Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Podpowiedzcie coś w temacie ciuchów.

Są jacyś producenci oferujący coś innego niż kompresyjne, totalnie klaustrofobiczne ubrania?

Przetestowałem już Kellysa i POCa do krawędzi rozmiarówki, a jestem całkiem przeciętnym facetem i zonk. Wszystko tak opięte, że się oddychać nie da, bielizna narciarska przy tym to jest piżama... Jedyne co, to jakieś elementy z FOX z tych serii MTB powiedzmy ujdą, ale sklep gdzie mierzyłem nie miał za dużego wyboru.

Ja wiem, że kolarze, to szczypiorki, wiem że przyległe lepiej odprowadza itp. ale nie szukam wyczynowych modeli. Swoją drogą w co ubierają się kolarze torowi, którzy poza torem wyglądają jak totalne karki, przynajmniej w dolnej połowie ciała 🤔

Ale szukasz na szosę czy mtb. Do Dekathlona idź tam mają opięte i na mtb. Też nie lubię opiętych ciuchów noszę spodenki na mtb z wkładką i koszulki Under Armour.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, potrzebuje pomocy bardziej doświadczonych osób.

Wymieniłem korbę, wkład suportu i łańcuch. Została tylna zębatka. Łańcuch jest napięty prawidłowo. Być może nie ma jednej linii między przednią, a tylną zębatką, ale tego za bardzo nie widzę. 

Efekt jest taki,

IMG_7368.jpeg

Co innego według was może być przyczyną i jak to naprawić ?

Edytowane przez selphy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A we wcześniejszym wkładzie suportu miałeś podkładki pod łożyska od strony korby, lub obecna korba ma inny offset niż stara.

Edytowane przez satanic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz jazda w grupie i od razu więcej trasy na czerwono 😜

IMG_20230803_212110.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku tygodni Lynskey Chilchowee. Puryści rowerowi mogą zgrzytać zębami, mnie cieszy olbrzymia przyjemność z jazdy.

Lynskey.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ph7 napisał(-a):

Od kilku tygodni Lynskey Chilchowee. Puryści rowerowi mogą zgrzytać zębami, mnie cieszy olbrzymia przyjemność z jazdy.

Lynskey.jpg

A czemu, fajna maszyna, chodzi o kierownicę🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, satanic napisał(-a):

A czemu, fajna maszyna, chodzi o kierownicę🤔

Tak, jeździłem szosą, gravelem, baranek zwykły, z flarą, szerszy, kompaktowy a skończyłem z h-barem. Jest mi tak po prostu wygodnie, w najszerszym chwycie stabilność zbliżona do mtb, środek jak na klamkach w szosie i jeszcze rogi do wyciągnięcia się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to najważniejsze, wygoda. Sam mam kiere prostą, ale 800 mm i na mniejszą raczej nie wrócę, super się jeździ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj pojeździłem trochę na nowym sprzęcie syna, no podoba mi się bardzo, a w górach to dopiero jest fun. Chyba sobie sprawie full-a.

80e1ef56adbfa01db41a3d40b00a6fdf.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja tak dziadek corratec 😁😁😁

IMG-20230810-WA0004.jpg

Potrójnie cieniowany chromo molibden 😁😁😁

IMG-20230810-WA0002.jpg

IMG20230811144208.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ecipeci napisał(-a):

kto to projektuje ? ;)

mi się podoba. Ciekawe przez ten tył czy skręca inaczej w prawo a inaczej w lewo :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, satanic napisał(-a):

Zamiast roweru koszenie trawy.

Screenshot_20230811_151217_Step Counter - Pedometer.jpg

To do działu "Twój ogród" 🤪🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, ecipeci napisał(-a):

kto to projektuje ? ;) 

p5pb25336498.jpg

Pidcock przed premiera nie jezdzil na takim i przy okazji wygrywal? Jesli tak, to musi byc superancki sprzet, bo to zawsze rower wygrywa, a nie zawodnik :D  Lubie klasyczne linie, a w wiekszosci dziwolagi mi sie nie podobaja, ale ten akurat wyglada spoko. Jezdzilbym :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, fonfelinni napisał(-a):

Pidcock przed premiera nie jezdzil na takim i przy okazji wygrywal? Jesli tak, to musi byc superancki sprzet, bo to zawsze rower wygrywa, a nie zawodnik :D  Lubie klasyczne linie, a w wiekszosci dziwolagi mi sie nie podobaja, ale ten akurat wyglada spoko. Jezdzilbym :P

zdaje mi się że Pidcock i Prevot jeździli na fullach ostatnio ale nie wiem czy dobrze myślę :)

IMG_20230811_181833.jpg

Edytowane przez ecipeci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.08.2023 o 20:12, ecipeci napisał(-a):

kto to projektuje ? ;) 

p5pb25336498.jpg

Zacna marka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś doradzi, bo dla mnie tabelki z geometrią to czarna magia.

Mam 179 cm wzrostu i 83 cm przekroku, rower rockrider xc120. Brać M (wg. deca 165-174), czy L (wg. deca 175-184)?

L jakiś długi i jakoś psychologicznie krocze blisko ramy, znowu M zwrotniejszy, ale sztyca wywalona w kosmos i trochę jakbym miał wypaść przez kierownicę.

Potrzebuję roweru do rekreacji. M ma korby 170, co mi odpowiada, natomiast L 175 - za długa.

Szkoda, że nie zrobili M/L. Opinie odnośnie rozmiaru na forach skrajnie sprzeczne. Przymierzałem się do obu, ale po sklepie to nie testy.55aad290c8152069c5b684a658781fb2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roztoczańsko Poleski Ultramaraton Rowerowy ukończony. Dystans mini, ale podjazdy i wiatry dały w kość 😉

I tak jestem z siebie zadowolony...

IMG_20230813_194916_924.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi