Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

@SzefSzefow zobaczymy, czasem wystarczy zapisać render w gorszej jakości i już wygląda na wyblurowany. Można też zdać jeszcze inne pytanie czemu zawsze "wycieki" (w dobie telefonów robiących mega zdjęcia) wyglądają jakby ktoś robił je kalkulatorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Jan napisał(-a):

@SzefSzefow zobaczymy, czasem wystarczy zapisać render w gorszej jakości i już wygląda na wyblurowany. Można też zdać jeszcze inne pytanie czemu zawsze "wycieki" (w dobie telefonów robiących mega zdjęcia) wyglądają jakby ktoś robił je kalkulatorem.

Może to ekipa od @Dorian06 i @Autor1984, naszych hegemonów artystycznej fotografii. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Może to ekipa od @Dorian06 i @Autor1984, naszych hegemonów artystycznej fotografii. 😉

monkey.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jan napisał(-a):

Wyglda mi to na wyciek z wewnatrznej prezentacji. Jesli ktos daleko stal, to tak to moze wygldac po cropie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Pamiko napisał(-a):

Tak😊

Fajny "staruszek". 

6 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Druga szansa dla Kermita.
18c483745b358fbb48bcc0a7c9863da0.jpg

I tu pogratuluję.  

Niech cieszą Was. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Jan napisał(-a):

ef96809aa67372dce48e50fda3b438f4.jpg

Ten jako jedyny wygląda dobrze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez tych indeksów arabskich uszedlby w tloku

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Imo do Hulka bez podjazdu

Jak dla mnie to zjada Hulka jako zegarek...ale do Ciebie bardziej pasuje Hulk 

14 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Gorsza czytelność, brak mikroregulacji, mniejsza przyczepność do nadgarstka. Same minusy. 😅

Daytony w czytelności nie pobije ;) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Przy okazji zrobię fotkę obu zielonym Subom, wtedy sam zobaczysz, że dużo wyraźniejszy odczyt jest w Hulku. 

Regulacja na wykałaczkę jest, to fakt. 🙃

Zrób jak możesz bo mi się wydawało że to właśnie jedyny model który ma maxi dial jak nowsze ale bez maxi case i bez giant clasp, dlatego czekam na okazję żeby zamienić na niego swojego aktualnego Suba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to zjada Hulka jako zegarek...ale do Ciebie bardziej pasuje Hulk 

Ja u siebie ie to żadnego z nich bym nie widział, ale jakby już ktoś wciskał mi na siłę to wybrałbym bez zastanowienia hulka
W Kermicie mi się nie widzi ani alu bezel, ani jego kolor a i sprawia wrażenie jakiegoś waskiego, mam nadzieję że nikt się nie obrazi ale imo zalatuje tandetą, chociaż nie potrafię jednoznacznie powiedzieć dlaczego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Ja u siebie ie to żadnego z nich bym nie widział, ale jakby już ktoś wciskał mi na siłę to wybrałbym bez zastanowienia hulka emoji16.png
W Kermicie mi się nie widzi ani alu bezel, ani jego kolor a i sprawia wrażenie jakiegoś waskiego, mam nadzieję że nikt się nie obrazi ale imo zalatuje tandetą, chociaż nie potrafię jednoznacznie powiedzieć dlaczego emoji2369.png

Bo Kermit jest dużo "skromniejszym" zegarkiem od Hulka.

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Zrób jak możesz bo mi się wydawało że to właśnie jedyny model który ma maxi dial jak nowsze ale bez maxi case i bez giant clasp, dlatego czekam na okazję żeby zamienić na niego swojego aktualnego Suba.

Niektórym to max dial się nie podoba. ;) Ja wolę chyba tarczę 16610. Idealny Sub date.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tbn napisał(-a):

Niektórym to max dial się nie podoba. ;) Ja wolę chyba tarczę 16610. Idealny Sub date.

Mi się akurat maxi dial bardziej podoba niż standardowe indeksy w 5-cyfrowych subach. Jedyne co mnie razi w Kermicie, to kolor tarczy. Nie jest to kruczo czarna barwa, a taka bardziej grafitowa, a czasami ciemno brunatna. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Pamiko napisał(-a):

IMG_9081.jpeg

Dobra fota. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gorsza czytelność, brak mikroregulacji, mniejsza przyczepność do nadgarstka. Same minusy.

Trzeba zawrócić z tej drogi i zapomnieć, że się wlazło w błoto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Mi się akurat maxi dial bardziej podoba niż standardowe indeksy w 5-cyfrowych subach. Jedyne co mnie razi w Kermicie, to kolor tarczy. Nie jest to kruczo czarna barwa, a taka bardziej grafitowa, a czasami ciemno brunatna. 

Maxi dobrze wygląda z ceramicznymi, ale do starszych, mniejszych referencji mi akurat nie pasuje. Indeksy wyglądają trochę na za duże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, tbn napisał(-a):

Maxi dobrze wygląda z ceramicznymi, ale do starszych, mniejszych referencji mi akurat nie pasuje. Indeksy wyglądają trochę na za duże.

To chyba kwestia przyzwyczajenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś (nie pamiętam kto) kiedyś zwrócił uwagę na to, że w maxi dial i maxi kopercie wskazówka minutowa jest nieproporcjonalnie mała (krótka?). W nowym subie jest to już podobno poprawione. Miałem ale nie porównywałem, bo jakoś przeszło mi to koło... ucha. Teraz zacząłem zwracać na to uwagę, bo porównałem z 40mm maxi GMT. No i rzeczywiście tam wskazówka minutowa jest dłuższa, może minimalnie grubsza. Lepiej to wygląda. Teraz jak zakładam starego suba to widzę tylko tę małą wskazówkę...😬 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, facecik napisał(-a):

Ktoś (nie pamiętam kto) kiedyś zwrócił uwagę na to, że w maxi dial i maxi kopercie wskazówka minutowa jest nieproporcjonalnie mała (krótka?). W nowym subie jest to już podobno poprawione. Miałem ale nie porównywałem, bo jakoś przeszło mi to koło... ucha. Teraz zacząłem zwracać na to uwagę, bo porównałem z 40mm maxi GMT. No i rzeczywiście tam wskazówka minutowa jest dłuższa, może minimalnie grubsza. Lepiej to wygląda. Teraz jak zakładam starego suba to widzę tylko tę małą wskazówkę...😬 

Wrzucisz fotki z konkretnymi przykładami, które opisałeś powyżej. 

Albo jakiś link do konkretnej dyskusji na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Wrzucisz fotki z konkretnymi przykładami, które opisałeś powyżej. 

Albo jakiś link do konkretnej dyskusji na ten temat.

No ale Tobie to po co? Przecież masz Hulka i Pepsi. Wystarczy porównać. Są też zdjęcia powyżej - zobacz jak wygląda minutowa w Kermicie na tle potężnych indeksów. W Hulku dochodzi masywna koperta. I wszystko jest jasne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi