Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

PROJEKT BUDŻETOWEGO ZEGARKA FORUMOWEGO CHRONO ZA 432 ZŁ

Czy podoba Ci się pomysł projekt taniego kwarca ?  

460 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Dekiel z carbonu...no nieźle. Myślałem o białej ale wezmę czarną.

Proponuję zrezygnować z napisu na tarczy "edycja limitowana".

Powiedzcie tylko że na koronce nie będzie pvd...

Na deklu brakuje "s" po "150".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel z carbonu...no nieźle. Myślałem o białej ale wezmę czarną.

Powiedzcie tylko że na koronce nie będzie pvd...

Na deklu brakuje "s" po "150".

Nie będzie, tak dziwnie Henio zilustrował pustą przestrzeń ( nawiercenia ) że wyglądają jak kropki z pvd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to super. A logo na koronce ? Będzie gwarewerowane w nawierceniu? Też wygląda jak pvd...

Super zminiłeś wskazówki chrono. Rewelacyjnie to wygląda i pasuje do całokształtu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieźle.. :)

Myślałem, że zapiszę się na białą a tu kłopot.. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze mam takie pytanie. Mówiłeś że koperty zostały zniszczone. Czy aby je uratować, coś w nich zostało zmienione ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie po prostu zrobione zostaną nowe. Bez modyfikacji bo to kosztuje, według starego projektu zostaną doprodukowane. Zmienimy jednak jak zwykle pewne detale.

Parę osób narzekało, że górna krawędź bezela w serii 3 jest nieco za ostra. Wsłuchujemy się w te uwagi bok bezela pozostanie szczotkowany ale górna krawędź będzie na połysk. Modyfikacje to dekielek, zupełnie inna koronka, inna podziałka bezela, całkowite spolszczenie wszystkich inskrypcji na zegarkach. Możemy też spróbować podwójnej powłoki AR na szkłach. Jak komuś się porysuje zewnętrzna to zawsze będzie mógł sobie ją zedrzeć przy odrobinie cierpliwości cape-codem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronkę bym zostawił bez zmian (znaczy stara wersja), a w tej technice jak nowa koronka możnaby pushery zrobić ;)

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny wygląda świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarna rewelacyjna... z tym bezelem to dobra wiadomość bo faktycznie w 3 wersji jest ostry... "nieco". Dekiel mi nie przeszkadza - i tak jest pod spodem, co do koronki to nie mam zdania - jest "inna" ale to może nawet i lepiej bo się odróżnia - ale jeśli będzie zmiana koronki to coś by trzeba zrobić z pusher'ami... bo ni huhu nie pasują...

Niemniej czarnego chętnie przygarnę...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaadam:

Aaaaaaaaaaa! :) jest dobrze.

Błagam QV powiedz, że to ostatni rzut/wersja chrono. Te będą najlepsze...o takie "pandy" męczyłem Ciebie od początku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronkę bym zostawił bez zmian (znaczy stara wersja), a w tej technice jak nowa koronka możnaby pushery zrobić ;)

x2

do tego jakby w czarnym zamienić kolory na datowniku - białe cyfry na czarnym tle to byłoby mistrzostwo ale tak wiem, koszty  :lol:

tylko skąd brać piniondze na te zegarki :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze niech przypadkiem Heńkom wyjdzie przybrudzony biały tak jak wyszedł mysi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po raz pierwszy będę krytyczny co do chrono. Poprzednie miały swoje plusy i minusy ale generalnie były to bardzo udane zegarki. Każdemu polecam ich zakup nawet z drugiej ręki.

Natomiast co do nowych modeli to są dla mnie zupełnie nijakie, bez charakteru. Kolorystyka tarcz nie wyróżnia ich z pośród miliona innych podobnych zegarków. Ot kolejny nudny biały i czarny zegarek. Jeśli już idziemy jednak w całą czarną tarrczę to biały datownik psuje efekt. Brązowy pasek do czarnego zegarka też mi się nie widzi. Mam z tym problem, tak jak z założeniem brązowego paska do spodni i czarnych butów. 

Być może to wina grafik poglądowych, ale obecnie brakuje mi jakiejś głębi w tych zegarkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że te czarne wskazówki w pandzie na tle czarnych subtarczek i indeksów nie mogą wyglądać dobrze :( imo lepsze byłyby zwykłe srebrne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca się zgodzę - jeśli chodzi o pandę to faktycznie, takich zegarków jest masa - nawet mechanika można kupić w całkiem przyzwoitej cenie (Alpha, Zuan), ale co do zegarka z czarną tarczą w podobnym wyglądzie to do głowy przychodzi mi tylko Omega, która swoją cenę ma...

Jeśli już idziemy jednak w całą czarną tarrczę to biały datownik psuje efekt. Brązowy pasek do czarnego zegarka też mi się nie widzi.

Tutaj muszę się zgodzić - odwrócenie koloru datownika zdecydowanie by nie zaszkodziło, co do paska to nie zwróciłem na niego uwagi, bo żaden z moich zegarków nie jest użytkowany na "fabrycznym" pasku, ale faktycznie brązowy pasek do czarnej tarczy pasuje średnio...

Niemniej czarną wersję bym przygarnął taką jak jest na grafice pokazana

Obawiam się, że te czarne wskazówki w pandzie na tle czarnych subtarczek i indeksów nie mogą wyglądać dobrze :( imo lepsze byłyby zwykłe srebrne

Uwierz że "srebrne" wskazówki na tle białej tarczy są słabo czytelne przy gorszym świetle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz że "srebrne" wskazówki na tle białej tarczy są słabo czytelne przy gorszym świetle ;)

Nie widziałem jeszcze pandy z czarnymi wskazówki i podejrzewam, że nikt się jeszcze na to nie zdecydował nie bez powodu... ;)

Projekt ogólnie świetny i jeśli tylko ruszą zapisy to ja na pewno się zgłoszę po 1 sztukę tylko teraz ból głowy, na który się zdecydować :D

Jest szansa, że w czarnym totalizatory będą zagłębione?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem jeszcze pandy z czarnymi wskazówki i podejrzewam, że nikt się jeszcze na to nie zdecydował nie bez powodu... ;)

A proszę Cię uprzejmie (tak na szybko):

wv0011uz-1.jpg

915b51a810876d538be5f0ecccb1e1b7.jpg

TropicalUG_087.jpg

Rolex-Tudor-Chrono-Ref79170-PandaDial-_2

lrwQbmq.jpg

WhiteDialTriCompax1.jpg

A-transitional-panda-Tudor-Chronograph_2

Edit:

Ten jest bardzo fajny:

Silver_Panda_Datora.jpg

i Seiko:

IMG_0143.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok ten tudor ma czarne i wygląda ok, reszta ma srebrne nie przyjrzałeś się najlepiej ;) (3 od góry również, ale na tle grafitowych subtarczek więc się nie liczy)

co do koronki to jak dla mnie jest świetna, to że wygląda na trochę "niepasującą" do całości to imo wina samej wizualizacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

srebrne?  :blink:  albo ktoś ma lichy wyświetlacz albo ja nie wiem. Fakt że na niektórych wskazówki mają czarny środek i srebrne boki albo (co bardziej prawdopodobne) wskazówki sa zrobione "w polerce" i po prostu odbija się światło.

Tak czy inaczej chyba nie tylko mi czarny kojarzy się z speed'im, trzeba będzie zbierać fundusze  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok ten tudor ma czarne i wygląda ok, reszta ma srebrne nie przyjrzałeś się najlepiej ;) (3 od góry również, ale na tle grafitowych subtarczek więc się nie liczy)

co do koronki to jak dla mnie jest świetna, to że wygląda na trochę "niepasującą" do całości to imo wina samej wizualizacji

wszedzie sa czarne. Monitor zmien albo kolory skalibruj dobrze.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem każdy z tych zegarków ma przynajmniej czarne elementy na wskazówkach, albo czarne wskazówki - ale może to faktycznie wina mojego monitora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądają całkiem dobrze. Koronkę trzeba by na renderze zobaczyć bo narazie trochę się gryzie z pusherami. Nie wiem czy w czarnym nie przekombinowany lewy totalizator. Trochę te dłuższe indeksy mi się nie bardzo widzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Do tej pory tylko obserwowałem wątek, ale dzisiaj zdecydowałem, że KOSMOGRAF to będzie mój pierwszy zegarek kwarcowy i od VC. Wszystko mi się podoba w tym projekcie.

Zastanawiałem się jeszcze nad białą wersją, ale zdecydowanie bardziej odpowiadał mi „pierwotny” projekt john.doe strona 409. Zamiast błękitnego – indygo, w miejsce „schodków/ząbków” tradycyjna podziałka i wskazówki ostro zakończone. Srebrne wskazówki jak np. w Autavi lepiej by pasowały niż czarne.

post-47704-0-63570200-1452889870.jpgpost-47704-0-62500300-1452889887_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pushery bez przetłoczeń zrobić ? poszczotkowac jak koronkę ? czy zostawić polerowane ? Przypominam że boczna powierzchnia zegarka jest polerowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.