Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Te wszystkie motywy na tarczy powodują że jest ona mocno nieczytelna i chyba bardzo szybko mogą się znudzić. 

IMG_6585.jpeg

IMG_6587.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zastanawiam się który Datejust lepszy jeśli chodzi o niebieską tarczę. Mam obecnie z gładką ale trochę myślę o blue motif. Wersja Datejusta 36 na Jubilee i z karbowanym bezelem. Miał ktoś z Was może jedną i drugą wersję ? Swojego niebieskiego uwielbiam ale….nie wiem czy nie spróbować nowej tarczy. 
Zdecydowanie klasyczna gładka. Jeśli rozważasz inną tarczę, to poprzymierzaj w innych kolorach, ale bez żadnych udziwnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Te wszystkie motif tarcze są niczym światełka odblaskowe na tornistrze pierwszoklasisty. 

Co kto lubi, moim zdaniem blue motif jest świetny, zielonego na żywo nie widziałem, ale mierzyłem niebieski i mnie osobiście lepiej się podobała ta tarcza jak gładka :) wiadomo, że nie jest to zegarek, który będzie pasował do wszystkiego, ale jako kolejny do kolekcji zdecydowanie wybrałbym motif, ale to tylko moje skromne zdanie ;) ile ludzi, tyle opinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednym się to podoba, drugim już nie. Ot - cały urok tej marki. 🙂

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Te wszystkie motif tarcze są niczym światełka odblaskowe na tornistrze pierwszoklasisty. 

W sensie, że księża biegają za nimi? 🤪

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, nixon111 napisał(-a):

Zastanawiam się który Datejust lepszy jeśli chodzi o niebieską tarczę. Mam obecnie z gładką ale trochę myślę o blue motif. Wersja Datejusta 36 na Jubilee i z karbowanym bezelem. Miał ktoś z Was może jedną i drugą wersję ? Swojego niebieskiego uwielbiam ale….nie wiem czy nie spróbować nowej tarczy. 

Te motywy na żywo czynią tarczę mocno nieczytelną a te gęste ( plastry miodu) mogą wywołać zawroty głowy,  nudności albo oczopląs. To praktycznie a estetycznie - jak masz tak przeładowaną ozdobami konfigurację to przydałby się jakiś element spokojny. 

9A27D97D-87E3-43B2-9D11-FDC21CCB1D58.jpeg

4B76FEA3-5E12-4132-AE72-3EF8D9746DCF.jpeg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SPS napisał(-a):

Rubber B pod oryginalne zapięcie ?

Nie wiem, ale zapięcie "klamrowe = sztycowe" wydaje mi się bardziej praktyczne - chyba że w ogóle nie puchną Ci nadgarstki. Ja teraz zmieniam kilka razy dziennie. Przed ew. zakupem sprawdź, czy gumę łączysz z easylinkiem, czy bezpośrednio z zapięciem "oryginalnym". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo

W green palm czytelność jeszcze się jakoś broni. (Zegarek mojej żony jeszcze przed skróceniem bransolety)

IMG_9788.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Bronzo napisał(-a):

czytelność jeszcze się jakoś broni

Czy pod każdym kątem, czy też światło musi odpowiednio padać, by zapewnić kontrast z tłem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
5 minut temu, mroova napisał(-a):

Czy pod każdym kątem, czy też światło musi odpowiednio padać, by zapewnić kontrast z tłem ?

Generalnie pod każdym kątem jest dość czytelny 

IMG_9841.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś, kto ostatnio odbierał Rolka do 100k PLN i dostał od Kruka propozycję jego ubezpieczenia od szkód w następstwie wypadku (w ramach ubezpieczenia darmowa naprawa w RSC lub przy szkodzie całkowitej różnica między ceną zakupu a wartością po szkodzie)?

https://wkruk.pl/files/web/ubezpieczenia-zegarkow/assets/top/owu_zegarki.pdf

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, SPS napisał(-a):

Piąteczek 🤩

zastanawiam się nad czarno pomarańczową gumą do niego 🤔

IMG_3370.thumb.jpeg.d0b198b460b4bd41934f1c9a58a7df0d.jpeg

IMG_3372.thumb.jpeg.0596b490feff94063cf52db358d5c85f.jpegp

Czarne wyszczupla... 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, memento mori napisał(-a):

Czy ktoś, kto ostatnio odbierał Rolka do 100k PLN i dostał od Kruka propozycję jego ubezpieczenia od szkód w następstwie wypadku (w ramach ubezpieczenia darmowa naprawa w RSC lub przy szkodzie całkowitej różnica między ceną zakupu a wartością po szkodzie)?

https://wkruk.pl/files/web/ubezpieczenia-zegarkow/assets/top/owu_zegarki.pdf

Jak odbierałem EXPa, to nic nie proponowali, ale może spodziewali się, że i tak odmówię. ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miłej soboty  piękne te Bieszczady 
20230729_152353.thumb.jpg.f933d602b37dc645e8df4e669b8a3988.jpg

Udanego wypoczynku

IMG-4719.jpg

Ps. tak się zastanawiam cały czas o co chodzi z tą czytelnością, bo chyba niektórym przyda się wizyta u okulisty
Inna sprawa, że te pstrokate tarcze w DJ są najzwyczajniej słabe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udanego wypoczynku! Co do czytelności, w Hulku jest wystarczająca.

57118583b9fb30079c542e24d4608d71.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Krystian napisał(-a):

o co chodzi z tą czytelnością, bo chyba niektórym przyda się wizyta u okulisty

O to właśnie chodzi. By móc odczytać godzinę bez okularów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z datą? Rolex jest wielki, bo dba o niedowidzących dziadersów. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi często jest dość obojętne, czy np. wtorek czy czwartek. O piątku wszyscy robią raban, więc wiem. Weekend trwa dwa dni więc go ogarniam.

Data oprócz początku urlopu, jakichś ważnych zdarzeń "mi wisi" - od takich spraw mam kalendarz w telefonie. Dlatego chcę się zapisać na 124060.

A my dziadersi jesteśmy ulubionymi klientami Rolka - vide jego konserwatyzm co do designu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W obecnych czasach 124060 można kupić w bardzo dobrych pieniądzach z wtórnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co kto lubi, moim zdaniem blue motif jest świetny, zielonego na żywo nie widziałem, ale mierzyłem niebieski i mnie osobiście lepiej się podobała ta tarcza jak gładka  wiadomo, że nie jest to zegarek, który będzie pasował do wszystkiego, ale jako kolejny do kolekcji zdecydowanie wybrałbym motif, ale to tylko moje skromne zdanie  ile ludzi, tyle opinii

Widziałem zielony motif i wygląda fajnie, niebieskiego widziałem, ale musiałbym ogarnąć w innym świetle, bo tarcza sprawiała wrażenie trochę za ciemnej jak na niebieski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, mroova napisał(-a):

A my dziadersi jesteśmy ulubionymi klientami Rolka - vide jego konserwatyzm co do designu.

Ty dziadersem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mroova napisał(-a):

Mi często jest dość obojętne, czy np. wtorek czy czwartek. O piątku wszyscy robią raban, więc wiem. Weekend trwa dwa dni więc go ogarniam.

Data oprócz początku urlopu, jakichś ważnych zdarzeń "mi wisi" - od takich spraw mam kalendarz w telefonie. Dlatego chcę się zapisać na 124060.

O! Mam tak samo! Wtorek, czwartek - jaka różnica?! Dni tygodnia są przereklamowane. 🙂

Data niby się przydaje, bo zusy, pity, city, vaty, ale przecież księgowa i tak zadzwoni, więc też można olać, stąd Ex1 rulez!! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, szuwi napisał(-a):

O! Mam tak samo! Wtorek, czwartek - jaka różnica?! Dni tygodnia są przereklamowane. 🙂

Data niby się przydaje, bo zusy, pity, city, vaty, ale przecież księgowa i tak zadzwoni, więc też można olać, stąd Ex1 rulez!! 

Codziennie uzywam podczas zakupow - data waznosci 😁😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi