Yahagi 2284 #2001 Napisano 25 Marca 2022 Pochwalam się ... takiego Rescha stałem się posiadaczem: :) 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2002 Napisano 25 Marca 2022 Mechanizm ładny , a skrzynia jest ??? ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2284 #2003 Napisano 25 Marca 2022 No właśnie nie... Bezskrzyniowiec niestety... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #2004 Napisano 25 Marca 2022 Ciekawe czy pod względem numeru zmieści się w pierwszej dziesiątce w Spisie Kol. @Mariusz Tylko Spis był aktualizowany 4 lata temu. Piękny zestaw - gratuluję. Odpowiednią skrzynię pewno będzie ciężko trafić, może lepiej pomyśleć o zrobieniu repliki. Pozdrawiam Jacek 3 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2284 #2005 Napisano 26 Marca 2022 Chyba tak trzeba będzie zrobić... ale podejrzewam, że to za jakiś czas. Na ten moment zestaw musi chwilę odczekać w kartonie niestety... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2006 Napisano 5 Kwietnia 2022 Czy ktoś z koleżeństwa orientuje się jaki najniższy numer znany jest pośród posiadanych przez kolekcjonerów zegarów braci Resch? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #2007 Napisano 6 Kwietnia 2022 5 godzin temu, kiniol napisał(-a): Czy ktoś z koleżeństwa orientuje się jaki najniższy numer znany jest pośród posiadanych przez kolekcjonerów zegarów braci Resch? Najnizszego nie znam ale widzialem bijacy nr 1102. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2284 #2008 Napisano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) Mam w archiwach photo mechanizmu 978. Ale nie wiem czyici on. Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez Yahagi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #2009 Napisano 6 Kwietnia 2022 Na początku tego tematu, spis otwiera numer 256. Pozdrawiam Jacek 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3518 #2010 Napisano 6 Kwietnia 2022 Był już tu chyba pokazywany. Miał go już od dawna nie pokazujący się forumowicz. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2011 Napisano 6 Kwietnia 2022 A ok... Myślałem, że mam najwczesniejszy... 😉 ... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #2012 Napisano 8 Kwietnia 2022 Tutaj jest numer 256 jest u mnia w domu na zdjenciu ten wprawo. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3518 #2013 Napisano 8 Kwietnia 2022 Ale już go wcześniej pokazywałeś? Czy mi się wydawało. Następny po nim z dotąd nie pokazanych publicznie to 964. Czekamy. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #2014 Napisano 8 Kwietnia 2022 Tak juž pokazywalem te ote zegary ten drugi jest 30 dni Resch numer 5xxx. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRGgarage 26 #2015 Napisano 23 Kwietnia 2022 Dzisiaj i ja udałem się w podróż po Zegar Resch. I tu pytanie do Szanownego grona Resch czy nie Resch ??🤔 Mechanizm na pewno a reszta? Już widzę że wahadło nie od niego. Wszelkie oceny mile widziane w tym o roku produkcji zegara także🤨. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3518 #2016 Napisano 23 Kwietnia 2022 Trochę składak. Mechanizm - Resch. Wahadło sądząc po górnych okuciach - Germania. Skrzynia, po uwzględnieniu śladów po innym wieszaku i prętowym gongu - nie Resch, po 1901 roku - może jak i wskazówka ->. Minutowa wskazówka (godzinowej nie sprawdzałem) - Franke& Gronemann/Franke. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRGgarage 26 #2017 Napisano 24 Kwietnia 2022 W dniu 23.04.2022 o 20:59, Anansi napisał(-a): Minutowa wskazówka (godzinowej nie sprawdzałem) - Franke& Gronemann/Franke. Dziękuję Bardzo. A co z obudową co to za produkcja i do kogo należy? Przyznam, że siedziałem długie godziny i szukałem po Świecie takiej samej ale nie udało się. Zegar pochodzi z Belgii, widzę że gość jednak ze mną pojechał bo stwierdził, że kupił od młodych którzy odziedziczyli go po dziadkach. A na prawdę ktoś go mocno moderował.! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #2018 Napisano 24 Kwietnia 2022 Anansi pisał, że podejrzewa skrzynię i wskazówkę , na Franke& Gronemann/Franke. Trzeba by, w tym kierunku szukać..... chyba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRGgarage 26 #2019 Napisano 24 Kwietnia 2022 W dniu 23.04.2022 o 20:59, Anansi napisał(-a): Minutowa wskazówka (godzinowej nie sprawdzałem) - Franke& Gronemann/Franke. To będzie długa droga, dzięki PM1122 🖐️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #2020 Napisano 25 Kwietnia 2022 Ta chyba najbardziej pasuje. Z Katalogu Johanna Franke. Tyle że korona jest inna i dół trochę zmieniony. Pozdrawiam Jacek 3 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRGgarage 26 #2021 Napisano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) 12 godzin temu, JASI napisał(-a): 12 godzin temu, JASI napisał(-a): Ta chyba najbardziej pasuje. Z Katalogu Johanna Franke. Tyle że korona jest inna i dół trochę zmieniony. Pozdrawiam Jacek Wielkie dzięki - faktycznie bliska podobizna, a który to może być rocznik? Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez BRGgarage 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3518 #2022 Napisano 25 Kwietnia 2022 To jest z katalogu na rok 1909, ale takie modele robiono przez kilkanaście lat. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRGgarage 26 #2023 Napisano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) Bardzo dziękuję, pozostaje mi teraz poszukać katalogu i ...😀 może mechanizmu , później obudowę do Rescha 😂 Pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez BRGgarage 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRGgarage 26 #2024 Napisano 1 Listopada 2022 (edytowane) No to mój drugi Resch, tym razem w miarę oryginalny jak mi się wydaje - a może macie jakieś uwagi - mile widziane😀 Przy okazji jaka powinna być górka tej skrzyni ??? A może ktoś określić rocznik werka i skrzyni bo nie posiadam katalogów Rescha - dzięki dodaj pliki... Kliknij, aby wybrać pliki Edytowane 1 Listopada 2022 przez BRGgarage błąd 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3518 #2025 Napisano 1 Listopada 2022 A kto ma katalogi Rescha? Jedyne ilustracje "z epoki" pochodzą z katalogów Florence Kroebera, który je importował. We wszystkich wariantach (były także giganty z tarczą 10 cali), korona była taka: 3 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach