis czyli to nie cyka a napier...a jak to u Mołni jest w zwyczaju  :D 

A teraz jedźcie po mnie jak po burej kobyle, że chłamem się chwalę a ja mam na taką waszą jazdę i tak wyczesane  bo ta pasówka a'la pilot cieszy mnie jak niemowlaka czysty pampers  :P .

Ostatecznie, jak nam jest wiadomo w tym temacie, świat "zegarkoświrów" nie jest monotematyczny i nie składa się z samych Omeg tudzież innych "prestige watchy" ale także z Rusków w każdej postaci. Nawet pasówek.

post-99061-0-98829900-1548355925_thumb.jpg

post-99061-0-75702600-1548356014_thumb.jpg

Edytowane przez Perkoz1959

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna "Avia". Gratuluję!

U mnie taki z poniedziałku kupiony jako trup a teraz już śmiga:

post-63011-0-40715200-1548360095_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie zawitała taka bateryjka

Przy okazji, nie ma ktoś na zbyciu dłuższej bransoletki do niej, tak na 20 cm nadgarstek?4dc7e84dde7087768845e785c8a678f2.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że wczoraj na Zegarkowej Grupie Vintage na FB w temacie mojego Gold Poljota ( tu też go wrzucałem ) zarzucano mi, że popełniłem faux pas i nietakt szperając Rodzicom po szufladach :D no to przyznaję się teraz bez bicia, że będąc dzisiaj u Rodziny w pięknych Puławach od szuflad tejże Rodziny się odchrzaniłem ale po drodze do nich .... natknąłem się na mały lombardzik na uboczu osiedlowym i ... za jasną Anielkę nie dało rady nie wydać "śtefki" ( słownie: sto złotych 00/100 ) na taką pasóweczkę.

Zapewne w środku siedzi Mołnia ( nie wiem bo z radości jeszcze nie robiłem sekcji zwłok) ale sikor jest obłędnie niesamowity i jak widzę pierońsko punktualny. A do tego w rozmiarze słusznym i akuratnym na moją łapę bo b/k 45 mm przy tylko 9 mm grubości i ktoś kto go wstawił do lombardu nie żałował na portki bo pasek to K. Reda krokodyl lakierowany !!! A do tego dochodzą "doznania akustyczne" gratis czyli to nie cyka a napier...a jak to u Mołni jest w zwyczaju  :D 

A teraz jedźcie po mnie jak po burej kobyle, że chłamem się chwalę a ja mam na taką waszą jazdę i tak wyczesane  bo ta pasówka a'la pilot cieszy mnie jak niemowlaka czysty pampers  :P .

Ostatecznie, jak nam jest wiadomo w tym temacie, świat "zegarkoświrów" nie jest monotematyczny i nie składa się z samych Omeg tudzież innych "prestige watchy" ale także z Rusków w każdej postaci. Nawet pasówek.

attachicon.gifa.jpg

attachicon.gifb.jpg

Tobie się chyba trzy światy zderzyły  :blink:

Pomyśl w którym jesteś i się zdecyduj. 

Co do zegarka - nie mam zastrzeżeń, każdy lubi co innego.

Co do sposobu wypowiedzi - przepraszam ale tu nie  "trzepak na dywany"  i podblokowe wrzutki zachowaj dla siebie. 

Edycja

Możesz nie rozumieć więc objaśnię.

Za każdy następny wpis w języku półdebili będzie aut z forum .

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie cyka a napier...a jak to u Mołni jest w zwyczaju  

A teraz jedźcie po mnie jak po burej kobyle, że chłamem się chwalę a ja mam na taką waszą jazdę i tak wyczesane  bo ta pasówka a'la pilot cieszy mnie jak niemowlaka czysty pampers.

Hmm. To po co w ogóle coś tu pokazujesz? :)

A u mnie zawitała taka bateryjka

Przy okazji, nie ma ktoś na zbyciu dłuższej bransoletki do niej, tak na 20 cm nadgarstek?

Piękna jest ta Elektronika!

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:/ To po co w ogóle coś tu pokazujesz?

Piękna jest ta Elektronika!

Dziękuję, miłość od pierwszego wejrzenia.

Do tego dwie melodyjki gra

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmiana właściciela z Piotrka (rysqut) na Zbyszka (Ziben86)  :D 

rysqut gdzie pójdę tam Cie bede chwalił   :)  :D

post-108042-0-70853600-1548423888_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi