Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

OSTATECZNA ANKIETA ! - Zegarek Klubowy 2012

Ostatnie starcie 3 wersji kolorystycznych  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja także stawiam na Nomos- a :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin (jeśli przekręciłem imię przepraszam) może po prostu zrób osobą ankietę i wstaw tam te fotosy i niech zainteresowani głosują na konkretny projekt tarczy.

Może przy okazji tej tarczy załatwimy od razu kwestię koloru wskazówki minutowej? Chociaż mam przeczucie, że większość będzie za tym by była ona w innym kolorze...

nie widzę sensu - strata czasu

różne monitory - różne postrzeganie koloru

my swoje - producent swoje

zawsze na jakiejś linii pojawi się przekłamanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może jeszcze by zamieszać w wyborze coś takiego:

367_2_348.901-015.png

Lub może coś ze stajni samego Squale czyli może niebieski z odcieniem fioletu:

BlueSquale8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może jeszcze by zamieszać w wyborze coś takiego:

367_2_348.901-015.png

No i jak ja mam Ci ten kolor okreslić ??? Ni to niebieski, ni to szary... nie wiem czy tarcza w tym Moserku nie jest także ciemniejsza przy krawędziach...czy to tylko takie marketingowe ujęcie...

No ale mniej więcej coś takiego?

moserowaty.jpg

Niebieski w fiolet odpada...jak dla mnie babski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że to nakładanie kolorów na szablon nie za bardzo oddaje cokolwiek. Może więc po prostu wstawiajmy odcienie błękitu znalezione w sieci i na tej podstawie w Squale niech zrobią coś podobnego dla Nas.

Co do tego Mosera to masz racje, że to taki kolor trudny do określenia, więc może lepiej odpuśćmy go sobie by nie wyszła nam kupa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kolorami lubią być jaja. My coś wybierzemy...a producent użyje innej palety ( są pewne ograniczenia) i po wyprodukowaniu zegarków się możemy rozczarować. Moser czy Nomos miedzy innymi są tak drogie bo ten odcień mają bardzo oryginalny i taki właśnie trudny do określenia... :) to czyni te zegarki dodatkowo atrakcyjnymi :)...próba idealnego odwzorowania takiego odcienia w 99% skonczy sie fiaskiem.

Moim zdaniem wersja kolorystyczna wzorowana na Omedze 300m będzie łatwiejsza w osiągnięciu....bo Omega nie posiada szlifu słoneczkowego....łatwiej jest próbkować kolor. Jak próbkować kolor z tarczy ze szlifem ?? nie wiadomo ktorego odcienia użyć jako bazowego....ciężka sprawa i nie lada wyzwanie dla lakiernika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że odwzorowanie 1:1 nie uzyskamy w żadnym wypadku nawet i w przypadku Omegi 300m (wersja bez szlifu). Co nie oznacza, że nie może wyjść nam coś fajnego jak nie fajniejszego niż wzorowany oryginał. Moim zdaniem nie ma co gdybać tylko trzeba zrobić ankietę a w niej: Nomos Zurich, Hublot, Omega 300m coś jeszcze przychodzi komuś do głowy?

P.S. Kolor Omegi 300m do mnie nie przemawia ale Nomos i Hublot już jak najbardziej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie im ciemniejszy odcień niebieskiego tym lepiej.

Pomysł ze śrubą jak najbardziej ok. Prosty i czytelny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głos zmieniony na projekt nr 1.

