Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Bo na zintegrowana bransoletę potrzeba odpowiedniego klienta 😉

Osobiście uważam, że w LD mogli popracować nad koperta, moim zdaniem jest zbyt kanciasta w połączeniu z bransoletą.

W dniu 9.09.2025 o 18:03, Paweł Bohacz napisał(-a):

3mm roznicy L2L

Mimo, że lubię mniejsze zegarki, uważam że 40ka jest bardziej pełniejszym i proporcjonalnym zegarkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moze ja jakiś slepy ale zupełnie nie wiem co Wam (generalizuje oczywiście) sie w LD podoba. W ogole bym na tego Tissota nie spojrzał, jak dla mnie dosłownie nic w nim nie ma ciekawego. W realu nie widzialem ale na tych zdjęciach to wyglada mega odpustowo. Taki Ex2 jak powyzej to przy nim dzieło sztukl:)

Trzeba lubić zintegrowane tarcze. To jest specyficzny model. Jak podoba Ci się Tissot PRX, AP RO to i LD Ci się spodoba, jak nie, to trzeba inny model brać

Tak na marginesie odnośnie powyższego zdjęcia EXP II, to fajnie jakby Rolex odświeżył model i dorzucił taką niebieską tarczę
Może zmniejszył kopertę, bo sporo ludzi chyba jednak marudzi na rozmiar tego zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Trzeba lubić zintegrowane tarcze. To jest specyficzny model. Jak podoba Ci się Tissot PRX, AP RO to i LD Ci się spodoba, jak nie, to trzeba inny model brać emoji6.png

Tak na marginesie odnośnie powyższego zdjęcia EXP II, to fajnie jakby Rolex odświeżył model i dorzucił taką niebieską tarczę
Może zmniejszył kopertę, bo sporo ludzi chyba jednak marudzi na rozmiar tego zegarka emoji6.png

Tu sie zgodze w 100% , na Ex2 40mm rzuciłbym sie jak uchodzca na zasiłek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Toho napisał(-a):

W realu nie widzialem

W tym pies pogrzebany, zobacz i wtedy napisz. Nie mówię że zmienisz zdanie ale wielokrotnie miałem opinię na podstawie zdjęć a potem oglądnięcie i przymiarka zmieniały optykę.

LD jest specyficzny, ma niektóre elementy dyskusyjne i to nawet na poziomie konwersacji czyni go ciekawym (bo jest o czym rozmawiać 😅)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsza pogoda zdecydowanie na divera819208823edc7109dee140b6a7595751.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Toho napisał(-a):

Moze ja jakiś slepy ale zupełnie nie wiem co Wam (generalizuje oczywiście) sie w LD podoba. W ogole bym na tego Tissota nie spojrzał, jak dla mnie dosłownie nic w nim nie ma ciekawego. W realu nie widzialem ale na tych zdjęciach to wyglada mega odpustowo. 

Ja go widziałem w realu i też nie rozumiem zachwytów. Bez napisu Rolex nikt nie kupiłby go nawet za pół ceny, taka prawda.

Cyferblat we wzór plastra miodu nadaje się co najwyżej na limitkę dla stowarzyszeń pszczelarzy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a):

Ja go widziałem w realu i też nie rozumiem zachwytów. Bez napisu Rolex nikt nie kupiłby go nawet za pół ceny, taka prawda.

Cyferblat we wzór plastra miodu nadaje się co najwyżej na limitkę dla stowarzyszeń pszczelarzy ;)

xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Jan napisał(-a):

W tym pies pogrzebany, zobacz i wtedy napisz. Nie mówię że zmienisz zdanie ale wielokrotnie miałem opinię na podstawie zdjęć a potem oglądnięcie i przymiarka zmieniały optykę.

LD jest specyficzny, ma niektóre elementy dyskusyjne i to nawet na poziomie konwersacji czyni go ciekawym (bo jest o czym rozmawiać 😅)

Ja w tym przypadku miałem dokładnie odwrotnie, tzn. na zdjęciach bardzo mi się spodobał, a na żywo kompletnie rozczarował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyferblat we wzór plastra miodu nadaje się co najwyżej na limitkę dla stowarzyszeń pszczelarzy 

Ten zegarek jest dla fanów marki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja rozmawiałem w poniedziałek z moim opiekunem w salonie B. we Frankfurcie z prośbą o opinię, co sądzi o tym zegarku (DW). I stwierdził, że może się podobać bądź nie i że trzeba poczekać na nowe wersje jak obecne się komuś nie podobają, ale najważniejsze wg niego było to, że jest to niejako mała rewolucja u Rolex'a znanego skądinąd z niepoddawania się zanadto trendom. Nowy mechanizm taktowany wyższą częstotliwością, wyższa rezerwa chodu, nowy wychwyt i mechanizm wymagający mniej smarowania (teoretycznie rzadszy serwis w przyszłości) zapowiadają zmiany w pozostałych mechanizmach i to się kiedyś odbędzie. Także przezroczysty dekiel jego zdaniem jest czymś nowym, co może zawitać do innych (wiadomo, że nie wszystkich) serii. Zastrzegł się, że to tak nie od razu, że może to ładnych parę lat potrwać, ale powiew zmian widać i to nie tak jak do tej pory, czyli nowy kolor tarczy czy bezela z kombinacją materiału koperty i bransolety, tylko zmiany bardziej konkretne.

Obecnie zegarek na pewno odstaje od wyglądu najbardziej popularnych rolków, ale to też może o to chodzi? Żeby odciąć się od dwóch projektów w X wariantach, czyli SUB'a i OP??? Czyli najbardziej kopiowanych oficjanie i nieoficjalnie wzorów zegarków? Chociaż nie wierzę, żeby Azja zaraz nie skopiowała tego, oni są szybcy 😉

Mi osobiście DW się nie podoba. Ale jestem prawie na 100% przekonany, że podobnie jak RO AP czy te telewizory kineskopowe PP będzie przez wszystkich pożądany. I obawiam się, że kiedyś z jakimś fajniejszym projektem mogę zapragnąć go posiadać.

W 100% podpisuję się pod opinią kolegi Mirosuaw. Dla mnie optycznie ta kombinacja geometrycznych wzorów typu karbowany bezel, bransoleta i ten plaster miodu nijak nie jest ze sobą spójna, a całość znakomicie utrudnia zespolona bransoleta, gdzie nie możemy sobie jej zastąpić, żeby choć trochę optycznie poprawić wygląd zegarka. Brzydki jest i tyle.

Edytowane przez RobiGosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, dsz napisał(-a):

Bo na zintegrowana bransoletę potrzeba odpowiedniego klienta 😉

Osobiście uważam, że w LD mogli popracować nad koperta, moim zdaniem jest zbyt kanciasta w połączeniu z bransoletą.

Kupuj, pilnik w reke i jedziesz 😅

11 godzin temu, Toho napisał(-a):

Moze ja jakiś slepy ale zupełnie nie wiem co Wam (generalizuje oczywiście) sie w LD podoba. W ogole bym na tego Tissota nie spojrzał, jak dla mnie dosłownie nic w nim nie ma ciekawego. W realu nie widzialem ale na tych zdjęciach to wyglada mega odpustowo. Taki Ex2 jak powyzej to przy nim dzieło sztukl:)

Nie wiem co moze sie podobac w EX2

9 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):

A gdyby mial napis Patek Philippe, a nie Rolex to by go kupowali za czterokrotnosc ceny. Tylko co to wnosi?
To jest Rolex za cene taka jaka jest. Ty go nie kupisz, kupi ktos inny.

Edytowane przez Paweł Bohacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się LD na zdjęciach nie podobał, ale na żywo zrobił bardzo dobre wrażenie. Nie przepadam za białą tarczą w zegarku, więc nie jest to model dla mnie, ale cała istota rzeczy jest w mechanizmie, a nie w designie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LD z gładką tarczą byłby ładniejszy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Admof napisał(-a):

LD z gładką tarczą byłby ładniejszy :P

Dodatkowo, gdyby nie miał zintegrowanej bransolety i miałby inny kształt koperty to juz w ogóle byłaby petarda:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Toho napisał(-a):

Dodatkowo, gdyby nie miał zintegrowanej bransolety i miałby inny kształt koperty to juz w ogóle byłaby petarda:)

To byłby DJ-em😆 No właśnie chodzi o to żeby MIAŁ zintegrowaną bransoletę i taki kształt koperty.

A z tarczą to już inna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, Jan said:

Premiery będą ale raczej nie w linii LD 😉 bardziej mnie ciekawi kiedy mechanizm z LD zacznie trafiać do innych modeli i który bedzie pierwszy. Na logikę mógłby to być DJ ale pewnie "prestiżowo" dadzą do DD.

A w temacie:

1000019800_edited.jpeg

Na logike, powinnien to byc model, ktorego wolumen sprzedazy jest relatywnie niewielki. Dzieki temu potencjalne problemy 'wieku dzieciecego' nowego mechanizmu bedzie mozna relatywnie tanio usunac i ograniczyc prawdopodobienstwo, ze zrobi sie z tego 'afera'. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Walezy dlatego napisałem ze pewnie będzie to DD.

Natomiast DJ pewnie był by "najłatwiejszy" do implementacji bo obstawiam że nowy mechanizm pasuje do kopert 36 i 41 a układ 3 wskazówki + data jest taki sam jak w LD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Walezy napisał(-a):

Na logike, powinnien to byc model, ktorego wolumen sprzedazy jest relatywnie niewielki. Dzieki temu potencjalne problemy 'wieku dzieciecego' nowego mechanizmu bedzie mozna relatywnie tanio usunac i ograniczyc prawdopodobienstwo, ze zrobi sie z tego 'afera'. 

To juz jest realizowane przez LD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, Paweł Bohacz said:

To juz jest realizowane przez LD

Zgadza sie, dlatego nie oczekiwałbym ze nowy mechanizm znajdzie sie szybko w innych modelach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi