Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Urodzinowy do 40 tys. zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda ze nie widziałeś na żywo

Coś mi sie wydaje ze znacząco zmienilbys zdanie

Wątpię,ale nie mówię zdecydowanie nie.Nic im nie ujmując,po prostu nie trafiają w mój gust,a ten jak wiadomo każdy człowiek ma inny ;)

A jak już jesteśmy przy guście to PP,Lange czy AP też w zdecydowanej większości do mnie nie trafiają jeśli chodzi o wygląd.Co mnie nawet cieszy bo nie śnię po nocach o zegarkach poza moim zasięgiem finansowym.

Aczkolwiek jest to stan na dzień dzisiejszy bo gust się zmienia,kiedyś nosiłem tylko zegarki maks.do 40mm,teraz nie noszę mniejszych niż 43mm,kiedyś nie cierpiałem bransolet,teraz mam i noszę chętnie etc.etc.

Dlatego kończąc OT, wcale się nie dziwię Michałowi że się nie może zdecydować,bo niby wybór jest duży,kwota na zakup bardzo zacna jak na nasze realia,a jak przychodzi co do czego, to sie okazuje że mało który zegarek powoduje szybsze bicie serca i jesteśmy 100% pewni że chcemy wydać na niego pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maxwell, w dużej mierze się z Tobą zgadzam. Z drugiej strony, ja mniej więcej wiem do jakich zegarków szybciej bije mi serducho,jednak widziałem je tylko w necie. Często to co nam się wydaję super w "realu" jest brzydkie, i odwrotnie, to co nie podoba nam się w necie na żywo urzeka. Może warto mieć takiego "czarnego konia"...

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezależni są fajni i wyjątkowi, wiecie, że jestem ich wielkim zwolennikiem. Ale to nie znaczy, że "zwykły" zegarek nie może być dla kogoś wyjątkowy. Wyszystko polega na podejściu, okazji, wspomnienich etc. Dla mnie wyjątkowy jest np mój AP RO, bo powstał ( jako produkt ) w roku 1972 i W tym roku razem obchodziliśmy 40ste urodziny. Inny jest niezwykły, bo kupiłem go dla uczenia wyjątkowego w życiu zdażenia etc.

Moim zdaniem wiele zależy od osobistego podejścia i stosunku emocjonalnego do zegarka. Zresztą fajną sprawą jest np okolicznościowy grawer na deklu.

Poradoksalnie Rolex nadaje się do tego doskonale ze względu na dekiel i fakt iż model kupiony dzisiaj będzie ponadczasowy i aktualny za 20-30 lat.

Tak więc moja propozycja - Rolex Daytona w białym złocie :-)

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 40 tysięcy nie wyrwie się jakiegoś Nautilusa troszkę używanego? ja na takim zegarku mógłbym zakończyć kolekcjonowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc moja propozycja - Rolex Daytona w białym złocie :-)

Znajdź Daytone w białym złocie za 40l PLN to ja wezmę dwie... od ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pasku spokojnie do upolowania.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w stanie zwiększyć budżet, ale wolałbym mimo wszystko zmieścić się w kwocie do 40 tysięcy.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewno się narażę,ale... ja nie kupowałbym Daytony.

Michał,zaskocz nas proszę. Kup zegarek do 40 tysięcy, jeśli "potrzeba" zwiększ lekko budżet,ale zaskocz nas pleace!

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może IWC Portugieser Yacht Club Chronograph ? Według mnie wygląda super :rolleyes: .

post-49157-0-51147400-1338539539_thumb.jpg

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yacht club jest świetny, ale za duży.

Może ktoś się orientuje jakie to koszta, jeżeli chodzi o grawer na deklu w np. złotej Daytonie? Klaudiusz?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Darku za szybką odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito - co rozumiesz przez za duży? Wiem jaki masz nadgarstek, nosisz Aquatimera i inne duże zegarki - Yacht Club jest zegarkiem który świetnie leży, jest dobrze wyprofilowany - na pewno nie będzie dla Ciebie za duży.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito - co rozumiesz przez za duży? Wiem jaki masz nadgarstek, noszisz Aquatimera i inne duże zegarki - Yacht Club jest zegarkiem który świetnie leży, jest dobrze wyprofilowany - na pewno nie będzie dla Ciebie za duży.

Takie miałem ostatnio wrażenie widząc go na wystwie. Dzisiaj w takim razie sobie go na spokojnie przymierze. Zresztą już kiedyś miałem go na ręcę, ale zabij mnie nie pamietam czy wtedy wydawal mi się za duży, bo był to okres, kiedy podobały mi się TYLKO duże zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mierzyłem. Rzeczywiście jest świetny, nie jest też napewno za duży, niemniej jednak jest duży :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było niedawno 100lecie katastrofy Titanica,to w temacie :)

Świetny,ale duży (46)

post-11280-0-59662000-1338573738_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to jest "inne" i to mi się podoba :)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, nieśmiało wspomnę Mosera. A już modelom z double hairspring na pewno nie można odnowic wyjątkowości. Tyle, że niestety ponad budżet. No ale jako, że istnieje możliwość rozszerzenia go, to wspominam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RJ. odpada, pozostawiam te zegarki dla kolegi Karola :)

Michał, nieśmiało wspomnę Mosera. A już modelom z double hairspring na pewno nie można odnowic wyjątkowości. Tyle, że niestety ponad budżet. No ale jako, że istnieje możliwość rozszerzenia go, to wspominam ;)

Moser mnie kręci, i to bardzo !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Henry lub Monard. Henry zdecydowanie większy. Ostatnio nawet jak je miałem w rękach, pomyślałem o Tobie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monard date jak i Perpetual 1 są świetne - idealny rozmiar jak na tego typu zegarek. Boję się tylko, że będą to zbyt eleganckie czasomierze, dedykowane raczej do garnituru. Chętnie bym przymierzył, gdzie w pl. mogę je zobaczyć i jakie to koszta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Wawie są u Władka w "Od Czasu Do Czasu". Ja również wybieram się na porządną przymiarkę, bo dotychczas tylko z grubsza je oglądałem. Ale piękne są!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Łukasz za info.

Mierzyłem wczoraj też po raz enty JLC Reverso - bardzo, ale to bardzo mi się podobają te zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał,każdy z nas próbuje coś zaproponować i strzelamy trochę w ślepo.Myślę,że jakaś 5-tka Ci się już ułożyła. Może ułatwisz nam zadanie,mówiąc co bierzesz pod uwagę, a jako np 6-sty w ankiecie,będzie proponowany przez Nas zegarek. Może każdy też w aniecie poda swóją propozycje?

To takie luźne przemyślenia.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem wczoraj też po raz enty JLC Reverso - bardzo, ale to bardzo mi się podobają te zegarki.

Właśnie miałem Ci wczoraj zaproponować. Oryginalny zegarek urodzinowy. W uzupełniający sposób odróżniał by się w Twojej kolekcji, stanowiąc znakomitą pamiątkę tego wydarzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.