Jeśli wygra numer 1 to wchodzę ale jeśli przejdzie nr 2 (na co obecnie się zanosi) i kolor będzie dobierany na podstawie nowej Omegi 300m to odpadam niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no już lepiej.byle nie Omega...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaskakujące, że w tym samym czasie oglądałem go w wątku prezentowanym przez @Carlito1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak będzie niebieski- ja odpadam; trochę mnie irytuje że barwa tarczy JAK w omedze ; kolor tarczy JAK w rolku.....prócz tego IMO niebieskich diverów jak śliwek .

dzięki marco za zaangażowanie i prowadzenie w sensowny sposób wątku.

kibiować oczywiście bedę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja 1 jest najbardziej "weekendowa" i na taką głosowałem; jeżeli zostanie wybrana wersja 2 może się skuszę bo nie mam obecnie żadnego divera. Czy będzie jednak możliwość konfiguracji wersji 2 z pomarańczowymi wskazówkami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie zastanawiam kiedy te 8 osob odda swoj glos na projekt nr 1 albo 2?dlugo trzeba na nich czekac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może bardziej retro - błękit

Fota z fejsa jlc

540427_10152048634145347_1508375322_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie zastanawiam kiedy te 8 osob odda swoj glos na projekt nr 1 albo 2?dlugo trzeba na nich czekac?

Sprawdziłem sobie profile osób głosujących na projekt nr 3 i są to osoby w większości albo niedawno zarejestrowane, albo wpadające na forum raz na jakiś czas albo mało udzielające się. Nie chce niczego sugerować ale obawiam się, że ich głosy są raczej przypadkowe i możemy tak za przeproszeniem czekać do usranej śmierci aż raczą oddać swój głos.

Reasumując pchajmy projekt do przodu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może bardziej retro - błękit

Fota z fejsa jlc

540427_10152048634145347_1508375322_n.jpg

Ulalala to żeś Panie teraz pozamiatał tą fotą.

Zajefajny kolor!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn świetny. Póki co do mnie najbardziej przemawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalsze prowadzenie ankiety z przepływem głosów jest moim zdaniem bez sensu. Lepiej rozpisać nowe wybory z 2 kandydatami. Tak będzie bardziej sprawiedliwie.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto miał przejść to przeszedł....od 3 osób dostalem PW że jesli wersja 3 nie ma szans na wygraną to nie migrują do wersji 1. tylko po prostu odpuszczają :).

Wiec na 99% zwycięska wersja to wersja niebiska/granatowa.

Nie rozumiem obruszania się.... ze wklejamy tutaj zdjecia Omegi, Rolka, Hublota jako przykladow użycia różnych odcieni niebieskiego. Przecież nikt zegarka nie będzie kopiował....a kolor uzyskany i tak nie bedzie identyczny jak Omedze czy czymśtam ...chodzi jedynie o zwizualizowanie pewnych kolorystyk....aby ulatwic wybór klubowiczom !!!! Mam nadzieje ze to jest jasne !! Poza tym producent nie ma patentu na kolor !!!! Nie popadajmy w paranoję !!!

Taki jasny odcien blekitu w JLC pasuje..bo jest przeplatany bialym pierscieniem wewnetrznym no i tarcza ma ciemniejsze krawedzie. W Squale przy szerokim bezelu i bez wew pierscienia wyszło by to nie fajnie...po prostu mdło...

Mnie teraz nabardziej interesuje to jakich wskazowek w wersji niebieskiej/granatowej chcecie. Bardziej ożywczych pomaranczowo bialych ( historycznych i diverowych) czy też zupelnie zmieniajacych charakter zegarka wskazowek srebrnych ( robi nam się bardziej elegant niż diver ).

Proszę o wypowiadanie się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zdecydowanie za wskazówkami koloru pomarańczowego :)

To co w końcu z tym kolorem tarczy?

Będzie ankieta odnośnie wyboru odcieniu czy nie?

Bo jak na razie to możemy sobie tak dywagować w nieskończoność. Mamy kilka opcji więc jest z czego wybierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rowniez bardziej sklaniam sie ku srebrnym wskazowkom z luma w srodku. Jesli mialyby byc pomaranczowe, to pod warunkiem, ze obie (ale to musialbym dokladniej przemyslec).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli tarcza i niezłe mają być niebieskie ( granatowe) to wskazówki zdecydowanie powinny być pomarańczowe :)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.