Remy 316 #76 Napisano 18 Lutego 2013 AP z czarną tarczą?Mayu nie dorasta do pięt.Zwyczajna tarcza, zwykła koperta. Położysz przy Mayu, obrócisz i nie ma porównania. Kupiłeś Mayu, kompletny zegarek.Inne, podobne, możesz sobie odpuścić do czasu posiadania Mayu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #77 Napisano 18 Lutego 2013 Moje plany jak i myśli się nie zmieniły, wciąż mam na uwadze L&S 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #78 Napisano 18 Lutego 2013 Uwagi niektórych Kolegów o 12 i o pasku Mosera - to zwykłe czepialstwo. Dajcie sobie spokój z takimi komentarzami typu 'czepialstwo' czy 'zobaczcie na żywo' - każdy ma swoją opinię. Tak samo na żywo 12 nie zmieni się stylistycznie i dlatego nie pisze o jej fakturze, kolorze tylko tym co mogę zobaczyć na zdjęciu.Tak sobie myślę, że fakt kilku mocnych akcentów typu 12, szczotkowania koperty czy nawet ta klamra maja ten plus, że nie jest to jedynie jeden faux pass tylko zbiór kilku elementów które dodają niegrzecznego charakteru eleganckiemu zegarkowi - taki pazur.Ktoś to moze lubić ale nie musi - Michałowi taki garniturowiec z mocnymi elementami napewno bardziej pasuje niż Calatrawa. Ja osobiście wolę np harmonię Ferriera i nie wynika to z czepialstwa. Kolejny plus tych mocnych elementów w Moserze to bardziej codzienny charakter niż np wspomniany Ferrier czy Calatrawa - nawet do dżinsów i koszuli powinien się zaaklimatyzować.Myślę, że to będzie wbrew pozorom bardzo uniwersalny zegar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin C 4218 #79 Napisano 18 Lutego 2013 Świetny zegarak , również gratuluję. Moim zdaniem ta ' 12 ' oraz parę innych smaczków nadaje wyjątkowości temu zegarkowi i szczerze mówiąc bez nich wydawał by mi się deko zbyt nudny lub faktycznie przypisany tylko do jedego rodzaju garderoby a tak nabrał odrobinę uniwersalności za cenę totalnej ogłady i rutyny. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 23 #80 Napisano 18 Lutego 2013 Uwagi niektórych Kolegów o 12 i o pasku Mosera - to zwykłe czepialstwo.Nie zgodzę się - ten element (duża 12) wyjątkowo mi się nie podoba i nie kupiłbym przez to tego zegarka nawet gdyby tu i teraz spadły mi z nieba pieniądze na niego - kupiłbym po prostu coś innego. A Lange które Carlito wkleiłeś są genialne No i ten ostatni PP też świetny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8240 #81 Napisano 19 Lutego 2013 Kolejny plus tych mocnych elementów w Moserze to bardziej codzienny charakter niż np wspomniany Ferrier czy Calatrawa - nawet do dżinsów i koszuli powinien się zaaklimatyzować.Myślę, że to będzie wbrew pozorom bardzo uniwersalny zegar Pytanie tylko, czy to ma być uniwersalny zegar, czy chodziło o coś bardziej klasycznego do garnituru...bo uniwersalnych zegarków Kolega carlito1 - zdaje się - trochę ma Szczerze mówiąc ja bym się zastanawiał, czy taki zegarek kupować do dżinsów i koszuli...Co wciąż nie zmienia faktu, że zegarek jest piękny. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #82 Napisano 19 Lutego 2013 Pytanie tylko, czy to ma być uniwersalny zegar, czy chodziło o coś bardziej klasycznego do garnituru...bo uniwersalnych zegarków Kolega carlito1 - zdaje się - trochę ma Szczerze mówiąc ja bym się zastanawiał, czy taki zegarek kupować do dżinsów i koszuli...Co wciąż nie zmienia faktu, że zegarek jest piękny. Ja myślę, że to kwestia marketingu Mosera gdzie Mayu na materiałach promocyjnych wydaje się bardzo gładkim zegarkiem stricte garniturowym a jak widać w praktyce nie do końca tak jest.Jak pisałem wcześniej jak ktoś się opiera na zdjeciach od Mosera (np ja) to może potem być lekko zaskoczony - MIchałowi myślę, że to na dobre wyszło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #83 Napisano 19 Lutego 2013 Ten zegarek zapewne nie jest idealnym przykładem typowego, "grzecznego" garniturowca, aczkolwiek nie zmienia to faktu, że jego środowiskiem naturalnym jest zapewne właśnie strój formalny Niemniej jednak przez jego smaczki, typu, budowa koperty, 12stka, klamra, nadają mu charakteru, dzięki czemu można śmiało zakładać ten zegarek do bardziej luźnego ubrania, czyli dżinsów, koszuli i marynarki, co mnie osbiście bardzo cieszy, bo nie często chodzę w garniturach. Przed zakupem tego czasomierza miałem obawy, myślałem, że będzie to zegarek okazjonalny, że będę go zakładał tylko odświętnie, kilka/kilkanaście razy do roku, a tutaj miła niespodzianka, bo bardzo dobrze wygląda do stroju codziennego. Oczywiście trzeba też wziąć poprawkę, że koszula musi być w jednym kolorze, bo do pasków, czy kratki nie pasuje absolutnie Dzisiaj np. mam na sobie brązowe spodnie materiałowe, do tego niebieska koszula + ten zegarek i wygląda to rewelacyjnie. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 631 #84 Napisano 19 Lutego 2013 Czyli wyglądasz dzisiaj tak? 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #85 Napisano 19 Lutego 2013 W zasadzie, to zupełnie inaczej Zainspirowałem sie tym zdjęciem : 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8240 #86 Napisano 19 Lutego 2013 carlito1, założyć pewnie można go do wszystkiego, tylko pytanie - czy to idealne rozwiązanie? 12 mnie akurat się podoba, ale klamra paska już mi do końca nie pasuje. Gdybym miał kupować zegarek na okazje formalne, wieczorowe, w pełnym "umundurowaniu", do koszuli ze spinkami, pewnie pomyślałbym jednak o czymś innym, a na pewno o innym kolorze tarczy. Ale to moja opinia.Tak z ciekawości - jaką klamrę mają pokazywane przez Ciebie Lange? 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #87 Napisano 19 Lutego 2013 Podobną, też mają taki napis. Zdjęcie znalezione w sieci : 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8240 #88 Napisano 19 Lutego 2013 No ta złota też do najładniejszych - imo - nie należy.Ale na podstawie zdjęć to możemy sobie gdybać - trzeba by zobaczyć na żywo. Skoro mówisz, że pasuje, to pozostaje mi uwierzyć -zresztą to Tobie się musi całość podobać.Gratuluję jeszcze raz. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #89 Napisano 19 Lutego 2013 Tutaj jeszcze klamra Lange, z tym, że platynowa. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13126 #90 Napisano 19 Lutego 2013 Sorry,że znowu o stroju, a nie o zegarku, ale to nie ja zacząłem Oczywiście trzeba też wziąć poprawkę, że koszula musi być w jednym kolorze, bo do pasków, czy kratki nie pasuje absolutnieWhy? Znaczy to jest Michał Twoja opinia, czy jakaś ogólna zasada? Nie pytam absolutnie złośliwie.Moim zdaniem również ten zegarek pasuje i do garnituru i do smart casual, a koszula w ogóle nie musi być gładka. Tylko oczywiście trzeba wszystko dobrze zestawić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #91 Napisano 19 Lutego 2013 Moja opinia, jakoś mi nie pasuje ten zegarek do koszuli w kratę, czy paski. Rzecz gustu 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 316 #92 Napisano 19 Lutego 2013 A Moser nie oferuje zapięć motylkowych? Tak się przyzwyczaiłem do tego rozwiązania że nie wyobrażam sobie zwykłej klamry.Nawet bardzo ładnej. Poniżej tumblr z super zegarkami w różnym zestawieniu ubraniowym:http://watchanish.tumblr.com/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4519 #93 Napisano 19 Lutego 2013 ze zwykłym zapięciem, łatwo zaliczyć glebę podczas zakładaniamotylek pozwala tego uniknąć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #94 Napisano 19 Lutego 2013 ze zwykłym zapięciem, łatwo zaliczyć glebę podczas zakładaniamotylek pozwala tego uniknąć Ile razy w życiu zegarek Ci upadł z tego powodu?Mnie ani razu. W ogóle nigdy nie upuściłem zegarka, nie wliczajac stanu po użyciu lub udział w bójce, ale to nie miało miejsca od kilku lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #95 Napisano 19 Lutego 2013 A Moser nie oferuje zapięć motylkowych? Chyba wlaśnie nie, natomiast Lange tak. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #96 Napisano 19 Lutego 2013 MOSER rządzi, zegareczek co tu dużo pisać - rewelacja, nie ma w nim - moim skromnym zdaniem - słabych stron. Świetny. Mistrzostwo świata. Wiesz co dobre. A na Twojej ręce nieźle się prezentuje:] Gratuluję kolejnego dobrego wyboru :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4519 #97 Napisano 19 Lutego 2013 Ile razy w życiu zegarek Ci upadł z tego powodu?Mnie ani razu. W ogóle nigdy nie upuściłem zegarka, nie wliczajac stanu po użyciu lub udział w bójce, ale to nie miało miejsca od kilku lat. mi również, zwłaszcza że uważam a ogólnie preferuję bransoletyale wielokrotnie widziałem lot zegarka mojej żony, facetów w męskiej toaleciei czytałem na tym forum od Seiko po Pamazegarek to bardzo ulotna rzecz podobnie jak czas który mierzywięc nie mierz wszystkich swoją miarką 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 316 #98 Napisano 19 Lutego 2013 Właśnie przy zakładaniu zegarka ze zwykłą klamrą jest ryzyko.Ja raz łapałem zegarek. Zapięcie motylkowe wydłuża czas życia paska. Nie jest tak "pogięty".Do tego ułatwia zakładanie/zdejmowanie. Niektóre zapięcia motylkowe wyglądają ładnie i są funkcjonalne. Nie wiem czy Moser oferuje motylki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #99 Napisano 19 Lutego 2013 jak nie oferuje można sobie takiego motylka NN zakupić, założyć i użytkować - efekt: praktyczne :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #100 Napisano 19 Lutego 2013 Pogratulowac zegarka. Od strony dekla wygląd rewelacja. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach