Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Zróbcie coś,bo się nie da przeglądać forum ślimak szybciej chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś koszmar! :(

Wczytanie strony - 2 minuty;

Wysłanie posta - 3 minuty i 20 sekund;

Przeglądanie tego Forum jest uciążliwe.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz chociaż wiadomo dlaczego. Xenocratex zapeszył :angry:

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Muli jak cholera, ale udało mi się dziurę załatać :D

Trzeba odinstalować Adblocka i zainstalować ponownie. Filtry zapamiętuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko wypowiadam się w temacie usterek, ale te problemy z forum zaczynają być drażniące.

Wystarczy zasać sobie jedno ważne pytanie:

Czy DawPi ogarnia swoją pracę?

Sorry, ale jak co chwilę słyszę "trzeba zwiększyć..." to już mnie śmiech ogarnia.

Czy na prawdę, aż tak lawinowo rośnie liczba postów?

Poza tym od grudnia zeszłego roku i tak mój problem nie został rozwiązany, a nawet nie otrzymałem na niego jakiejkolwiek odpowiedzi więc zgłoszenia poszczególnych userów również nie są realizowane.

Ile razy w ciągu dwóch lat "zwiększaliście"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej niż psioczyć jest dać rozwiązania , którego chętnie posłuchamy i się zastosujemy

Zmienialiśmy hosting najpierw na home.pl pożniej na dhosting

W trakcie trwania 3 krotnie zwiększaliśmy parametry serwera , za każdym razem na większe , lepsze i dróższe

Mnie dziś działa bez problemu , ale baaardzo chętnie przyjmę pomoc ( poradę ) co zrobić aby było jak najlepiej dla Was

Fundusze mamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy zasać sobie jedno ważne pytanie:

Może oddać Go ...do czyszczenia i smarowania?  ;)

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam, że ja się zajmuję forum, a nie serwerem. Także to nie moja praca, a zewnętrznej firmy.

Sorry, ale jak co chwilę słyszę "trzeba zwiększyć..." to już mnie śmiech ogarnia.

O, a to dlaczego? Lepiej zamiatać sprawę pod dywan? Nie sądzę. :)

Czy na prawdę, aż tak lawinowo rośnie liczba postów?

W sumie to pytanie wystarczyłoby za cały komentarz, bo dobitnie pokazuje, że nie wiesz w czym rzecz. Nie będę Ci tłumaczyć technicznych zależności obciążenia serwera, ale zapewniam, że nie zależy ono od ilości postów.

Poza tym od grudnia zeszłego roku i tak mój problem nie został rozwiązany, a nawet nie otrzymałem na niego jakiejkolwiek odpowiedzi więc zgłoszenia poszczególnych userów również nie są realizowane.

Proszę przypomnij mi dokładną datę wysłania maila na [email protected] - postaram się odnaleźć naszą korespondencję oraz się nią pilnie zająć.

Ile razy w ciągu dwóch lat "zwiększaliście"?

Nie widzę potrzeby w upublicznianiu takich informacji. Nie miałoby to celu.

Ze swojej strony zapewniam, że jestem w stałym kontakcie z osobami (firmą) odpowiedzialnymi za serwer i na pewno wypracujemy rozwiązanie zapewniające poprawne i szybkie działanie forum.

Proszę również pamiętać, że na serwerze również jest portal, którym zajmuje się inny podmiot niż moja firma, więc można pogdybać o tym, że być może i portal generuje takie obciążenie (takie szczątkowe informacje dostałem od administracji serwera). Zaraz to zgłoszę do Pana Dariusz by się skontaktował z osobą odpowiedzialną za portal i by ona również zajęła się portalem, który stoi na skrypcie WP, który nie słynie z lekkiego działania.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może nie pozwalać wstawiać zdjęć przez forum a przez zewnętrzne hostingi. Ja wrzuczm fotki przez imgur.com. Koło 13.3) była jakaś masakra. Teraz jest ok.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę przypomnij mi dokładną datę wysłania maila na [email protected] - postaram się odnaleźć naszą korespondencję oraz się nią pilnie zająć.

Szczerze mówiąc już nie chce mi się tego szukać.

Sprawa była zgłaszana pod koniec zeszłego roku, a przez brak jakiejkolwiek reakcji za moją prośbą ponowiona przez jednego z moderatorów (niestety również bez jakiejkolwiek reakcji)

Co do problemów to wiesz dobrze, że są sporo większe fora od KMZiZ i oni jakoś problemów z ciągłym zwiększaniem nie mają.

Możesz wytłumaczyć dlaczego?

Może warto skontaktować się z ich administracją i dopytać na jakich serwerach leżą ich fora, skoro nasze są beznadziejne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może nie pozwalać wstawiać zdjęć przez forum a przez zewnętrzne hostingi. Ja wrzuczm fotki przez imgur.com. Koło 13.3) była jakaś masakra. Teraz jest ok.

Zdjęcia wklejane jako linki po jakimś czasie znikają - na forum jest mnóstwo tematów i rozmów o niczym - sa jakieś dyskusje i zachwyty nad czymś czego zdjęć już nie ma  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł z imgura moje zdjęcia są sprzed 2,5 roku odkąd się zarejestrowałem. A teraz muli gorzej niż w dzień :(

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pooglądaj tematy z przed kilku lat, to sobie na zdjęcia żaby popatrzysz,lub poczytasz ' image no found"

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Teraz chociaż wiadomo dlaczego. Xenocratex zapeszył :angry:

:ph34r:

Nie wiem, jaka jest faktyczna przyczyna "mulenia", ale nie wydaje mi się, żeby było to związane bezpośrednio z ilością (zalogowanych czy nie) użytkowników. Jeśli w piątek wieczorem forum śmiga, a w sobotę rano muli, to powód mulenia chyba powinien być inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Niezależnie od tego - muli i to strasznie.

P.S. Przywróconego shoutboxa dalej brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie:

ostatnio za każdym razem muszę się logować, pomimo, że jest zaznaczona opcja "zapamiętaj"?

Szlag mnie już trafia. Co się dzieje?!

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy problemy związane z możliwością dodawania zdjęć też związane są z, jak się wyraziłeś, "remontami"?

Od czasu do czasu, mam kłopot z wstawieniem zdjęć do tematu. Dla przykładu dzisiejsza sytuacja. Pierwsza fota weszła, próby dodania kolejnej kończą się fiaskiem. Limit oczywiście nie przekroczony.

post-75614-0-41838900-1445501079_thumb.jpg

To niestety zmusza mnie do wstawiania fotek przez hosting zewnętrzny. Oczywiście staram się korzystać z usługodawcy, z którym nie miałem do tej pory problemu ze znikającymi zdjęciami, ale nigdy nie wiadomo...

Druga sprawa, czy planowane jest może rozszerzenie limitu, powiedzmy do 1 MB? Nie oszukujmy się ale limit 500 KB jest nieco przymały, jeśli chcemy wrzucić więcej fotek. 

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy problemy związane z możliwością dodawania zdjęć też związane są z, jak się wyraziłeś, "remontami"?

Od czasu do czasu, mam kłopot z wstawieniem zdjęć do tematu. Dla przykładu dzisiejsza sytuacja. Pierwsza fota weszła, próby dodania kolejnej kończą się fiaskiem. Limit oczywiście nie przekroczony.

attachicon.gifBez tytułu.jpg

To niestety zmusza mnie do wstawiania fotek przez hosting zewnętrzny. Oczywiście staram się korzystać z usługodawcy, z którym nie miałem do tej pory problemu ze znikającymi zdjęciami, ale nigdy nie wiadomo...

Druga sprawa, czy planowane jest może rozszerzenie limitu, powiedzmy do 1 MB? Nie oszukujmy się ale limit 500 KB jest nieco przymały, jeśli chcemy wrzucić więcej fotek. 

Ja Arku z zaawansowanego trybu dodawania zdjęć juz nie używam ze względu na ten sam problem co Twój , przeszedłem na standart ,  i loguję sie z opcją zapamiętaj mnie bo inaczej nie będę mógł korzystać z forum .

Może po 25 będzie lepiej ? :lol::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zdjęcia wrzucasz?

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Ciebie masz zaawansowany tryb dodawania zdjęć , trzeba najechać na przejdź do standardowego trybu i ... jest ok tylko nie tak szybko jak w zaawansowanym .

post-48480-0-06319300-1445503253_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Dzięki :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Ale dlaczego zaawansowany tryb przestał działac? Mam ten sam problem.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie ostatnie strony działu "Po godzinach" są zawalone w każdym temacie "postami" niejakiego Marcin R. Czy szanowna moderacja była by tak miła i skasowała zawartość tego pożal się Boże użytkownika aby przywrócić chronologię ostatnio używanych tematów?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi