Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno chyba nic nie pokazywałem. Ostatnio wpadła chociażby taka fajna gromadka. Muszę stwierdzić, po raz kolejny, że mam słabość do Łuczy. Kolejny garniturowiec, a wciąż cieszy jak ten pierwszy :) Eksportowa Rakieta też ciekawa, a i telewizorek sympatyczny :D

iunp.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie wczoraj wróciłem  z Islas Canarias i mogę 'oficjalnie' poinformować, że nie widziałem tam ani pół radzieckiego zegarka (zajrzałem na 2 pchle targi). Innymi słowy nie warto tam jechać :D - nietrafiona destynacja :blink:

PS. Były tylko Breitlingi po 20E u Hindusów.

Dzięki za info - tak się składa, że szukam sobie jakiegoś last minute - pomijam więc Kanary:) wybiorę Rumunię - może stamtąd uda się coś ciekawego przywieźć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie dwie stalówki :)
hc82.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Taka oryginalna stalówka miała tylko srebrną tarczę, ten grafitowy został złożony przeze mnie, gdyż oryginalna tarcza była w złym stanie.

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dzisiaj wpadła mn. Mołnia - ot , zegarek jak zegarek .... 

attachicon.gif1.jpg

ale szczegóły są istotne....

attachicon.gif2.jpg

i dość przyjemny Poljocik

attachicon.gif3.jpg

Zdzisiek, nie grzesz chłopie ;) Mołnia to nie taki sobie  zwykły zegarek :D

Gratuluje wszystkim kolegom udanych łowów :D

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mołnia fajna ale mechanizm 3603 bez pasów to mnie troszkę dziwi ;)

Powiedz cos o niej Zdzisiek.

A ta Sława to tak mi się wydawało, że Krzysiek ją wystawiał na bazarku tylko cena była o ile dobrze pamiętam 200 x2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ładne te poljociki Aronus - gratulacje. Sam jakoś nie potrafię dorwać w stali...

Na świeżo do użytku przywróciłem taki zeszłotygodniowy nabytek:

liuks4.JPG

... co się z  nim działo u mnie przed założeniem na pasek pokazałem w wątku http://zegarkiclub.pl/forum/topic/54037-reanimacja-ponowne-narodziny-czyli-zegarki-przed-i-po-odpicowaniu/page-11

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mołnia fajna ale mechanizm 3603 bez pasów to mnie troszkę dziwi ;)

Powiedz cos o niej Zdzisiek.

A ta Sława to tak mi się wydawało, że Krzysiek ją wystawiał na bazarku tylko cena była o ile dobrze pamiętam 200 x2 :)

No cóż mechanizm 3603 ;-) to taka dziwna odmiana 3602 do której "wstawiono" antywstrząsowy balans . Wstawiano je w ostatnich latach produkcji w SU  i nie należy do często spotykanych mechanizmów w Mołniach. Dodam od siebie że przez moje ręce przeszło kilka ..... ;-) Mołni kilkukrotnie z mikroregulacją , kilka... :-) na 3602 w różnych wersjach w tym Iskry/Saluty .... i tylko jedna 3603 (może miałem takie szczęście ). 

Obecnie produkowane zegarki z " mechanizmem Mołni" są właśnie  na 3603 z paskami ;-P , ale już bez znaczka SU ( Soviet Union).  To taki krótki opis dla początkujących ... gdyż średnio zaawansowani to wiedzą ;-P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne te poljociki Aronus - gratulacje. Sam jakoś nie potrafię dorwać w stali...

Na świeżo do użytku przywróciłem taki zeszłotygodniowy nabytek:

liuks4.JPG

... co się z  nim działo u mnie przed założeniem na pasek pokazałem w wątku http://zegarkiclub.pl/forum/topic/54037-reanimacja-ponowne-narodziny-czyli-zegarki-przed-i-po-odpicowaniu/page-11

Gratulacje za Ljuksa.

To wyjątkowy zegarek i bardzo rzadki. Miło popatrzeć jak dostał nowe życie :D  Sam mam jednego w pozłacanej kopercie i usiłowałem załatwić do niego koleżkę, ale jak na razie bezskutecznie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio rzadko mam okazję  pochwalić się czymkolwiek. Teraz też nic wielkiego ot tak sobie na ząb ^_^ bo w okolicy bezzegarkowej każdy nabytek cieszy.

Poljocik na 17 kamykach, uruchomiony dziś, dzięki pomocy kolegi MWATCH, któremu serdecznie dziękuję :D

post-46446-0-95719200-1377523085_thumb.jpg

post-46446-0-02836000-1377523111_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno chyba nic nie pokazywałem. Ostatnio wpadła chociażby taka fajna gromadka. Muszę stwierdzić, po raz kolejny, że mam słabość do Łuczy. Kolejny garniturowiec, a wciąż cieszy jak ten pierwszy :) Eksportowa Rakieta też ciekawa, a i telewizorek sympatyczny :D

iunp.jpg

Zaciekawiła mnie ta eksportowa Rakieta, a właściwie to korona powyżej napisu. Czyżby ten zegarek podobnie jak logo różnił się od Rolexa tylko jedną sterczynką? :)  :D  ;)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iunp.jpg

Te eksportowe Rakiety dość rzadko można zobaczyć - gratuluję.

Gdyby Ci nie podeszła to ja chętnie ją przygarnę :D

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakaś insporacja Rolkiem może i była :P

rk 7000 będę pamiętał. Jak mi się znudzi to piszę do Ciebie ;) Na zdjęciu wygląda ładnie, ale w rzeczywistości wymaga wymiany szkła, koronki i serwisu bo chyba nie trzyma czasu tak jak powinna.

Z tej trójki najbardziej podeszła ta druga Rakieta. Od dwóch dni w niej śmigam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio nabyłem taki oto Poljot,nie wiem tylko który to może być rok?post-64108-0-42939900-1377539048_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny Stolicznyj. Sam nie wiem dlaczego ale mam słabość do tej marki (mam już 3 ale nie zamierzam przestać...).

Co to za litery pod nazwą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ostatnio nabyłem taki oto Poljot,nie wiem tylko który to może być rok?attachicon.gifP1030360.JPG

Koniec lat 80, początek 90. Mam takiego samego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny Stolicznyj. Sam nie wiem dlaczego ale mam słabość do tej marki (mam już 3 ale nie zamierzam przestać...).

Co to za litery pod nazwą?

KŁ1 - wygląda na to że  " klasa 1"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zawitała ot taka rakieta z błekitną tarczą.

Zdjecie kalkulatorem :)

nrq5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna i niezły stan. Mam podobną z tarczą bordową i w pozłacanej kopercie, ale w o wiele gorszym stanie. Tarcza dostała wilgoci i bardzo ładnie, nieregularnie zmieniła kolor, tworząc tęczowe obrzeże.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kirowski po serwisie i po dobraniu stylowego paska.

0412ec8d231fe55bmed.jpg

Zapraszam! 

http://zegarkiradzieckie.blogspot.com/2013/08/kirowskije-krab-czyli-design-lat-60.html

Bardzo lubię kirowskie w tej kopercie, coś w nich jest fajnego, super paseczek. Gratuluję nabytku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi