Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy pasek - szyty z myślą właśnie o GMT (bardzo mało jest miejsca między otworami na teleskopy a kopertą) 

2BB651AD-CE29-4724-A0DD-D28EA53395F6.jpeg

7733D5E0-1E97-4EE8-A36B-EF0409F5B39C.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Smycel napisał:

Nowy pasek - szyty z myślą właśnie o GMT (bardzo mało jest miejsca między otworami na teleskopy a kopertą) 

A pokażesz, jak wygląda na nadgarstku?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to to ja rozumiem, to to ja szanuję!
Na wakacje nie ma co obijać dobrych bransolet a jak na Jubilee to ta naprawdę jest niezła więc założyłem byle co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, mario1971 napisał:

A pokażesz, jak wygląda na nadgarstku?

W rzeczywistości jest ciut jaśniejszy 

BFA931C4-7D44-4467-B09B-042253B9FFD9.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie nie, ale doceniam fakt, że się nie poddajesz w tej nierównej walce w doborze paska do sportowego Rolexa. 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Smycel napisał:

Piękny ale z bransoletą

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, memento mori napisał:

Zdecydowanie nie, ale doceniam fakt, że się nie poddajesz w tej nierównej walce w doborze paska do sportowego Rolexa. 😛

Robert - wiesz, że 5-cyfrowy Sub jest dobry do pasków, a jak temu tu delikwentowi wrzucę czarny insert to i do tego się przekonasz 😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry, ok, ale nie bardzo dobry jak 5513, Moonwatch i PAMY. Dla mnie 14060, 16610, 16710 stanowią nierozerwalny komplet z bransoletami. Jednak to tylko dla mnie i bardziej się zgrywam niż zniechęcam. Dlatego może napiszę inaczej: widziałem gorzej dobrane paski 😄

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolor tego paska jest ok, ale struktura zupełnie nie do tego zegarka. Zdecydowanie nie.😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Smycel napisał:

Jest ok, ale jako alternatywa do bransy.

I oby koperta, nie zryła tego paska 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, memento mori napisał:

Dobry, ok, ale nie bardzo dobry jak 5513, Moonwatch i PAMY. Dla mnie 14060, 16610, 16710 stanowią nierozerwalny komplet z bransoletami. Jednak to tylko dla mnie i bardziej się zgrywam niż zniechęcam. Dlatego może napiszę inaczej: widziałem gorzej dobrane paski 😄

Prawda. Stara skórka najlepiej do trytu pasuje. Niezbyt kolorowe NATO też daje radę jako alternatywa dla bransolety.  A rekin jest dość agresywny z powodu faktury, razem z kolorowym bezelem dzieje się za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film do poduszki dla tych, którzy czekają... 

Biała wygrywa? A może czarna, bo jest bardziej dyskretna?🤔

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, machlo napisał:

Nowy nabytek:

50051848941_9089860207_h.jpg

50051957186_4ae4dc4616_h.jpg

50051383768_10621e6784_h.jpg

Ładny zegar, gratulacje.🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał:

@machlo witaj w Klubie!🙂

1 godzinę temu, zbyniu70 napisał:

Ładny zegar, gratulacje.🙂

Dzięki! ;) 

Po zakupie i pierwszym noszeniu, to muszę powiedzieć, że w sumie coś jest w tych rolkach. Choć do ideału codziennego zegarka trochę brakuje - nieco zbyt długie zapięcie (nie wiem jak to może dobrze układać się na nadgarstku poniżej 17 cm) i tarcza + wskazówki mogłyby być bardziej wyrafinowane - mają swój styl i są bardzo starannie wykonane, ale jednak w GSach jest większa finezja i precyzja. Ideałem byłoby połączenie rolka z gsem, tzn. koperta i bransoleta (poprawione zapięcie) od Rolexa, a tarcza i wskazówki na poziomie wykonania od GSa, ale też z białego złota. ;) Gdyby ten DJ był w rejonach 20k, to nie czepiałbym się, ale powyżej 30k to nie można tego przemilczeć.

No ale świat nie jest idealny, a mimo to może cieszyć i myślę, że na długo zostanie ten DJ, głównie ze względu na całokształt prezencji: jubilee + fluted bezel + uniwersalna mieniąca się w odcieniach srebrnych i lekko szampańskich tarcza.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, machlo napisał:

Nowy nabytek:

i to jest to. Jedyne właściwe kombo: jubillee i karbowany. Jest z czego się cieszyć i gratulować.

Niezależny i ceniony EXPERT.

Kreator trendów. WIZJONER.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Lotus napisał:

i to jest to. Jedyne właściwe kombo: jubillee i karbowany. Jest z czego się cieszyć i gratulować.

Też tak właśnie uważam. Trochę nie rozumiem w DJ po co jest w ogóle wybór. ;) Inna bransoleta albo bezel IMO zabierają cały urok zegarka. Tak samo nie przemawia do mnie zupełnie OP - nuda, droga nuda. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Machlo napisał: Inna bransoleta albo bezel IMO zabierają cały urok zegarka. Tak samo nie przemawia do mnie zupełnie OP - nuda, droga nuda.

Naprawdę ?? A nie gryzą Cię w oczy te wystające ponad ucha koperty elementy jubilee ? Wersja z bransoletą oyster  według mojej bardzo osobistej opinii jest jest dużo lepsza. No i  po co te dziwaczne pozostałości zębatki kątowej ? Wystają ponad kopertę równie dziwacznie jak lupka cyklopa. To OP jest idealny, mimo powszechnej na tym forum pogardy że "entry level". 

Oczywiście tak naprawdę to gratuluję zakupu i radochy. A moje powyższe uwagi to nie upierdliwość a jedynie norwidowskie "umiemy się różnić pięknie".  Świetnie że R. dał nam wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mroova napisał:

Machlo napisał: Inna bransoleta albo bezel IMO zabierają cały urok zegarka. Tak samo nie przemawia do mnie zupełnie OP - nuda, droga nuda.

Naprawdę ?? A nie gryzą Cię w oczy te wystające ponad ucha koperty elementy jubilee ? Wersja z bransoletą oyster  według mojej bardzo osobistej opinii jest jest dużo lepsza. No i  po co te dziwaczne pozostałości zębatki kątowej ? Wystają ponad kopertę równie dziwacznie jak lupka cyklopa. To OP jest idealny, mimo powszechnej na tym forum pogardy że "entry level". 

Oczywiście tak naprawdę to gratuluję zakupu i radochy. A moje powyższe uwagi to nie upierdliwość a jedynie norwidowskie "umiemy się różnić pięknie".  Świetnie że R. dał nam wybór.

Każdemu wg. gustu. ;)

Co do bransolety, to mnie osobiście nie kłuje w oczy to wystawanie ponad uszy, choć rzeczywiście mogliby ten aspekt dopracować dla pełnej spójności. W poprzedniej wersji endlinki są inne i tam jest ok, ale za to koperta mi mniej podchodzi.

OP albo DJ z oyster i gładkim bezelem to niczym nie wyróżniające się zegarki pod względem wzornictwa - tu zdecydowanie np. wolałbym kwarcowego GSa, bo koperta na podobnym poziomie, ale tarcza i wskazówki to już mają więcej finezji i z prostego zegarka robią coś w miarę ciekawego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nuda , droga nuda
Ale mi się podoba
7759788c8557f1d5876b6ce604cbc167.plist

Czy ktoś z Was w ostatnim czasie pytał lub zapisywał się na SUBa 114060?
Ile teraz trzeba czekać ?
Z góry dziękuje za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że GS podobno w codziennym użytkowaniu niemiłosiernie łapią ryski na polerce, a 904 L nawet po wielu latach codziennego "ciurania" wygląda świetnie. Tarcze faktycznie mistrzostwo świata, ale już wskazówki są dyskusyjne.

"niczym nie wyróżniające się zegarki" - wiesz, coś w tym może być, ja nigdy nie lubiłem się wyróżniać, może właśnie dlatego tak mi się podobają. Bo najładniejszym DJ zawsze był dla mnie 16200 z białą tarczą, kiedyś nawet byłem bliski zmiany, ale przy przymiarce towarzysząca mi osoba stwierdziła że nie dostrzega absolutnie żadnej różnicy co do posiadanego OP Date ref. 15000, wiec pour quoi ? I "męczę się" z nim już 17 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi