Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZAPISY i WYBÓR NUMERÓW ZEGARKÓW KLUBOWYCH 2012

Rekomendowane odpowiedzi

ups....rzeczywiście chciałem poprawić a coś skaszaniłem. Poprosiłem Squale o lepsze zdjęcia. Wrzucę te lepsze w ciągu paru dni.

Będzie dobrze :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy znany jest jakiś przybliżony termin zrealizowania naszego projektu ?

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zrobimy to wyślemy ;)

Chętnie zobaczę nawet te zdjęcia robione "puszką od konserw" bo ciekawość zżera :)

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie. Masz większe zdjęcie?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kliknij na to. trochę się powiększy. Nie mam niestety większego. Ale widać że maszyna radzi sobie nawet z tymi bardzo drobnymi liniami więc jest moim zdaniem OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytka będzie w pudełku :)?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji odnalazlo sie zdjecie sampla.

squale_sample.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bezel bedzie zmieniony to co jest w tym samplu to jeden z prototypow. zdjecie przeswietlone. kolor w realu powinien byc ciemniejszy. no i szklo tutaj jeszcze bez AR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogą dać taki jak w zwykłej 500?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogą dać taki jak w zwykłej 500?

Na razie mają przygotować poprawiony..między innymi kropa z metalową obwódką ma być pomniejszona tak aby nie wystawała poza krawędzie trójkąta a sam trójkąt ma odzyskać rożek.

Jak nam się nie spodoba to wrócimy do starego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o obrazek sruby na dekielku, to pogrubilbym znacznie linie oddajace efekt ruchu. W projekcie linie tla (te falki) byly duzo bardziej delikatne w porownaniu z liniami oddajacymi ruch sruby. Wtedy wszystko bylo czytelne. W prezentowanej dzisiaj wersji wszystko staje sie nieczytelne i widac tylko platanine linii. Tutaj nasz projekt:

04got.jpg

Dla mnie to duza roznica, jesli chodzi o efekt. Czy "i" w KMZiZ jest na pewno male? W tej rozdzielczosci nie mam pewnosci, ale mam nadzieje, ze jest :rolleyes: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witek - Słuszna uwaga. Myślę że to nie jest duży problem i zwrócę uwagę producentowi.

Co do kropki w bezelu. To okazuje się, że np. Rolex ( nie każda generacja) także miał pierścień kropki na bezelu wystający poza obrys trójkąta..hmmm

rolex+submariner+16610LV+FAT+FOUR+o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W samplu kółko i trójkąt wyglądają śmiesznie jak w jakiejś podróbie zegarka.

Tak czy siak wolę jak kółko jest wpisane w trójkąt.

Popieram Witka bo na mnie dobrego wrażenia to "coś" nie zrobiło.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witek - Słuszna uwaga. Myślę że to nie jest duży problem i zwrócę uwagę producentowi.

Co do kropki w bezelu. To okazuje się, że np. Rolex ( nie każda generacja) także miał pierścień kropki na bezelu wystający poza obrys trójkąta..hmmm

rolex+submariner+16610LV+FAT+FOUR+o.jpg

Przyglądam się tym zdjęciom i zastanawiam się dlaczego w Rolexie już tak to nie razi.I już to widzę . Cytuję to zdjęcie bo jest bardziej czytelne- Trójkąt mimo iż kropka wychodzi poza krawędź ciągle wygląda jak trójkąt- ma wszystkie rogi! Na tym zdjęciu "trójkąt" wychodzi nawet górną krawędzią poza bezel- a i tak wygląda całkiem-całkiem. Więc jeśli takie jest parcie na zmianę bezela to zwróć proszę uwagę na te jakże istotne elementy, dzięki którym trójkąt przypomina trójkąt .

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szwajcarzy chyba strasznie lajtowo podchodzą do pracy bo nasz projekt jakoś tak wolno "się posuwa"

Aż dziw,że u nich dobrobyt ;)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam się nie spinam. Jak będzie na czerwiec to będę bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szwajcarzy chyba strasznie lajtowo podchodzą do pracy bo nasz projekt jakoś tak wolno "się posuwa"

Aż dziw,że u nich dobrobyt ;)

Wysłałem Squale wszystkie nasze poprawki i czekamy cierpliwie aż je wdrożą. Końcem stycznia rozpocznie się produkcja poliftingowych Squale 50 Atmosów i wtedy także do produkcji trafi nasza limitka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej nie będę miał prezentu urodzinowego :( (19.02) w postaci klubowca.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki powinny być pod koniec lutego. Szykujcie się więc proszę na kolejną transzę wpłat ( Ci którzy wpłacili całość oczywiście nie ).

Przypominam o paskach kauczukowych za dodatkową dopłatą. Paski będą 2-stronne, będzie można odwrócić klamerkę i będzie pasek albo gładki albo w takie wzorki w stylu retro. Kolor paska planujemy nieco ciemniejszy niż samego zegarka. Co by się to wszystko nie zlewało w jedną całość.

Producent dokonuje ostatnich korekt, za parę dni będzie miał już na stanie Szafirowe szkła z powłoką AR , pracują także nad deklem i bezelem.

Przypominam jeszcze jaki kolor faktycznie będzie miała nasza tarcza i bezel :

938328d1358448541-squale-50-atmos-vintage-diver-limited-edition-nomosowa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile dopłaty do paska?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manager Squale był tydzień temu w Milanie ( siedziba firmy ) i dokonał na żywo inspekcji samplów tarcz i mówi że kolor który wybraliśmy jest bardzo Vintage i fajnie pasuje do zegarka :-) . Kolor 3015C także robił wrażenie ale stwierdził że był kolorem dobrym ale w sytuacji gdy byśmy chcieli uzyskać nowoczesnego Divera.

Informuję, że jeden z numerów rezerwacji się zwolnił i jest do wzięcia !! Nie wiem czy obecni z listy rezerwowej są jeszcze aktualni.

Jesli ktoś chce przejąć numerek to proszę o PILNY KONTAKT. Jeśli w ciągu 7 dni nikt się nie zgłosi rezerwacja zostanie przyznana osobie z zagranicy .

Poniżej moje nieudolne z-wizualizowanie koloru Paska jaki mamy zamówić. Proszę się wypowiadać czy chcecie pasek ciemniejszy niż zegarek czy w takim samym kolorze ( kolor bezela ). Moim zdaniem pasek powinien być ciemniejszy. Dość fajnie to wygląda :-)

pomalowane.jpg

pomalowane2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.