Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie dlaczego ref. 116710LN nie była nazywana Bruce Wayne? Przecież też nie miała kolorowego bezela?

Dla mnie to dziwny, komiksowy swiat. Ale chodzi chyba o kolor paska „do spodni” i skrzydełka do latamia na klatce piersiowej…

d1a9886fb52b6a609c7aea89db235745.jpg

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pepsi spoko, jeszcze kermit miał jakiś urok, ale później to już te nazwy ocierają się o cringe. Batman już był na siłę, dalej jeszcze gorzej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, mylof napisał(-a):

Krzysiek wytłumacz mi proszę dlaczego na ten nowy model GMT Mastera mówi się Bruce Wayne ?

Bo Batman jest juz zajety

10 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Skoro nie ma wariacji ta hiper technologia to co ten Damian poprawia? Fantazjuje pewnie. 😜 Do eksperta mi daleko, ale są tacy tutaj i oni mają podobne zdanie o Rolexie. Porządnie wykonana koperta i bransoleta bez jakościowych fajerwerków w wykończeniu na tle całej branży, super spasowania. I piszę to jako wielki fan marki. 🙂

Ty sie mnie nie pytaj co on tam mitycznie poprawia 😅  Skad mam wiedziec?

Dlaczego Rolex robotyzuje? Bo po 1 daje to stala jakosc i o wiele wieeksza kontrole nad nia. Bo po 2 obniza to koszty i przyspiesza produkcje. Bo po 3 przesuwa granice dotyczace pozniejszego spasowania elementow.

Zalezy jak definiujesz jakosc wykonczenia. Jak najrowniejszym odcieciem miedzy powierznia satynowana, a polerowana? Odbiciem na powierzni polerowanej?

Rolex zdecydowanie jest liderem pod wzgledem spasowania elementow. Koperta - bransoleta, elementy bransolet, zapiecia. Nie znam marki, ktora mialaby te wszystkie elementy tak wysrubowane.

I nie, nie jestem fanem marki, nie lubie Rolexa.

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to dziwny, komiksowy swiat. Ale chodzi chyba o kolor paska „do spodni” i skrzydełka do latamia na klatce piersiowej…

d1a9886fb52b6a609c7aea89db235745.jpg&key=7fe934d7e70fae2303968b5e90c4dfab8f34e7bafa05b750653559fac21ae78c

bibbi

Ktokolwiek nie wymyślił, to uważam, że ciekawie trafił z nazwą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie te nazwy typu "GMT Bruce Wayne" czy "Daytona John Mayer" (to już kuriozum) są idiotyczne. Jeszcze jako tako przyzwyczaiłem się do Hulka, Batmana czy Pepsi. Ale te nowe to już jechanie na siłę i zero oryginalności. Do tego zwróćcie uwagę jak szybko się pojawiają. Kiedyś taka nazwa jak Hulk potrzebowała czasu żeby się przyjąć (jeśli było inaczej, proszę mnie poprawić), a teraz mamy Bruce'a Wayne'a kilka tygodni po premierze. Czekam na Flash Gordona zatem 😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, beniowski napisał(-a):

Dla mnie te nazwy typu "GMT Bruce Wayne" czy "Daytona John Mayer" (to już kuriozum) są idiotyczne. Jeszcze jako tako przyzwyczaiłem się do Hulka, Batmana czy Pepsi. Ale te nowe to już jechanie na siłę i zero oryginalności. Do tego zwróćcie uwagę jak szybko się pojawiają. Kiedyś taka nazwa jak Hulk potrzebowała czasu żeby się przyjąć (jeśli było inaczej, proszę mnie poprawić), a teraz mamy Bruce'a Wayne'a kilka tygodni po premierze. Czekam na Flash Gordona zatem 😂.

Te nazwy to chyba wymyślają Ci, którym nie udało się zapisać na Pepsi. 😜 Napiszę coś kontrowersyjnego, ale dla mnie GMT to czerwono-niebieska i czarna luneta w stali. Reszta odmian mogłaby nie istnieć. Tak, lubię jak przez kilkadziesiąt lat praktycznie nie zmienia się kolorystyka i projekt zegarka. 🙂

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie goldfinger, przecoez ro idealna nazwą dla rolka

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, bober5264 napisał(-a):

A gdzie goldfinger, przecoez ro idealna nazwą dla rolka

Zajęta przez AD. 😀

IMG_0271.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Bo te nazwy powstają na potrzeby nowej grupy "COVIDowych" klientów inwestorów. Zombie idą się zapisać na wszystko co sportowe-stalowe w dzień premiery, żeby zebrać kolejnego pokemona do odsprzedaży. Nie bedą się zagłębiać w 6 cyfrowe referencje i inne głupoty, tylko mają gotowy niknejm nadany jeszcze na podstawie zdjęć z przecieków przez popularnego dealera celebrytę którego obserwują na Instagramie.

Datejust Świątek xD.

image.thumb.png.ccc7ec5c44a78139808dc0d6b222d430.png

Edytowane przez nicon

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, nicon napisał(-a):

Bo te nazwy powstają na potrzeby nowej grupy "COVIDowych" klientów inwestorów. Zombie idą się zapisać na wszystko co sportowe-stalowe w dzień premiery, żeby zebrać kolejnego pokemona do odsprzedaży. Nie bedą się zagłębiać w 6 cyfrowe referencje i inne głupoty, tylko mają gotowy niknejm nadany jeszcze na podstawie zdjęć z przecieków przez popularnego dealera celebrytę którego obserwują na Instagramie.

Datejust Świątek xD.

No to zaraz ekspert złotą Daytonę na Oysterflexie nazwie Daytona Psycholog Swiatek. Tylko ten skrót w Polsce będzie nieco niefortunny - DPS. 😄 

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, nicon napisał(-a):

Datejust Świątek xD.

Ten pożal się boże ekspert .... Ja Igę widziałem na zdjęciach przynajmniej w czterech różnych Roleksach na nadgarstku - i wszystkie to "Iga Świątek Rolex"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Jaką historie może zegarek 30letni ale nie 4-5 którym się uderzyło w futrynę czy porysował zapięcie? 

No ale napisałeś że nie ma schematu i o to chodzi bo moim zdaniem taki kilkuletni zegarek po przeglądzie ja również bym odnowił tym bardziej, że jestem mańkut i noszę zegarek na lewym ręku i nawet po kilku założeniach mam porysowane bransolety. 

Jak kolega poniżej napisał...historia kiedys musi się zacząć pisać a "reset" polerkowy na to nie pozwala ;) 

20 godzin temu, nicon napisał(-a):

30 letni zegarek tez był kiedyś 4-5 letni.

20 godzin temu, facecik napisał(-a):

Panowie, dajcie spokój. Jakąś historię ten zegarek ma, bo ja nie ściągam zegarka z ręki 24h/dobę (no tylko do prysznica ściągam). Ale co to za historia? Raczej niezbyt porywająca - historia szarego człowieka. Kopertę i zapięcie jeszcze jestem w stanie przeboleć, ale ten bezel to mnie wkurza. A jak już robić, to całość. To jest jeszcze temat do przemyślenia, ale wiem już gdzie miałaby być renowacja. Zamknijmy to.

Gdzie finalnie będziesz robić?

20 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

Mi osobiście rysy na zegarku jakoś specjalnie nie przeszkadzają , wolałbym porysowany i nie kombinowany .

Pozostaje jeszcze kwestia ceny , to napewno +-  kilka tysięcy które lepiej wydać na jakieś wakacje 🙂

+

19 godzin temu, facecik napisał(-a):

Dzieci nie ma i nie będzie🙂 

Myślimy z żoną tylko o sobie i dobrze nam z tym. A co będzie potem? ch*j wie...

Szanuje taka postawę 🤝

Do tego mega ekologiczna ;) 

16 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Ja będę w opozycji. 

Ma dożywocie i wszystkie blizny to wasza wspólna historia. Ja zrobiłbym tylko mechaniczny skoro już źle chodzi. 

🤝

15 godzin temu, facecik napisał(-a):

No właśnie nie na siłę. Parę miesięcy temu zredukowałem stan posiadania i zostały mi tylko moje ulubione, 3 szt., które noszę, każdy przez tydzień. Taki sobie przyjąłem system. Jest jeden, który zalega i nie noszę wcale lub okazyjnie (chrono). Te pozostałe to są trzy zegarki, które rotuję. Pod koniec każdego tygodnia, w sobotę rano, wymieniam i za każdym razem czuję ekscytację, że będzie coś nowego na ręku. To się u mnie sprawdza. Ciężko to wyrazić, ale każdy mnie cieszy i sprawia, że mam uczucie jakbym miał nowy zegarek. Rolex>Pam>Omega=>R>P>O=>itd.

Jedyny problem, wytrzymać tydzień😉 Ale za każdym razem jest nagroda.

To się teraz zaburzy. Niestety, złamałem się i będzie nowy w kolekcji...

Po co taka sztywno narzucona tortura? 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, nicon napisał(-a):

Datejust Świątek xD.

No chyba sie nie przyjelo 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, pisar napisał(-a):

Gdzie finalnie będziesz robić?

Szanuje taka postawę 🤝

Do tego mega ekologiczna ;) 

Po co taka sztywno narzucona tortura? 

1. Watches&Spa. Jak dojrzeję.

2. Trzeba dodać, że ekonomicznie też jest na plus, zostaje więcej na zegarki.

3. Czy ja wiem czy tortura? Chyba taki plan był mi potrzebny. Wszystko zużywa się równomiernie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, beniowski napisał(-a):

Ten pożal się boże ekspert ....

i jeszcze za nim powtarzają...

https://sport.tvp.pl/76568249/swiatek-ponownie-wyrozniona-jej-imieniem-nazwano-luksusowy-zegarek

ciekawe czy to posłużyło za ten pomysł :) https://www.rolex.com/pl/watches/datejust/witness-to-a-special-day

jeżeli tak to mamy też DJ Bubble (Michael Bubble) i Wimbledon stracił swoją ksywe bo teraz to Federer 😂

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie, czy Panda to prawilny przydomek mojej Daytony? Jedno mogę powiedzieć, że moja sztuka jest dobrze wyregulowana. Od 10 do 24 lipca noszona jako jedyny zegarek, odkładana na noc koronką do góry, zrobiła w tym czasie +9,2s, tj. średnio +0,7s/dobę. Wiem, że Omega czy GS potrafią lepiej, jesteśmy jednak w wątku Rolexa...default_wink.png

018702899ac1e0d8dd6925cbf5a76d8f.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ona powinna mieć przydomek Mario, chyba nikt na świecie nie zrobił jej tylu fajnych fotek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, ja pierwsze zdjęcie Daytony zobaczyłem dopiero jak Mario wrzucił do wątku, nikt jej wcześniej nie fotografował, a w krukach też jej nie ma.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, memento mori napisał(-a):

Napiszę coś kontrowersyjnego, ale dla mnie GMT to czerwono-niebieska i czarna luneta w stali. Reszta odmian mogłaby nie istnieć.

Dokładnie.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Pytanie, czy Panda to prawilny przydomek mojej Daytony? Jedno mogę powiedzieć, że moja sztuka jest dobrze wyregulowana. Od 10 do 24 lipca noszona jako jedyny zegarek, odkładana na noc koronką do góry, zrobiła w tym czasie +9,2s, tj. średnio +0,7s/dobę. Wiem, że Omega czy GS potrafią lepiej, jesteśmy jednak w wątku Rolexa...default_wink.png

018702899ac1e0d8dd6925cbf5a76d8f.jpg

Za mała. Pozbyłbym się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, facecik napisał(-a):

Za mała. Pozbyłbym się.

Na szczęście, ten problem Ciebie nie dotyczy.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Szczerze i bez zazdrości podziwam Twoją fascynację i determinację w opomiarowaniu zegarków :) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, pisar napisał(-a):

Szczerze i bez zazdrości podziwam Twoją fascynację i determinację w opomiarowaniu zegarków :) 

Jestem pedantem - to jest silniejsze ode mnie. Wszystko musi być idealnie tak, jak być powinno. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Jestem pedantem - to jest silniejsze ode mnie. Wszystko musi być idealnie tak, jak być powinno. 

Broń boże nie idź nigdy do korpo ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi