Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Wy tak serio o wkładaniu zegarka przed bramkami do etui podróżnego

Ja codziennie jak odkladam swojego suba to wkładam chusteczke pomiedzy dekiel a bransolete i dodatkowo kłade na druga chusteczke. Mało tego mam te same chusteczki co Rolex zaleca - specjalnie takowe zamówiłem;)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Wy tak serio o wkładaniu zegarka przed bramkami do etui podróżnego

A Ty tak nie robisz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja codziennie jak odkladam swojego suba to wkładam chusteczke pomiedzy dekiel a bransolete i dodatkowo kłade na druga chusteczke. Mało tego mam te same chusteczki co Rolex zaleca - specjalnie takowe zamówiłem;)...

Ale chyba doczytałeś drobnym druczkiem napis, że chusteczki są jednorazowego użytku !?

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja głupi wziąłem dziś Suba na termy i biedak moczył się w jacuzzi, solance i baniach z wodą siarczanową. Co gorsza był w saunie i na zjeżdżalniach, no i w zwykłym basenie. Dobrze, że chociaż nie porysowali mi go przesuwając jakieś plastikowe pudełka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba doczytałeś drobnym druczkiem napis, że chusteczki są jednorazowego użytku !?

No raczej nie są. Normalnie się je pierze w pralce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie rysuje się dekielek. Ale osobiście tak nie robię. Więc kolegi podziwiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie pierwsze rysy bolą najbardziej.

Zauważyłem, że kolejna rysa na Omedze zupelnie mnie nie zainteresowała, a pierwsza na nowym Casio niemal wytrącila z równowagi...

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam genialne rozwiązanie aby zegarek nie łapałe rys. A w zasadzie dwa:

1. Nie kupować zegarków

2. A jak już ktoś popełni błąd i kupił to od razu do sejfu i klucz od niego wyrzucić, aby nie kusiło.

Wówczas nie będzie zadnych rys. :P

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dość że z ulubionego filmu z Bondem, to jeszcze jeden z top 3 Rolexów które chciałbym mieć, właśnie idzie pod młotek. Mało tego - z historii wynika, że noszony przez kaskadera podczas scen akcji i uszkodzony w trakcie kręcenia tychże - to się nazywa wysoki standard produkcji, a nie tam jakieś atrapy.

LINK

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy mam pytanie czy rolex produkował już kiedyś submarinera z trytem, a może inny swój  model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu wszystkie divery były na trycie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mozna pojsc zasada:

onetorock.jpg

Wtedy nie ma problemu z rysami ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12990740_3DB47AE2-BF55-42C0-A9F4-544DA09 Jeszcze trzeba wykorzystać słońce ;) Edytowane przez ptakug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że lepszym sposobem było by nie używanie zegarka. Jak niechcący zarysujesz guzikiem od koszuli to polerujesz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że lepszym sposobem było by nie używanie zegarka. Jak niechcący zarysujesz guzikiem od koszuli to polerujesz??

To ze dbam o zegarek po swojemu to nie oznacza, ze boje się go używać. Od momentu kupna ( 3 lata) nosze go codziennie i zdejmuje dopiero wieczorem. Jeśli pojawi się nowa ryska to trudno - kupiłem zegarek żeby się nim cieszyć zawsze i wszędzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście myślę ze dbanie nie jest problemem ale pomyślałem że Twoje zachowanie to po prostu przesada. Oczywiście masz przecież prawo robić jak uważasz i tyle. Myślę że do odkładania zegarka nie trzeba go przekładać "skarpetkami" itp. bo w nocy zegarek raczej nie śmiga po stoliku.

Dla mnie zegarek to przedmiot użytkowy który lubię i używam. Nie martwi mnie żadna rysa na zegarku. W ogóle ich na codzień nie zauważam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście myślę ze dbanie nie jest problemem ale pomyślałem że Twoje zachowanie to po prostu przesada. Oczywiście masz przecież prawo robić jak uważasz i tyle. Myślę że do odkładania zegarka nie trzeba go przekładać "skarpetkami" itp. bo w nocy zegarek raczej nie śmiga po stoliku.

Dla mnie zegarek to przedmiot użytkowy który lubię i używam. Nie martwi mnie żadna rysa na zegarku. W ogóle ich na codzień nie zauważam.

Jasne... dokładam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wyszło. :)

Dzięki :) Teraz widzę na kompie. Trochę ostrość się rypła zamiast na tarczę to gdzieś ... Ale Twoje lepsze zdjęcia ;)

Edytowane przez ptakug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne... dokładam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

NIe zauważam że jak patrze na zegar to nie widzę że nie jest nowy. nie zauważam w znaczneiu że mam gdzieś czy go znów porysowałem i mam 103 rysy zamiast 102.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślałem, że tamten wpis o przekładaniu bransy i koperty to był żart... :blink:  ale sie dałem wkręcić  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jeśli ktoś ma odbiór zegarka u polskiego AD w najbliższych miesiącach to pomogę z ceną:) priv

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam na oddanie głosu w Jaki zegarek - Pojedynkach.

ROLEX SUBMARINER TWO TONE CZY YACHT-MASTER DARK RHODIUM?

Edytowane przez Repsak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi