Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość The Lord

Przyganiał kocioł garnkowi - z nas dwóch to Ty masz syndrom oblężonej twierdzy z tym że ja reaguję na stereotypowe traktowanie ludzi a Ty walczysz w obronie zegarków.

Walczę w obronie merytorycznego podejścia do zegarków. Co do stereotypów, to fani Roleksa sami je prokurują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymi wyznawcami są ci którzy maja poprostu odmienne zdanie od kolegi The Lorda

Niestety to samo zauważyłem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walczę w obronie merytorycznego podejścia do zegarków. Co do stereotypów, to fani Roleksa sami je prokurują.

Słuszna misja ale należy to robić z chłodną głową, obrażanie ludzi dlatego że mają inne zdanie na temat zegarków nie jest najlepszym sposobem na propagowanie „ merytorycznego podejścia”. Obrażanie się i odchodzenie z forum też.

A co do stereotypów z definicji słabiej świadczą o tych co się nimi posługują niż o tych których dotyczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Niestety to samo zauważyłem :/

Szkoda, że nie zauważyłeś mojej odpowiedzi na Twoje pytanie, a więc jeszcze raz.

Kończę z tobą wątek Rolexa w tym temacie, bo nie odpowiada mi twój pretensjonalny ton.

Zaczyna sie typowy rolexowy belkot.

To o koledze desmo. Takie opinie nie biorą się znikąd natomiast swoją opinię o wyznawcach Roleksa już wyraziłem. Desmo stwierdził, że Was obrażam? Niestety, Wy naprawdę zachowujecie się jak jakaś sekta. Na koniec propozycja dla fanów Roleksa. Nie męczcie się i nie czytajcie moich postów, skorzystajcie z opcji "Ignoruj", a obu stronom będzie lżej. Mam tylko do Was jedną prośbę - przestańcie proszę robić burdel we wszystkich tematach, które nie dotyczą Roleksa.

Edytowane przez The Lord

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepotrzebnie rośnie temperatura. Dyskusja jest potrzebna by usychające forum ożywiać i nawet ostro jest fajnie, ale u nas jak zwykle dwa obozy się poobrażają, okopią i doopa z tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No do tego zdjęcia 16700 pasowałoby bardziej.

Nawet nie zauwazylem kombinacji kolorow. Mozliwe ze Pepsi daje mi o sobie znac.

Jezeli chodzi o Rolex and Patek, to jako stricte dress watch wzialbym jakiegos malego Pateka (3119 albo 3923), no Rolex nie ma nic w ten desen poza malo popularnym Cellini (moze poza tym vintage date/datejust ze zlota w 34/36mm). Na razie te funkcje w mojej kolekcji spelnia Reverso classique, ale to Suba nosze najczesciej bo wydaje mi sie najbardziej versatile - pasuje praktycznie do wszystkiego i jest niezadowny, no i lubie brand (kombinacja adventure z upscale quality).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie zauwazylem kombinacji kolorow. Mozliwe ze Pepsi daje mi o sobie znac.

Jezeli chodzi o Rolex and Patek, to jako stricte dress watch wzialbym jakiegos malego Pateka (3119 albo 3923), no Rolex nie ma nic w ten desen poza malo popularnym Cellini (moze poza tym vintage date/datejust ze zlota w 34/36mm). Na razie te funkcje w mojej kolekcji spelnia Reverso classique, ale to Suba nosze najczesciej bo wydaje mi sie najbardziej versatile - pasuje praktycznie do wszystkiego i jest niezadowny, no i lubie brand (kombinacja adventure z upscale quality).

Mnie przez ostatnie lata Reverso świetnie sprawdzał się w formalnych okolicznościach mimo lekko sportowej tarczy ( czarnej ) ale z tym upscale quality to uważaj, znów na tym forum w modzie jest kwestionowanie przez część ekspertów jakości Rolexa ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ale z tym upscale quality to uważaj, znów na tym forum w modzie jest kwestionowanie przez część ekspertów jakości Rolexa ;-)

Nie śledzę dokładnie ostatnich wywodów w najbardziej rozgrzanych wątkach, ale chyba kwestionowane jest co najwyżej zrównywanie jakości R. z kilkakrotnie droższymi markami, a nie jakość samych wyrobów tej zacnej fundacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakość Rolka ,  hmm ....

Ale eksploatowanie określenia " jakość Rolka", jako głównego czynnika sprawczego w domyśle tego sukcesu, to może być  raczej wyraz irracjonalnego idealizmu albo próba ( forsowna) racjonalizowania własnych decyzji zakupowych.

Moim skromnym zdaniem oczywiście.

O tu masz jeden z przykładów błyskotliwej analizy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że wyskakuję z dyskusji, ale akurat dziś z Subem popływałem i dał radę :D

Swoją drogą ciekawie poczytać na raz dłuższą część rozmowy :)

post-48855-0-13245500-1534086796_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ostatnio dał radę skoczyć z tej najwyższej pułki! ;):D

post-22413-0-87789300-1534087789_thumb.jpeg

Edytowane przez szwed

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tu masz jeden z przykładów błyskotliwej analizy...

Cytowanie Kolegi LMed jako przykładu nowej czy powracającej „mody” trochę nie teges, bo On stały w uczuciach jest, przynajmniej w stosunku do Roleksa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uroczo zmanipulowany ten cytat kolego desmo , ale nie mam pretensji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uroczo zmanipulowany ten cytat kolego desmo , ale nie mam pretensji.

Jak widzisz skrót o „sprzedażowych zdolnościach Rolexa” nie wpłynął na ocenę Twojej postawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co powiedzieć ? Mogę Cię pozdrowić natomiast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytowanie Kolegi LMed jako przykładu nowej czy powracającej „mody” trochę nie teges, bo On stały w uczuciach jest, przynajmniej w stosunku do Roleksa

W gruncie rzeczy posty kolegi Poiuyt miały podobny wydźwięk - klienci zracjonalizowali sobie zakup (dali sobie wtłoczyć) mirażem jakości Rolexa za którą warto dopłacić.

Zawsze gdy pada taki argument można zapytać czy klienci którzy nie kupują Rolexa , kwestionując jego jakość, racjonalizują sobie w taki sposób tę decyzję?

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakieś tendencyjne uproszczenie tego zjawiska. Kwestionowanie jakości?

Znowu dryblujesz.

Tutaj masz alternatywną wersję kolegi który dokonał zakupu i zracjonalizował sytuację.

Rolexy są niezawodne, dokładne, mało tracą na wartości bo dla większości ludzi tego świata nie znających się na zegarkach są jednym z wyznaczników pokazania swojego dobrobytu, co już dla mnie jest słabe...
Niestety tez Rolexy zaczynam widziec wszędzie, noszone przez ludzi którzy ujmują tej marce i to sporo - dzieje się tak tez z powodu znacznie niższych cen na te zegarki...widzę ze 30-50 tys nie jest dużym problemem ale już 100 i powyżej to co innego...
Sam mam Suba ss date i bardzo lubię ten zegarek za całokształt, ale przez powyższe chetnie zamienilbym na nowego Nautilusa zakupionego u ad - niestety wiadomo nie da się...czekam na zmianę sytuacji...
Rolex wytwarza bardzo dobre jakościowo zegarki, ale to PP , czy LS są i będą dla mnie wyznacznikiem najlepszego zegarmistrzostwa...

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Grecji jestes ale gdzie ?

Skopelos - drugi dzień, ale już jest świetnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi