Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

LS

Obejrzałem film i zdjęcia.

Ewidentnie ma rysę więc niepotrzebne te teksty o nienoszonym.

Poza tym niczego się nie dopatrzyłem ale nie umiem ocenić czy nie był gdzieś odświeżony. No i trochę drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na zdjęciu dodatkowo "widzę spolerowaną wgniotkę" przynajmniej tak mi się wydaje 😃 

Jestem ciekawy czy da się wychwycić jakoś poważniejsze naprawy typu napawanie laserem ?  

10 minut temu, Bugs napisał(-a):

No i trochę drogi.

Jak każdy Rolex 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

Jak każdy Rolex 😆

Drogi jak na ten model.

Musi być taki? W tej cenie znajdziesz nowy, nawet nowy z datą. Poprzedni klocek to nic szczególnego, aktualny jest fajniejszy.

Na ch24 też go mają, z tym samym opisem i zdjęciami, dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LS

Czy to LS to coś innego niż model auta pewnej japońskiej marki aut lux?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, bibbi napisał(-a):

Czy to LS to coś innego niż model auta pewnej japońskiej marki aut lux?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

LeSabre.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Bugs napisał(-a):

Drogi jak na ten model.

Musi być taki? W tej cenie znajdziesz nowy, nawet nowy z datą. 

Ja czekam na exa 36 , to ogłoszenie ktoś udostępnił i zerknąłem z ciekawości tylko 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
image.thumb.jpeg.a3565e060f968f8db8154411246ebfbf.jpeg

Tylko tam ostrożnie przy odkładaniu, bo się dupka porysuje

Tutaj Pan Eric potwierdza moje przekonanie do marki - dużo modeli Rolexa odniosło sukces, co uważam wiąże się też z ich wyglądem itp. Do mnie to trafia, bo z innej marki nie wybrałbym na tę chwilę tylu modeli (film od 1:25). Fajnie się oglàda jego filmiki, bo są krótkie i konkretne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Tylko tam ostrożnie przy odkładaniu, bo się dupka porysuje emoji14.png

Tutaj Pan Eric potwierdza moje przekonanie do marki - dużo modeli Rolexa odniosło sukces, co uważam wiąże się też z ich wyglądem itp. Do mnie to trafia, bo z innej marki nie wybrałbym na tę chwilę tylu modeli emoji846.png(film od 1:25). Fajnie się oglàda jego filmiki, bo są krótkie i konkretne emoji6.png

Byłby dobrym, konkretnym dyrygentem. Chociaż nie, w tym także jest słaby. Wolę pooglądać taki teledysk. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

Ja czekam na exa 36 , to ogłoszenie ktoś udostępnił i zerknąłem z ciekawości tylko 🙂

Myślałem że tak się napaliłeś na ten model a wydaje mi się że nowszy jest pod każdym względem lepszy.

Pięciocyfrowy owszem, to jest co innego - sam się rozglądam za Kermitem - ale poprzednia generacja poza zakończeniem produkcji nie ma dla mnie żadnych zalet w stosunku do aktualnej.

Poleży, teraz wszystko leży...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Byłby dobrym, konkretnym dyrygentem. Chociaż nie, w tym także jest słaby. Wolę pooglądać taki teledysk. 

Mariusz bo to jest sprzedawca a nie zegarmistrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Submariner Bluesy jest bardzo atrakcyjnym wizualnie zegarkiem. Kojarzy mi się z latami 80'tymi ale tak w dobrym stylu. Nosiłbym !

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.07.2024 o 20:14, gszydlowsky napisał(-a):

Ja na zdjęciu dodatkowo "widzę spolerowaną wgniotkę" przynajmniej tak mi się wydaje 😃 

Jestem ciekawy czy da się wychwycić jakoś poważniejsze naprawy typu napawanie laserem ?  

Jak każdy Rolex 😆

To zalezy przez kogo jest zrobione laserem i co jest zrobione (jaki material, jakiego producenta).

Jesli to sub, ktorego maja na stronie, to zdecydowanie mial polerowana bransolete.

Przejrzalem zegarki, ktore postuja jako "nowe". Niezla komedia 🤭

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Bugs napisał(-a):

...ale poprzednia generacja poza zakończeniem produkcji nie ma dla mnie żadnych zalet w stosunku do aktualnej.

Zgadzam sie we wszystkim oprócz jednego- starsza ref. ma o wiele ładniejszy kolor bezela 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgadzam sie we wszystkim oprócz jednego- starsza ref. ma o wiele ładniejszy kolor bezela

Nowy Starbucks ma bardzo zbliżony przecież ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.07.2024 o 16:12, SzefSzefow napisał(-a):

Mam wrazenie, ze nie rozumiesz (alboo nie chcesz zrozumiec) czego dotyczylo pytanie i moja odpowiedz.

Nigdzie nie napisalem, ze automatyzacja czy tez robotyzacja Rolexa odpowiada za najlepsza mozliwa jakosc polerowania. Napisalem, ze jest ona stala. Nie ma wariacji z modelu na model, w zaleznosci od tago kto wykanczal koperte. Dlatego wszelkie odchylki od tej normy mozna latwo zlokalizowac.

Natomiast ciesze sie, ze mamy tu eksperta z branzy, ktory jest w stanie wystawiac oceny z "polerowania".

Dla Ciebie to historia szarego czlowieka. Dla Twoich dzieci, kto wie, moze bohatera ;)

Odnośnie ostatniej rozprawy nt. powtarzalności w polerowaniu zegarków przez firmę Rolex :) Nowy, prosto z salonu. A przy ewentualnej sprzedaży ktoś powie, że odświeżany, co nie jest prawdą. 

IMG_4539.jpeg

Edytowane przez Baniewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Baniewski napisał(-a):

Odnośnie ostatniej rozprawy nt. powtarzalności w polerowaniu zegarków przez firmę Rolex :) Nowy, prosto z salonu. A przy ewentualnej sprzedaży ktoś powie, że odświeżany, co nie jest prawdą. 

IMG_4539.jpeg

Może majstry w ptaszysku poprawiali po drobnej szkodzie?

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, machlo napisał(-a):

Może majstry w ptaszysku poprawiali po drobnej szkodzie?

Raczej nie, bo był oklejony tak, jak wszystkie inne. Tego nie widać gołym okiem, szukałem dowodów dla obalenia tezy :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Baniewski napisał(-a):

Raczej nie, bo był oklejony tak, jak wszystkie inne. Tego nie widać gołym okiem, szukałem dowodów dla obalenia tezy :) 

Jakby się przyjrzeć szczotkowaniu na bransolecie współczesnych modeli, to prawie na każdym można znaleźć ogniwa, które mają szczotkę lekko przekoszoną. Może nie tak drastycznie, jak na tym zdjęciu, ale nie jest idealnie. Jak ktoś ma klapki na oczach to tego nie zauważy, ale fakt jest taki, że nie są mistrzami szczotki i polerki. ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi