Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Recommended Posts

Takie tam wspomnienie śniegu, znów przyjdzie pół roku czekać

Zazdroszczę takich warunków do jazdy. U mnie jak na razie tej zimy 2 dni śnieg leżał także wiele nie poszalałem.

Zazdroszczę takich warunków do jazdy. U mnie jak na razie tej zimy 2 dni śnieg leżał także wiele nie poszalałem.

To faktycznie słabo. W samym Krakowie i okolicy też śnieg nie leżał długo ale na szczęście do gór niedaleko więc zaśnieżone stoki są w zasięgu wypadu jednodniowego.    

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

A ja myślałem że wszędzie taka śnieżna zima była. U mnie już praktycznie cały śnieg zjechał ale od kilku dni jest na plusie a od wczoraj jeszcze deszcz

Nie jesteś przypadkiem z okolic Włocławka?

Nie jesteś przypadkiem z okolic Włocławka?

Jestem z Torunia ale myśle że warunki do jazdy po śniegu mamy tej zimy podobne  ;)

Moje RC46 były zdecydowanie sztywniejsze niz moje Bora, ale tłumienie drgań, szybkość rozpędzania (tu pewnie kwestia wagi) i w końcu siła hamowania - Campa jest górą :)

Znajomy, który ma Reynoldsy 66mm dosłownie co 1000km wymienia łozyska :( ale moze tak trafił.

Edit - głupoty plotę ma Corima, nie Reynoldsy

Nie chcę typowego koła w góry. Chcę stożek do 40mm no i warunki są takie aby wagą zestawu oscylowała do koło 1000g i były sztywne.

BTW ile Twoje Helium wazy?

Owszem coraz ciszej jest o LW, co nie znaczy, że Obeymayery juz nie wymiatają :)

Przejrze archiwum w wolnej chwilii i wrzucę :)

Helium waży z ciężkimi zaciskami campy z dwoma koszykami i pedałami oraz uchwytem do Garmina 6,68 kg na kołach campy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Road-Racing.pl 

narciarze przerażeni

:lol:

To nie jest wcale zabawne. Pomyliłem kiedyś drogę i niezamierzenie wjechałem ze Skrzycznego na stok w Szczyrku. Nim się zorientowałem usłyszałem komentarz: o qwa rowerzysta mnie wyprzedził i narciarze zagęścili się wokół mnie w oka mgnieniu. Jak się okazało przejechałem ponad 100 metrów w dół a potem musiałem podejść z powrotem go góry. Trwało to dosłownie chwile a poczucie braku kontroli nad cała sytuacją dało do myślenia.

Nigdy nie jeździmy po stokach narciarskich bo to niebezpieczne jak diabli. Owszem pokrywają się czasem trasy biegowe z naszymi ale w żadnym wypadku nie zjazdowe.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Guest mrovka

Malo tego..z tego co sie odrobine orientuje,to swiat kolarski,nie uwaza tego za poroniony pomysl.

Poroniony moze nie jest ale bym chcial zeby mi ktos to tak uargumentowal zebym zrozumial i byc moze sie do tego przekonal :)

Giant TCR to nie jest typowa szosowka tylko crosowka. Mozna tym wjechac np. Na szutr, bloto itp. Tarcze maja na celu zapewnic dobre hamowanie w sytuacji gdy felga jest brudna np. Zablocona.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Przy karbonowych obręczach, to tarcze mają sens. ALE jeśli jeździmy sami lub nie jeździmy w peletonach.

W peletonie to tarcze stwarzają zagrożenie.

TCR to właśnie typowa szosa, Defy jest pomyślany jako taki bardziej uniwersalny rower. Inna sprawa że z tarczami wszystkie szosowki wyglądają dla mnie jak przełajowki/ gavele czy jak to tam jeszcze nazwać.

Co do tarcz w szosie- chcą ich producenci i dlatego będą najpewniej standardem.

Edited by nav

Mój staruszek przebywa na rozszerzonym przeglądzie przedsezonowym. Myślę jeszcze nad jedna rzeczą, mianowicie chciałbym zakupić mega komfortowe siodełko. Możecie coś polecić? Nie lubię takich wąskich i twardych, a teraz właśnie takie mam :/

Sezon szosowy uważam za rozpoczęty.

38 km, a rower czysty jak z fabryki. :)

Super sztyca. Jak się na niej jeździ?

Mój staruszek przebywa na rozszerzonym przeglądzie przedsezonowym. Myślę jeszcze nad jedna rzeczą, mianowicie chciałbym zakupić mega komfortowe siodełko. Możecie coś polecić? Nie lubię takich wąskich i twardych, a teraz właśnie takie mam :/

Z siodełkiem jak z kanapa. Musi pasować do tyłka, czyli trzeba usiąść.

Super sztyca. Jak się na niej jeździ?

Wyraźnie czuć jak się ugina, moim zdaniem to świetny wynalazek, zupełnie nie dokucza mi wyjątkowo twarde siodełko.

To Canyon S14 VCLS 2.0 CF, limit wagowy 100 kg.

Haha. Ok. Czyli musze schudnąć 10kg do takich wynalazków

Buczo trudno coś z siodełkiem doradzić, każdy tyłek czuje inaczej ;) widać to po skrajnie róznych opiniach na tema różnych siodełek na forach, czasami sklepy internetowe/rowerowe mają siodełka testowe, do wypożyczenia i wyrobienia sobie zdania.

Tomasso bardzo ładny rower.

Dziś piękna pogoda, to żal nie pokręcić.

Ja chciałem się wyrwać, ale żona zarządził wstępne wiosenne porządki. Na jutro mam dostać dyspense