kiniol 2281 #1 Napisano 12 Lutego 2013 Czyli zakładamy temat, w którym gwarzymy o wszystkim co nie dotyczy naszych i nie naszych ulubionych zegarów. W momencie gdy mamy ochotę na tzw. "offtop" kierujemy się "do Maryny" i tam już rozpływamy w urokach dyskusji na tematy różne. Dyskutujemy o poprawnej pisowni, pogodzie, abdykacji papieża, czy też wpływie zorzy polarnej na rozwój kolarstwa w Chinach... Może być? "U Maryny" taką nazwę miała GS-owska knajpa w Szamotułach, no same pozytywne wspomnienia . Każdy kto będąc w "Marynie" będzie chciał podyskutować na temat zegarowy przenosi się do odpowiedniego lub jeśli uważa, że to konieczne zakłada nowy, oczywiście zegarowy. Powinno działać 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #2 Napisano 12 Lutego 2013 A nie po to jest cały dział "Po godzinach"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #3 Napisano 12 Lutego 2013 A nie po to jest cały dział "Po godzinach"? My tu już w większości starzy jesteśmy, za daleko... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #4 Napisano 12 Lutego 2013 Mówi Balbina do Ptysia, Ptyś zabawimy się w chowanego, jak mnie znajdziesz dam Ci d..y, a jak mnie nie znajdziesz, jestem za szafą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #5 Napisano 12 Lutego 2013 Facet około 50-tki idzie wieczorem ulicą nagle patrzy a tu żaba leży. Podniósł ją a ona przemówiła ludzkim głosem:- Jak mnie pocałujesz to zamienię się w piękną kobietę.Facet zdębiał w pierwszym momencie a po chwili mówi wkładając żabę do kieszeni:- W moim wieku wolę mieć gadającą żabę. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #6 Napisano 12 Lutego 2013 Mówi Ptyś do Balbiny- Balbina, zabawimy się w telefon?- Ptyś, ale ja nie umie- Ściąg majtki, to Ci numer wykręcę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7 Napisano 12 Lutego 2013 Oj ostro po bandzie widzę się idzie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #8 Napisano 12 Lutego 2013 Szanowni koledzy. Niejednokrotnie spotykam sie ze stwierdzeniem, iż Prusak to nie Niemiec. Jeśli Prusacy nie mają pochodzenia niemieckiego to chyba nie pozostaje mi nic innego i zacznę wieżyć w ufolutki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #9 Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) O, i od razu o pisowni "wierzyć" od wiary a nie od "wieży" Rozumiem, że to taka mała prowokacja Prusowie to ludy nadbałtyckie, zamieszkiwały w średniowieczu tereny pomiędzy Pomorzem, Mazowszem, Litwą i Bałtykiem, tyle wikipedia. Edytowane 12 Lutego 2013 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #10 Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) Rozszyfrowałeś mnie Prusacy nie Prusowie. Edytowane 12 Lutego 2013 przez Młot Thora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #11 Napisano 12 Lutego 2013 Z Balbiną i Ptysiem ... dobre.Tylko młodym trzeba by jeszcze napisać co to za para 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #12 Napisano 12 Lutego 2013 Zmeczony maz po pracy siedzi na fotelu i odpoczywa.Zona sprzata ,myje naczynia,odkurza itd .Po chwili podchodzi do meza i mowi .Wiesz co musze tyle pracowac w tym domu CZUJE SIE JAK KOPCIUSZEK.Maz otwiera oczy i po chwili mowi do niej A MOWILEM CI ,ZE ZE MNA BEDZIESZ MIALA JAK W BAJCE. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #13 Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) A co tam - skręcę w stronę tematów zegarowych.Może ktoś szprechajacy przetłumaczyć stronę 188 leksykonu ostatnio wydanego ? Tylko nie za pomocą tłumacza google. Niby wszystko rozumiem... ale chyba, być może nie na pewno Może być tłumaczenie " na skróty" I jeszcze jeden edit - bez tłumaczenia obrazków Edytowane 12 Lutego 2013 przez Mariusz 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odludek 76 #14 Napisano 13 Lutego 2013 Kiniol, bardzo dobry pomysł, coś w rodzaju knajpy w której można pogwarzyć jeśli ktoś poczuje się samotny. 0 Pozdrawiam Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #15 Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Uploaded with ImageShack.us To tak na dzień dobry... Edytowane 13 Lutego 2013 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #16 Napisano 13 Lutego 2013 Ale będzie wstyd jak ten temat przebije ilością wejść wszystkie inne 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #17 Napisano 13 Lutego 2013 Niejednokrotnie spotykam sie ze stwierdzeniem, iż Prusak to nie Niemiec.Niemiec to narodowość, w Wielkopolsce prusak to określenie mentalności Niemca, podobnie do nazista... 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #18 Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Kiniol, bardzo dobry pomysł, coś w rodzaju knajpy w której można pogwarzyć jeśli ktoś poczuje się samotny.Cieszę się, właśnie tak to sobie wyobrażałem Moderatorów nazywać tu możemy barmanami? Edytowane 13 Lutego 2013 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1295 #19 Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Witam.Tak sobie siedzimy i gaworzymy, a temat Beckera nadal nie jest zamknięty. Mnie się wydaje że Becker był: Niemieckim zegarmistrzem i pruskim obywatelem narodowości, no właśnie jakiej, śląskiej czy niemieckiej? Pozdrawiam Edytowane 13 Lutego 2013 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #20 Napisano 13 Lutego 2013 Od Bismarckowego zjednoczenia Niemiec 1871 roku był obywatelem Deutsches Reich i jako taki zmarł. Zakład miał ulokowany w regionie Niederschlesien, który to region był częścią wspomnianej Rzeszy. Obywatele Dolengo Śląska czuli się Ślązakami, tak jak obywatele Bawarii Bawarczykami. Dobrze myślę? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #21 Napisano 13 Lutego 2013 A co tam - skręcę w stronę tematów zegarowych.Może ktoś szprechajacy przetłumaczyć stronę 188 leksykonu ostatnio wydanego ? Tylko nie za pomocą tłumacza google. Niby wszystko rozumiem... ale chyba, być może nie na pewno Może być tłumaczenie " na skróty" I jeszcze jeden edit - bez tłumaczenia obrazkówJest szansa na tekst źródłowy? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #22 Napisano 13 Lutego 2013 Od Bismarckowego zjednoczenia Niemiec 1871 roku był obywatelem Deutsches Reich i jako taki zmarł. Zakład miał ulokowany w regionie Niederschlesien, który to region był częścią wspomnianej Rzeszy. Obywatele Dolengo Śląska czuli się Ślązakami, tak jak obywatele Bawarii Bawarczykami. Dobrze myślę?Niemcy na nasze określenie ojczyzna maja kilka swoich i dlatego dla nich takie dylematy jak ten nie istnieją. A narodowość mają po ojcu (albo jak ktoś chce po matce), miejsce urodzenia, czy zamieszkania nie ma z tym nic wspólnego. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #23 Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) A wyrazy uwielbienia złożył Bismarckowi poprzez podarowanie najpiękniejszego zegara jaki znam. Edytowane 13 Lutego 2013 przez amroziuk 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #24 Napisano 13 Lutego 2013 A wyrazy uwielbienia złożył Bismarckowi poprzez podarowanie najpiękniejszego zegara jaki znam. Pierwsze ostrzeżenie za OT 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #25 Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) No to może opowiem dowcip? - Ale masz wypasiony zegarek!- Złoty.- Skąd masz?- Wygrałem wyścig.- Jaki wyścig?!- Ja, dwóch ochroniarzy z galerii handlowej i dwóch policjantów z patrolu. I szybko wykasuję zdjęcie? Edytowane 13 Lutego 2013 przez amroziuk 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach