Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

OK, wszyscy poza Mariuszem, on chce być zaliczany do tych 95%
Nie jestem zwyrolem tylko miłośnikiem marki Rolex. Chociaż kto wie, może nawet roloultrasem :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, memento mori napisał:

Natomiast bez względu na wymagania klienta co to oryginalności i stanu koperty, to IMHO przy polerce mechanizm powinien być ZAWSZE wyjęty z koperty, aby nie przyjmował na siebie bardzo szybkich drgań z maszyny.

100% racji, widać, że ani osoba wykonująca polerkę ani, co gorsza, właściciel zegarka nie mają większego pojęcia o tym jak on działa. Dramat.

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.06.2020 o 17:02, dasdasdas napisał:

Rolex z biała tarcza który nie kosztuje 2 x RSP:) Co sądzicie o OP?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Niewątpliwe modele z 2018 w kolorze białym i czarnym stymulowało sprzedaż OP39 choć obok koloru ważną zmianą były indeksy. 
Brak regulacji na zapięciu jest bez znaczenia ze względu na gabaryty i wagę zegarka , a to właściwie jedyny minusik.

Poza tym skutecznie konkuruje z datejust 41 na stalowej lunecie jako alternatywa dla tych którzy nie potrzebują daty o czym świadczy fakt że są trudniej dostępne od droższego bratanka.

Nomen omen w butikach znowu sporo DJ41 w przepięknych kolorach czeka na właścicieli bez mitycznych kolejek 😉

Niezależny i ceniony EXPERT.

Kreator trendów. WIZJONER.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze filmik jak ta sama pani poleruje Daytone. Z tego co pamiętam spolerowała czarne cyfry na bezelu a właścicielka zadowolona. Film dla widzów  o mocnych nerwach 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tu jakiś ekspert, który tak potraktowanego rolka rozróżni od podróby. Oczywiście bez wiedzy, czy i jak były polerowane. ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Nie jestem zwyrolem tylko miłośnikiem marki Rolex. Chociaż kto wie, może nawet roloultrasem default_smile.png

Co Ciebie fascynuje w tej firmie? Dla mnie Rolex to nuda. Niemalże brak komplikacji, na palcach jednej ręki można policzyć bazowe mechanizmy, więc temat do zegarkowych rozmów szybko się wyczerpuje. Pozostaje marketing i kolory lunety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najlepsza i najdroższa stal z której robią bransolety ?🙃

A satysfakcja że nawet złoto robią sami 😉

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, McIntosh napisał:

Co Ciebie fascynuje w tej firmie? Dla mnie Rolex to nuda. Niemalże brak komplikacji, na palcach jednej ręki można policzyć bazowe mechanizmy, więc temat do zegarkowych rozmów szybko się wyczerpuje. Pozostaje marketing i kolory lunety.

Wytrzymały, niezawodny, precyzyjny i cholernie komfortowy w użytkowaniu. Właśnie za to go cenię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Wytrzymały, niezawodny, precyzyjny i cholernie komfortowy w użytkowaniu. Właśnie za to go cenię.

Coś w tym jest. Pamiętam wpis z forum Vacherona, gdzie gość skarżył się, że jego zegarek od pół roku leży w serwisie, bo ciągle są problemy. Za przykład podał Roleksa swojego ojca, który to zegarek od 30 lat „nie widział” zegarmistrza, a mimo to nadal działał poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, McIntosh napisał:

Coś w tym jest. Pamiętam wpis z forum Vacherona, gdzie gość skarżył się, że jego zegarek od pół roku leży w serwisie, bo ciągle są problemy. Za przykład podał Roleksa swojego ojca, który to zegarek od 30 lat „nie widział” zegarmistrza, a mimo to nadal działał poprawnie.

I to jest bardzo rzetelne podsumowanie marki Rolex :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Lotus napisał:

A najlepsza i najdroższa stal z której robią bransolety ?🙃

A satysfakcja że nawet złoto robią sami 😉

?

A możesz w sposób ekspercki przybliżyć laikom ubogim w wiedzę, jak rolex produkuje złoto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, McIntosh napisał:

Co Ciebie fascynuje w tej firmie? Dla mnie Rolex to nuda. Niemalże brak komplikacji, na palcach jednej ręki można policzyć bazowe mechanizmy, 

I właśnie dlatego mogą dojść do takiego poziomu na jakim są względem swoich mechanizmów bo nie marnują czasu i pieniędzy na zbędne udowadnianie tego jacy oni mogą być i co mogą potrafić ich zegarki.

A my jak to już było napisane potrzebujemy niezawodności mechanizmu, w miarę dobrego wykończenia, i uniwersalnego wyglądu by nie musieć często zmieniać samego zegarka na produkty innych producentów. :) 

Edytowane przez szwed

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, wieloryb napisał:

A możesz w sposób ekspercki przybliżyć laikom ubogim w wiedzę, jak rolex produkuje złoto?

Żeby nie zanudzać aż nadto szczegółami technologicznymi , Rolex używa 18-karatowego złota które składa się w 75% z czystego złota zmieszanego z miedzią i srebrem  aby zwyczajnie  stworzyć ciepły połysk . Ich białe i różowe złoto powstaje podobnie choć w innym stosunku w celu uzyskania różnych kolorów i cech materiałowych. 18-karatowe białe złoto Rolexa zawiera rod, co gwarantuje szczególną twardość i wytrzymałość, natomiast różowe złoto zawiera wyższy stosunek miedzi. Specjalny stop używany przez Rolex nazywa się Everose i ma ciepły, właściwie nieosiągalny pomarańczowy ton. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, memento mori napisał:

Spójrzmy prawdzie w oczy: jesteśmy zegarkowymi zwyrolami stanowiącymi góra 5% klientów. Pozostałe 95% kupuje Roleksa "bo jest drogi"

Memento Mori, przeczytaj sobie o Wogebon Lake Effect 😋 Tak z 5 razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mario1971 napisał:

Właściwie o każdym moim nie-vintage mogę to powiedzieć od kiedy pozbyłem się czegokolwiek na ETA 2824-2.

Jak kupię Rolexa to raczej nie dlatego :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lotus napisał:

Żeby nie zanudzać aż nadto szczegółami technologicznymi , Rolex używa 18-karatowego złota które składa się w 75% z czystego złota zmieszanego z miedzią i srebrem  aby zwyczajnie  stworzyć ciepły połysk . Ich białe i różowe złoto powstaje podobnie choć w innym stosunku w celu uzyskania różnych kolorów i cech materiałowych. 18-karatowe białe złoto Rolexa zawiera rod, co gwarantuje szczególną twardość i wytrzymałość, natomiast różowe złoto zawiera wyższy stosunek miedzi. Specjalny stop używany przez Rolex nazywa się Everose i ma ciepły, właściwie nieosiągalny pomarańczowy ton. 

Przeczytaj jeszcze raz moje pytanie.  

Nie odpowiedziałeś na nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, wieloryb napisał:

Przeczytaj jeszcze raz moje pytanie.  

Nie odpowiedziałeś na nie...

Takie odniosłeś wrażenie? Rozumiem ale nie przeszkadza mi to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś nazywa się ekspertem. Powinien chyba czytać że zrozumieniem... I uważać na to,co pisze.  Kto wie, może przyszłe pokolenie będą Cię cytować w księdze "Jedyna prawda o najlepszym zegarku świata "?

Ponownie zatem pytanie, może za 3 razem się uda. W jaki sposób Rolex  PRODUKUJE złoto? 

Pytanie pomocnicze- Dlaczego nie robi tego ma skalę masową? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem Twój pęd do wiedzy ale tupaniem w podłogę nie osiągniesz swojego celu, czyli nie dowiesz się 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, McIntosh napisał:

Co Ciebie fascynuje w tej firmie? Dla mnie Rolex to nuda.

To opusc ten dzial milosnikow czlowieku (najlepiej od razu po raz setny forum) a nie znowu trolujesz i zasmiecasz tylko "Wielki Znafco Zegarmistrzostwa" - Boziu - juz sie czytac tego nie chce - nudny jestes i chyba sie zatrzymales, bo w tym watku nic madrego nie udalo Ci sie napisac - polecam PP, AP, VC i rozwijanie swojej wiedzy a nie w dziale milosnikow tylko  wietrzenie awantury... Poziom lotusa i jemu podobnych - gratuluje 😊

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
5 minut temu, artme napisał:

To opusc ten dzial milosnikow czlowieku (najlepiej od razu po raz setny forum) a nie znowu trolujesz i zasmiecasz tylko "Wielki Znafco Zegarmistrzostwa" - Boziu - juz sie czytac tego nie chce - nudny jestes i chyba sie zatrzymales, bo w tym watku nic madrego nie udalo Ci sie napisac - polecam PP, AP, VC i rozwijanie swojej wiedzy a nie w dziale milosnikow tylko  wietrzenie awantury... Poziom lotusa i jemu podobnych - gratuluje 😊

Nie masz 5% mojej wiedzy na temat zegarmistrzostwa, więc jesteś ostatnią osobą, która powinna mi zwracać uwagę. Jesteś żałosny.

Od dziś ignoruję twoje wpisy.

5 godzin temu, szwed napisał:

I właśnie dlatego mogą dojść do takiego poziomu na jakim są względem swoich mechanizmów bo nie marnują czasu i pieniędzy na zbędne udowadnianie tego jacy oni mogą być i co mogą potrafić ich zegarki.

A my jak to już było napisane potrzebujemy niezawodności mechanizmu, w miarę dobrego wykończenia, i uniwersalnego wyglądu by nie musieć często zmieniać samego zegarka na produkty innych producentów. :) 

Sięganie po zegarki różnych producentów obiektywizuje opinie, więc warto co jakiś czas coś zmienić. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłośników Rolexa niech łączy pasja. A krasnoludkom na pohybel!6104eae39192d09d8a1a9ee88b9f94bd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, McIntosh napisał:

Nie masz 5% mojej wiedzy na temat zegarmistrzostwa...

Uuuuu - nie mamy juz argumentow, to zaczynamy pokazywac, ze jestesmy najmadrzejsci - super 😊

Dlaczego 5%??? Jak to obliczyles?? 🤨

Nieee... nie mam nawet 2% - jednak to mnie nie upowaznia, aby tak ciagle sr...c ludziom i kolegom po tylu latach obecnosci na forum - ale to trzeba miec jakis kregoslup a nie byc tylko "najmadrzejszym czlowiekiem na swiecie" bez kolegow za to z super wiedza... amen.

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
24 minuty temu, mario1971 napisał:

Miłośników Rolexa niech łączy pasja. A krasnoludkom na pohybel!

Kto tu jest krasnalem? Chyba ktoś, kto nie potrafi przyjąć krytycznej wypowiedzi na temat firmy Rolex chociaż ta wypowiedź nikogo nie obraża, a jedynie przedstawia określony punkt widzenia. 

Stwierdzenia...

Cytat

To opusc ten dzial milosnikow czlowieku (najlepiej od razu [...] forum) a nie znowu trolujesz i zasmiecasz tylko [...] nudny jestes i chyba sie zatrzymales, bo w tym watku nic madrego nie udalo Ci sie napisac

...będę przypominał za każdym razem, kiedy artme skrytykuje jakikolwiek zegarek Audemars Piguet albo Patek Philippe.

18 minut temu, artme napisał:

Uuuuu - nie mamy juz argumentow, to zaczynamy pokazywac, ze jestesmy najmadrzejsci - super 😊

Dlaczego 5%??? Jak to obliczyles?? 🤨

Nieee... nie mam nawet 2% - jednak to mnie nie upowaznia, aby tak ciagle sr...c ludziom i kolegom po tylu latach obecnosci na forum - ale to trzeba miec jakis kregoslup a nie byc tylko "najmadrzejszym czlowiekiem na swiecie" bez kolegow za to z super wiedza... amen.

Jeżeli stwierdzenie "dla mnie Rolex jest nudny" bez obrażania kogokolwiek odbierane jest jako "sr..ie" kolegom, to w tym wątku doszliśmy już do absurdu. EOD.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi