Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Jak teraz wygląda kwestia zmiany bransolety na GMT ?
Mam np. Pepsi na oyster, i chciałbym pochodzić w jubilee. Co mogę zrobić, by nabyć bransoletę ? 

Zdaje sie, ze mozesz zamowic “ta druga”, przy czym AD to, ktora chcesz zamienic, wezmie w depozyt.

Czyli - placisz za kolejna bransolete, ale “u siebie” mozesz miec tylko jedna z nich. Druga waruje u dealera.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mogę tylko powiedzieć, że tym, które są zamawiane w Warszawie nie jest po drodze do klientów.

Ja na Śląsku. Tu lepiej jakoś? Kurde napaliłem się, mogę czekać, byle skutecznie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Czy jest ktoś na forum kto mieszka w mieście gdzie ma salon W. Kruka i nie musi przez pola i lasy do salonów Rolexa jeździć 😁? Zawsze mam wrażenie że pół Polski musicie przejechać po zegarek. 

Ja! Dlatego byłem piechotą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Była 

20230617-145254.jpg 

Polar i Sub no date…… ostatnio nebexpiecznie zaglądają mi do głowy…..

zacxynam sie bac 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, pawel007 napisał(-a):

zacxynam sie bac 😉

Oba super. 

Polar odczuwalnie większy. Szczególnie od Pepsi, ale robi robotę. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Bronzo napisał(-a):

Mogę tylko powiedzieć, że tym, które są zamawiane w Warszawie nie jest po drodze do klientów. 🙂

Czy to ma związek, z tym, że centrala Kruk nie jest w W-wie ?

Też mam czasami wrażenie, że koledzy spoza W-wy szybciej otrzymują zamowienia, niż my w W-wie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mrstatler napisał(-a):
2 minuty temu, a_team napisał(-a):
Gdzie takie spotkania ? emoji14.png

Via Toscana Katowice

To w Kato takie spotkania robicie i nic nie gadacie ? 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, bibbi napisał(-a):

Zdaje sie, ze mozesz zamowic “ta druga”, przy czym AD to, ktora chcesz zamienic, wezmie w depozyt.

Czyli - placisz za kolejna bransolete, ale “u siebie” mozesz miec tylko jedna z nich. Druga waruje u dealera.

bibbi

Czyli robi się jeszcze ciekawiej, gdy chcę wrócić do wspomnianego oystera, logicznie kontynuując, zabierają mi moją zakupioną jubilee, a wydają tę kupioną z zegarkiem :D

A już zupełnie ciekawie jest, gdy sprzedajemy ten zegarek z produkcyjnym oysterem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, Dorian06 said:

Była 

20230617-145254.jpg 

Ale Rolexowo!! Widzę ze nawet jeden biały kruk 114300 zawitał 🤍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Boogie napisał(-a):

Czy to ma związek, z tym, że centrala Kruk nie jest w W-wie ?

Też mam czasami wrażenie, że koledzy spoza W-wy szybciej otrzymują zamowienia, niż my w W-wie..

Nie ma co się się dziwić jak tylu stołecznych celebrytów, młodych "raperów", influencerów czy tam osobowości medialnych nosi ostatnie wypusty Subów, GMT, DJ itp. 

Mam silne przekonanie, graniczące z pewnością, że oni nie zapisują się i nie czekają w kolejce. 😉

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Nie ma co się się dziwić jak tylu stołecznych celebrytów, młodych "raperów", influencerów czy tam osobowości medialnych nosi ostatnie wypusty Subów, GMT, DJ itp. 

Mam silne przekonanie, graniczące z pewnością, że oni nie zapisują się i nie czekają w kolejce. 😉

Nie sadze, ze dla celebryty jest jakimkolwiek problemem dolozenie 5k i kupienie suba na wtornym.

A na full goldy tak czy siak sie moga zapisac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, pawel007 napisał(-a):

zacxynam sie bac 😉

Tu nie ma co się bać tylko trzeba brać ;) Jak ktoś jest miłośnikiem sportowych zegarków, ma możliwości, to Roleksa powinien spróbować. Jak w każdym hobby chodzi o doświadczenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tbn napisał(-a):

Tu nie ma co się bać tylko trzeba brać ;) Jak ktoś jest miłośnikiem sportowych zegarków, ma możliwości, to Roleksa powinien spróbować. Jak w każdym hobby chodzi o doświadczenia. 

Musialbym cos poswiecic… zero/425 i lhd tudora…..i to jest problem dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
13 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Myślę, że to jest główny powód oraz to, że przez Warszawę przechodzi po prostu więcej zamówień. Obecnie działają 4 butiki oferujące Rolexa pod kruczym szyldem.

Odebrałem z żoną cztery Rolexy w trakcie 1,5 roku a do Warszawy nawet nie przyszedł jeden zamówiony DJ więc po prostu zrezygnowałem z zamówienia i pożegnałem się z warszawską obsługą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że to jest główny powód oraz to, że przez Warszawę przechodzi po prostu więcej zamówień. Obecnie działają 4 butiki oferujące Rolexa pod kruczym szyldem.
Odebrałem z żoną cztery Rolexy w trakcie 1,5 roku a do Warszawy nawet nie przyszedł jeden zamówiony DJ więc po prostu zrezygnowałem z zamówienia i pożegnałem się z warszawską obsługą. 

Kurde mi by wystarczył jeden w 4 lata
Serio to na 50 urodziny byłby jak znalazł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Nuter napisał(-a):

Kurde mi by wystarczył jeden w 4 lata emoji2957.png
Serio to na 50 urodziny byłby jak znalazł.

A kiedy będą te okrągłe urodziny? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołóżcie do tego polityków, pierwszą setkę Forbesa, najwyższą kadrę zarządzającą w korporacjach - oni wszyscy po prostu nie mają zbyt dużych problemów z dotarciem do najważniejszych macherów w Kruku, a zdecydowanie największe ich nagromadzenie występuje w Warszawie. No i ogólnie, myślę, że jeśli chodzi o rozkład na terenie kraju osób najlepiej zarabiających (te 3-5 procent), to pewnie Wawa vs. reszta Polski będzie mocno nieproporcjonalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A kiedy będą te okrągłe urodziny? 

Cóż, aż sam nie mogę w to uwierzyć, ale 10 sierpnia 2026 roku. Może ktoś ma „chody” w Silesi? Może ja coś do tego czasu wychodzę.
Nie ukrywam, że to nie tylko kwestia ceny AD vs z rynku. Chciałbym mieć cały „ekspirjens”. A grubą rybą nie jestem, żebym mógł to powtarzać. To takie „one and done” dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi kolego, Jeśli chcesz „experience”, trzeba przyznać bardzo elegancki i sympatyczny, to faktycznie warto czekać i wychodzić. Myślę, że suba uda się w końcu złapać, sytuacja się uspokoi. Jeśli jednak musiałbyś czekać do 2026 to obstawiam, że w retail będzie on kosztował więcej lub to samo co dziś trzeba zapłacić na gray. (55 bez daty, 60 z datą). No chyba, że wrócą kiedyś rabaty, kategorycznie tego bym nie wykluczał w dłuższej perspektywie ;) 

Wybór należy do Ciebie, powodzenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi