Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

A może coś takiego?

https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/zamki-i-zapiecia-rowerowe/u-locki/p,u-lock-evolution-series-4-kryptonite,40427.html

Przyznam, że nie wpadłem na to aby podpiąć pod siodłem.

Cossack żony ma obniżoną ramę, także spokojnie by się tam zmieścił :)

cossack-tercja-2014.jpg

Przedstawię propozycję i poinformuje o wynikach negocjacji :)

Możliwe, że uratowaliście mi życie.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trytytka, popatrz na moje mocowanie :)

gdy pisałem swojego posta to Twojego jeszcze  nie było  :P

ten kryptonit z mocowaniem powinien być ok ;)

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suqub z żoną mamy dwa takie u-locki w dłuższej wersji 29cm i sobie chwalimy. Wszystko dobrze i leciutko działa, ogumowane i co najważniejsze obydwa rowery nadal są nasze :D Żona ma taki za 1,7tys a ja za około 5tys tyle że już 7 letni na którym jeżdże codziennie do pracy. Bardziej się boje że stojak przetną niż że u locka ;)

A zmieniając temat zaczęło mi coś ostatnio w supporcie strzelać, posprawdzałem ile mogłem bo nie mam klucza do wykręcenia supportu (ISIS) i nic nie wymyśliłem poza tym że trzeba kupić klucz i nowy wkład. Ale skoro kupuje nowy support to walne do środka przez szpare wd-40 bo przecież już gorzej nie bedzie pozatym to i tak zamknięty cartridge. Efekt? Naprawiłem rower bo jest cichutko :D Pewnie piasek było albo coś.

Edytowane przez siruspan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suqub z żoną mamy dwa takie u-locki w dłuższej wersji 29cm i sobie chwalimy. Wszystko dobrze i leciutko działa, ogumowane i co najważniejsze obydwa rowery nadal są nasze :D Żona ma taki za 1,7tys a ja za około 5tys tyle że już 7 letni na którym jeżdże codziennie do pracy. Bardziej się boje że stojak przetną niż że u locka ;)

A zmieniając temat zaczęło mi coś ostatnio w supporcie strzelać, posprawdzałem ile mogłem bo nie mam klucza do wykręcenia supportu (ISIS) i nic nie wymyśliłem poza tym że trzeba kupić klucz i nowy wkład. Ale skoro kupuje nowy support to walne do środka przez szpare wd-40 bo przecież już gorzej nie bedzie pozatym to i tak zamknięty cartridge. Efekt? Naprawiłem rower bo jest cichutko :D Pewnie piasek było albo coś. ;)

Bardzo dobra recenzja. Będę walczył, zawsze mogę przy cukrować, "kochanie ale ten łańcuch co chciałaś jest bardzo ciężki, Tutaj twój kochany mąż znalazł lżejszą alternatywę" :P

A zaoszczędzone pieniądze możesz wydać na...

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szwajcaria, hmmm, kocham góry :) Warto odwiedzić ten kraj?

Podobno raj dla programistów ;)

Czy raj dla programistów to nie wiem, ale na pewno raj dla rowerzystów. Polecam z całego serca.

Przykładowo Grimsel Pass z widokiem na Furka Pass:

4977262382_19cb078533.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na sam widok bolą mnie nogi ☺ Ale i tak bym chciał się tam znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Po stracie (kradzieży) roweru kupując kolejny wziąłem na miejscu łańcuch kryptonite. Już myślę o dokupieniu u-locka. Łańcuch jest ok, kiedy mam przykuć rower do rury na strychu, skąd podpieprzyli mi poprzedni rower. Jednak targanie go na grzbiecie/ramie już mi ciąży (rower ~14 kg, a łańcuch 2,5 kg!).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykładowo Grimsel Pass z widokiem na Furka Pass:

i Rhonegletscher. Po tym lodowcu mozna ocenic jak bardzo ocieplil sie nam klimat. 150 lat temu jezor lodowca dochodzil prawie do tych budynkow w dole.

Zawsze podziwiam tych miszczow jadacych tam na rowerach. Nie ma lekko, ostry dlugi wznios i tlenu jakby coraz mniej. :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak mają fajnie, jak potem zjeżdżają.

Mam gdzieś filmik z kamerki z mojego auta, jak przy mniej więcej 70-75 km/h wyprzedza mnie gość na szosie - na przełęczy Grossglockner w Austrii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak mają fajnie, jak potem zjeżdżają.

Tak mi kiedys szwagier tlumaczyl, ze to go motywuje :)

A roznica temperatur tez nie sprzyja. To zdjecie zrobilem u gory  24 maja, czyli kilka dnia po otwarciu przeleczy i juz sie tam znalezli amatorzy mroznego powietrza  :)

post-60090-0-28021800-1473791752_thumb.jpg

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa maszyna:

ivYRjcD.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super maszyna. Tylko gdzie błotniki? Okularki robią klimat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zamierzam odwracać mostka, bo właśnie go odwróciłem. Robiłem testowe jazdy i na tej wysokości sztycy w dolnym ustawieniu był za nisko, teraz jest idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO jakbyś obniżył mostek, a podniósł kierownicę to miałbyś pewniejszy chwyt górny i +/- podobną wysokość.

Ale co kto lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Tomek tylko kierownicy już nie podniosę bo sztyca jest na wymiar ucięta a mostek jest na górze - jakby byłniżej a powyżej podkładki, to tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem bardziej o kącie pochylenia kierownicy, ale teraz widzę, że w tych starszych kierownicach rogi górnego chwytu sterczą pod ostrym kątem i byłoby niewygodnie.

Ale świetny jest, ja też lubię Spece.

Ostre koło czy wolnobieg?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem go z nakręconymi po obu stronach dwiema koronkami na ostre 18t i 16t - ale zamierzam nakręcić wolnobieg 16t, bo to już nie te czasy co 6 lat temu..

Edytowane przez eye_lip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi kiedys szwagier tlumaczyl, ze to go motywuje :)

A roznica temperatur tez nie sprzyja. To zdjecie zrobilem u gory  24 maja, czyli kilka dnia po otwarciu przeleczy i juz sie tam znalezli amatorzy mroznego powietrza  :)

attachicon.gifDSC_0492.JPG

Coś w tym jest, po pierwsze słowa po moim zjeździe z Grimsel to "Ja chcę jeszcze raz" :D 25km podjazdu dla pół godziny niesamowitej frajdy na zjeździe. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip, ostre fajna sprawa :) ja po wielu latach swoje tez odstawiam. W piątek zamiast tego

D4315FF2-CBB2-482D-8B88-61BFE3377063_zps

pojawi sie przełajówka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny. Dziś jak spojrzałem na wyniki alleya sprzed 6 lat, gdzie na ostrym bez hampli miałem średnią prawie 30km/h to się za głowę złapałem :D

Edytowane przez eye_lip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam się wkręcać w szosę. Jest OK.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżdżę, szczególnie że ten czarny to też Langster, a mam też innego zielonego Langstera ;) .. a serio to ponieważ kupiłem czarnego, Moscow sprzedałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi