Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZAPISY i WYBÓR NUMERÓW ZEGARKÓW KLUBOWYCH 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Oni tam mają na okręte wakacje,a w lipcu i sierpniu to nawet nie pierdną. Do września dajmy se spokój, bo szkoda nerwów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martwi mnie zwloka przesylki. Mozna dopytac czym jest ona spowodowana (poprosic producenta o uzasadnienie)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie nie martwi tylko wkurza. Mozesz Marcin zadzwonic do nich (nie pisac) i ustalic jakies konkrety?

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie nie martwi tylko wkurza. Mozesz Marcin zadzwonic do nich (nie pisac) i ustalic jakies konkrety?

Konkret został ustalony. Zegarki miały być wysłane w tym tygodniu. Mam ich rozstrzelać ? Mnie to bardziej irytuje niż Was, zapewniam. Wybieram się na urlop a to mnie wstrzymuje i psuje mi wszelkie plany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli w tym tygodniu to zostaje tylko dzisiejszy dzień- ale kto pracuje w piątek w taką pogodę? Grille,ogródki piwne ? :-).

Tak się właśnie pracuje w Italii-stres zabija !

Marcin nie stresuj się bo zawału dostaniesz a oni i tak zrobią po swojemu! Pozostaje czekać i wysyłać im maile to może w końcu zamówią kuriera , a raczej zatrzymają przejeżdżającego w okolicy :-)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... a raczej zatrzymają przejeżdżającego w okolicy :-)

Kto by wybiegał z klimatyzowanego pomieszczenia i machał łapami ? :D :D

Konkret został ustalony. Zegarki miały być wysłane w tym tygodniu. Mam ich rozstrzelać ? Mnie to bardziej irytuje niż Was, zapewniam. Wybieram się na urlop a to mnie wstrzymuje i psuje mi wszelkie plany.

To może jedź na urlop do Włoch i opędzisz trzy tematy na raz :P;)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wprawdzie w projekcie nie uczestniczę, ale miałem i mam trochę kontaktów biznesowych z Włochami i mogę Wam trochę przybliżyć ich słownik biznesowy:

"next week" to mniej więcej odpowiednik naszego "kiedyś"

"are ready" - to mniej więcej "rozpoczeliśmy produkcję"

"sent" - "gdzie jest telefon do kuriera?"

Dla Włocha nie wywiązywanie się z terminów nie jest niczym karygodnym, a pojęcie czasu jest u nich embiwalentne. Pewnie to bliskość kultury afrykańskiej...

Miałem kiedyś taki przypadek. Potrzebna była część do maszyny, zadzwoniłem 15 lipca. Pan stwierdził, że mam szczęście bo przez cały sierpień mają urlop, ale część jest na stanie, zaraz wysyła. Do 20-go nie miał czasu zamówić kuriera (a lot of work, you know), potem zachorował na 5 dni, potem nie mógł się dodzwonić do kuriera przez 3 dni, a 30 i 31 lipca podobno zamówiony kurier nie dojechał. Część wysłali 4 września, oczywiście jej nie odebrałem, 2 sierpnia napisałem, że rezygnuję,  bo w międzyczasie dorobiłem sobie nową w narzędziowni. Pan był oburzony, jak mogłem go tak okropnie potraktować. I że w ogóle biznesy z Polakami to strata czasu itp.

Ale mimo wszystko życzę Wam jak najszybszego pozytywnego zakończenia :)

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam doswiadczenia z wlochami i faktycznie jesli nie przyjdzie w lipcu to potem pewnie wrzesien dopiero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wiem z czego wynikało tygodniowe opóźnienie. Squale czekało na nowe opakowania. Otóż nasza limitka będzie miała już nowe opakowania czarne pudełka oraz etui podróżne z logo Squale skóropodobne :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy zamierzają wysłać?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wiem z czego wynikało tygodniowe opóźnienie. Squale czekało na nowe opakowania. Otóż nasza limitka będzie miała już nowe opakowania czarne pudełka oraz etui podróżne z logo Squale skóropodobne :-)

To może poczekamy trochę jeszcze, dorzucą nam kolejnego bonusa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A kiedy zamierzają wysłać?

Własnie

Skoro tygodniowe opóźnienie to wysyłają w poniedziałek ?

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Melduję, że zegarki wylądowały na Wrocławskiej ziemi. Teraz czeka mnie chodźby pobiezne sprawdzenie czy wszystko OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czeka mnie chodźby pobierzne sprawdzenie czy wszystko OK.

Ałaa. Choćby pobieżne, ale trzeba przyznać, że zwroty akcji macie niezłe w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ,no jestem pod wrażeniem :)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam, że zamawiałem bez paska :)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ałaa. Choćby pobieżne, ale trzeba przyznać, że zwroty akcji macie niezłe w tym temacie.

Pobieżny się zgadzam...coś mi nie pasowało chciałem poprawić ale zasugerowałem się tym, że słownik mi nie poprawił. Natomiast Choćby i chodźby to zdaje się zamiennie stosowane formy bo spotyka się obie równie często. My tutej na ślunsku mamy trochu inna gwara :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak na finiszu napisz co z paskami?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak na finiszu napisz co z paskami?

Miały być ok 10-15 lipiec. Zaraz jeszcze zapytam jak sytuacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest opcja ja bym bardzo prosił o wysyłkę zanim pojawią się paski. Bo inaczej coś kupię i wyślę kobietę do Ciebie żebyś jej to wytłumaczył ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam mogę poczekać....

Ale z drugiej strony jeżeli ktoś wyjeżdża na urlop to powinien napisać , żeby paczki nie zaczęły wracać do Marcina!

Ustal to Marcin przed wysyłką chyba z każdym bo szkoda pieniędzy i nerwów , a okres urlopowy więc może być różnie.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać na finiszu Włosi okazują się słowni, zegarki miały być w tym tygodniu i są; to może i paski będą zgodnie z terminem podanym przez producenta. QV żyć ci teraz nie dadzą, ty lepiej sam wystrugaj te paski i wysyłaj zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.