Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Passero

Drogą eliminacji.

Co wygrałem :D

Do wyboru jest talon na balon lub żeton na beton;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorian06 - wygrales oczywiscie najwieksze uznanie prezesa :D;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wyboru jest talon na balon lub żeton na beton;)

Talon lepszy. :)

:(

Myślałem, że choć uścisk dłoni. :P

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Artme, Gratulacje!!!

I przepraszam za przekleństwa. To akurat miało wzmocnić siłę wypowiedzi. Nie chciałem nikogo obrazić ani wprawić w zakłopotanie. Zwłaszcza kobiet i dzieci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Xpovoc - wcale, ze nie masz wylacznosci do subowych powrotow :P;) Moj trzeci a Twoj?  :P

Co do SD, to powiem tak - majac go jako jedynego, to faktycznie jest idealny, jednak jak nosilem go na przemian z AP RO, to zwyczajnie okazywal sie dla mnie zbyt ciezki a suba czasem zapomina sie, ze sie ma na nadgarstku - i to byl jedyny powod :)

SD ma zaletę w postaci mechanizmu 3235, który jest znacznie ciekawszą konstrukcją niż 3135, no i do tego działa jak marzenie. BTW, nawiązując do mojego Datejusta nigdy nie miałem lepszego zegarka pod względem precyzji pomiaru czasu. Aktualnie porównanie z wzorcem czasu pokazuje, że odchyłki dobowe są ledwo zauważalne - nie wiem, może pół sekundy. Przed recenzją sprawdzę jeszcze Roleksa na chronokomparatorze, bo to jest jakiś fenomen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

artme pokaż w świetle dziennym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

SD ma zaletę w postaci mechanizmu 3235, który jest znacznie ciekawszą konstrukcją niż 3135, no i do tego działa jak marzenie. BTW, nawiązując do mojego Datejusta nigdy nie miałem lepszego zegarka pod względem precyzji pomiaru czasu. Aktualnie porównanie z wzorcem czasu pokazuje, że odchyłki dobowe są ledwo zauważalne - nie wiem, może pół sekundy. Przed recenzją sprawdzę jeszcze Roleksa na chronokomparatorze, bo to jest jakiś fenomen.

Wątek AP w zasadzie w likwidacji, zaraz klub PP pójdzie do kosza, bo wszyscy tylko Rolexy kupujo;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątek AP w zasadzie w likwidacji, zaraz klub PP pójdzie do kosza, bo wszyscy tylko Rolexy kupujo;)

Ratuj nas i dla dobra ogółu kup ze dwa AP i dwa PP ;)

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

artme pokaż w świetle dziennym.

Prosze :)

x.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje!

Wiadomo swietny zegar.

Mam jednak pytanie. Tylko pragne je zadac z najwieksza miloscia i nie ma w nim ani mikrograma ataku czy podtekstu zlosliwosci. O to one:

Czy nie masz poczucia, ze zrobiles potezny krok w tyl?

Obiektywnie jest to regres, bo co innego dokupic suba do ap, a co innego wymienic. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ratuj nas i dla dobra ogółu kup ze dwa AP i dwa PP ;)

:D  :D  :D

Gratuluje!

Wiadomo swietny zegar.

Mam jednak pytanie. Tylko pragne je zadac z najwieksza miloscia i nie ma w nim ani mikrograma ataku czy podtekstu zlosliwosci. O to one:

Obiektywnie jest to regres, bo co innego dokupic suba do ap, a co innego wymienic. ;)

Nasunęły mi się dokładnie te same wnioski ;)

Choć patrząc na to z drugiej strony, to musiał być mocno świadomy ruch, takie trzecie wejście do tej samej rzeki... zakładając, że nie był on podyktowany czynnikami ekonomicznymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i ciekawszą konstrukcją ale poza rezerwą niewiele wnoszącą. Mój 12 letni pepsi czy 3 miesieczny Sub( czy inne Rolexy które miałem)chodzą tak samo jak Twój DJ. Poprostu Rolex robi werki które są dobrze wyregulowane i utrzymują deklarowane wartości w czasie.

Cieszę się że przekonałeś się w końcu do tego do czego przez lata podchodziłeś z niedowierzaniem :-)

Pozdrawiam a Mariuszowi gratuluję Suba!

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje!

Wiadomo swietny zegar.

Obiektywnie, utylitarnie, technicznie to raczej można uznać za progres :)

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniłeś RO na SUBa...w dodatku z datą???? Czyli cała nauka pobierana przez lata na forum poszła się ....znaczy w las ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz już miałem blisko pionu w jednym z DJ41, ale tu mi się trafiła niczym z renderu. Swoją drogą mogli by pokombinować w tych pieniądzach, żeby tak było seryjnie. Zauważyłem też, że nieco zmienili sposób oklejania zegarka.

To jest cos co mnie osobiscie lekko irytuje ;) jakos tak lubie jak wszystko jest tak jak byc powinno czyli rowno ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Przecież Rolexowi też może się noga powinąć.

Takie zdanie w tym dziale swiadczy o tym, ze znudzilo Ci sie oddychanie prostym nosem i prosze modow o interwencje ;)

Bartek tez spadl z AP z powrotem na Rolexa, ale on zrozumial ze jest niegodny tej ligi

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Oczywiście gratuluję. Choć ja niezamieniłbm się AP RO za Suba. Ale ja jestem inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam , ze do tej pory nie zwracałem uwagi na położenie korony na koronce , ale teraz jak juz wiem ze nie jest idealnie ustawiona względem tarczy to .... sprzedaje SUBa ! ;)))

A propo jak wyglada u was ta sprawa ? Ile osób ma idealnie wyśrodkowana ?

post-107764-0-60678500-1549460651_thumb.jpeg

Edytowane przez ChrisM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki chlopaki za mile slowa :)

Oczywiscie, ze sie nie gniewam za pytanie, gdyz sam bym je komus rowniez zadal. B)

Krok w tyl? Czemu? Czy nasza swiadomosc zegarkowa musi byc poparta nasza kolekcja, bo inaczej co?? Znaczy, ze ktos sie nie zna??  :rolleyes:  Jakby tak myslec, to kazdy powinien dazyc do zakupu (predzej czy pozniej) jakiegos tourbillona z wielkimi komplikacjami najlepiej od wielkiej trojki, tak?

A tak na powaznie - zaczynalem od "ruskich" i elektronikow. Omege, TH, Panerai i kilka Rolexow tez mialem. Wszystkie te zegarki mialy swoje plusy i minusy. Do kazdego mialem wlasne zdanie czasem nakladajace sie o opinie forumowiczow czasem nie, ale... wlasnie - samemu uzytkujac wiele modeli i marek doszedlem do AP RO, ktory od zawsze byl moim marzeniem. Tak - to zegarek kompletny. Przepiekny w kazdym praktycznie elemencie - HH pelna geba :) , ale... jeszcze mi swita, aby sprobowac Nautilusa (stracic raczej nie strace ;) ) jak sie gdzies nawinie, jednak powrot do Submarinera po raz trzeci pokazuje, ze jak nigdy jest to decyzja nadwyraz swiadoma i mowiaca, iz ten zegarek/model bedzie ze mna zawsze jako core. Trzeba probowac, zmieniac etc., bo to jest wlasnie fajne w tej pasji - nie ma zegarka na dozywocie i tyle - przynajmniej u mnie B) Ten sub pewnie tez w pewnym momencie moze zarotuje na forum na rzecz Pepis/Beera czy Daytony a moze i jakis Nautilus sie trafi, jednak domyslam sie, ze i tak predzej czy pozniej wroci jako "ustabilizowanie poszukiwań"  :D 

Podsumowujac - czym innym jest swiadomosc zegarkowa a czym innym wybor dla jednozegarkowca czegos do codziennego tyrania. Ja wybieram cos, co pozwala mi uzywac i korzystac codziennie z zgarka na moj sposob i oczywiscie idealnie byloby posiadac cala kolekcje zegarkow na kazda okazje, ale to raczej nie dla mnie, wiec bede sobie dalej tak probowac i przeskakiwac na to, co sie trafi i spodoba B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ale to ja pierwszy napisałem że to Sub ;)

artme gratulacje!

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Oczywiście gratuluję. Choć ja niezamieniłbm się AP RO za Suba. Ale ja jestem inny.

Nie jestes. Ja tez nie zamienilem RO na suba, tylko zwolnilem przestrzen na dalsze zegarkowe zabawy B)

Niestety 2 okazje mi umknely jak wystawialem RO i czekalem na dogodna sprzedaz, stad decyzja, ze musze miec pule gotowa na inny zakup a, ze nie wyobrazam sobie nie posiadania zadnego zegarka, to padlo na suba i tyle :)

Diesel... przepraszam... umknelo mi... :(

Wymieniłeś RO na SUBa...w dodatku z datą???? Czyli cała nauka pobierana przez lata na forum poszła się ....znaczy w las ;-)

Nie poszla - a i z kolegami chetnie sie pospotykam, zeby sie czegos nowego dowiedziec albo poprzymierzac - spoko, spoko ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Ja tez nie zamienilem RO na suba, tylko zwolnilem przestrzen na dalsze zegarkowe zabawy B)

...

I to w tej pasji jest piękne.

A i najważniejsze, rób takie foty Subowi jak robiłeś RO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz - co jak co, to wiedzy na temat budowy mechanizmow nikt Ci tutaj nie odejmuje. Jednak jak juz koledzy wyzej zauwazyli - 3135 niczym nie ustepuje 3235 oprocz dluzszej rezerwy. Moze i dla Ciebie nowy mechanizm jest swietnie zbudowany a w dodatku chodzi jak kwarc, jednak coz... jak Ty przez ostatnie min. 7-8 lat niedowierzales i mocno negowales fakt idealnego chodu w Rolexie, to wielu z nas jadąc na 3135 do dzis wiedzieli o tym organoleptycznie - niestety w tej kwestii, to sie dopiero uczysz o idealnie chodzacych mechanizmach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Sub zawsze fajny. Co do pasji to ja nie lubię się rozstawać z zegarkami, dlatego w życiu nie miałem ich zbyt wiele. Jest duża szansa, że ten dostanie wraz z Moonem dożywocie. Wszystko mi się w nim podoba, a już zaczyna mieć wartość osobista dla mnie.

post-89329-0-48657500-1549463914_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi