Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Mariusz nic nie musisz, wszystko możesz. Albo będzie od okazji do okazji, albo do sprzedania. Fakt, że to zegarek na codzienne użytkowanie nie będzie, bo są wygodniejsze emoji6.png

Sky-Dweller to zegarek który zachwyca prostotą i genialnością rozwiązania sposobu pokazywania daty, ale rozczarowywuje designem i wielkością. To klocek, który po prostu źle wygląda. Przymierzałem chyba wszystkie weersje tego modelu i za każdym razem byłem na nie. i to nawet nie chodzi o mój mały nadgarstek, na którym ten model wygląda na za duży. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, 

w ostatnim czasie mój Submarinerr 116610LN stracił rezerwę chodu..

Tj. Wystarczy, żeby poleżał 14h i już niestety przestaje pracować.

Teraz pytanie - pewnie było to omawiane na którejś z 3 tys stron - oddać do Kruka Rolexa (10 tygodni czas oczekiwania - 4600 PLN) czy do Pieśkiewicza (3 tygodnie - 4080 PLN)?

Wcześniej oddawałem na Konstytucji Kruk - byłem zadowolony ale te terminy teraz do masakra. Czy Pieśkiewicz ma autoryzację? Na oficjalnej stronie Rolex nie jest wymieniony jako serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.12.2025 o 13:37, maciej888 napisał(-a):

Panowie, 

Teraz pytanie - pewnie było to omawiane na którejś z 3 tys stron - oddać do Kruka Rolexa (10 tygodni czas oczekiwania - 4600 PLN) czy do Pieśkiewicza (3 tygodnie - 4080 PLN)?

Wcześniej oddawałem na Konstytucji Kruk - byłem zadowolony ale te terminy teraz do masakra. Czy Pieśkiewicz ma autoryzację? Na oficjalnej stronie Rolex nie jest wymieniony jako serwis.

Na Twoim miejscu wolałbym dłużej poczekać i oddać do Kruka. Pieśkiewicza odradzam, oddałem kiedyś na gwarancji, co prawda nie Rolexa, a Taga na którego miał autoryzację i jedyne co, to porysował dekiel, usterki nie usunął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie, 

Nie ma dużej różnicy a to jednak autoryzowany serwis i z tego co się orientuje będziesz miał po takim serwisie dodatkowe 2 lata gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.12.2025 o 13:37, maciej888 napisał(-a):

Panowie, 

Nie wiem jak ogarnia Rolka ale Tudora mi swego czasu spier***ił koncertowo, mimo, że miał podobno autoryzację.

W skrócie- porysowane wskazówki, szkło, paproch na tarczy i brak synchronizacji wskazówek. Po reklamacji (częściowo odpłatnej z mojej strony) powstał duży paproch między szkłem a kopertą i trochę mniejszy niż poprzednio brak synchronizacji. Zostawiłem już jak jest żeby nie było gorzej. No i jeszcze pretensje, że zegarek w strasznym stanie bo miał ryski na kopercie... Nie wiem czy mialem przepraszać, że nie leżakował w skrytce?

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej! Trapi mnie jedna rzecz. Sprawdzałem z ciekawości karty Rolka. Jedna z 2021 roku, druga z grudnia tego roku. Czy ktoś sprawdzał w aplikacji NFC kod źródłowy? Ciekaw jestem, czy zmienili coś ostatnimi czasy

564f98e738e1734faa14b9397a06d59c.jpg
22c1f53a7711c8be79167dac8c3b8e18.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero co otworzyłem oczy, zjadłem śniadanie, włączyłem TVP2 na noworoczny koncert z Wiednia, a tu mnie Rolex wita! Potrafią zacząć Nowy Rok mocnym uderzeniem. Tym, jak również nowym cennikiem. Modele w pełnym złocie zgodnie z oczekiwaniami podrożały najwięcej.  

Wszystkim oczekującym na realizacje swoich zamówień życzę rychłych i szczęśliwych odbiorów! :)

Fotki nie wrzucam, bo na łapie zegarek gadający do mnie po niemiecku...

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyka Mariusz

IMG_20260101_123952.jpg

Zerknąłem pobieżnie na podwyżki - stalowe modele 1000zl w gore (sub date, gmt na oyster) ale np dj (fluted, jubilee) 1400zl

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na stare zamówienia już blisko 3 lata plus jedno z wiosny zeszłego roku. Nasyciłem się już tą marką, a od dłuższego czasu zerkam na inne, w tym Lange, Vacheron, Patek, Laurent Ferrier czy też AP. Cztery ostatnio wymienione chcę spróbować, czy dadzą sobie u mnie radę. 

Pragnienia to jedno, a codzienne użytkowanie zegarka to drugie. Rolex pod względem praktyczności jest trudny do pobicia. Pepsi, Kermit, Hulk, stalowa Daytona czy Datejust to modele, które sprawdzą się niemal w każdej sytuacji. Można zachwycać się pięknymi szlifami bransolet w Royal Oaku, nowoczesnymi werkami Laurenta Ferriera czy idealnymi proporcjami tarcz w chronografach Patka, jednak pod względem użytkowym producent z koroną w logo zostawia konkurencję daleko w tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki Sylwester, taki Nowy Rok, także witamy i Wszystkiego Najlepszego

IMG_9645.thumb.jpeg.0b460f045d713c54a6f73beef366dfeb.jpeg

Dopiero co otworzyłem oczy, zjadłem śniadanie, włączyłem TVP2 na noworoczny koncert z Wiednia, a tu mnie Rolex wita! Potrafią zacząć Nowy Rok mocnym uderzeniem. Tym, jak również nowym cennikiem. Modele w pełnym złocie zgodnie z oczekiwaniami podrożały najwięcej.  

Wszystkim oczekującym na realizacje swoich zamówień życzę rychłych i szczęśliwych odbiorów! 

Fotki nie wrzucam, bo na łapie zegarek gadający do mnie po niemiecku...

Nowy cennik już po północy oglądałem, szybko aktualizowali Nikt nie lubi podwyżek, ale ja jestem pozytywnie zaskoczony, bo mam wrażenie, że podwyżki są mniejsze niż rok temu (nie nakażdym modelu). Choćby na kilku modelach, które weryfikowałem, EXPII, DJ, nawet mój rootbeer podrożał mniej, niż rok temu. Spodziewałem się dużo większych podwyżek złotego DD, bo samo złoto sporo urosło, ale jednak podwyżka była niższa
Klasyka Mariusz
IMG_20260101_123952.thumb.jpg.42108d6895270ecfca78a0a9ee66519c.jpg

Zerknąłem pobieżnie na podwyżki - stalowe modele 1000zl w gore (sub date, gmt na oyster) ale np dj (fluted, jubilee) 400zl

DJ41mm 1400 zł
Czekam na stare zamówienia już blisko 3 lata plus jedno z wiosny zeszłego roku. Nasyciłem się już tą marką, a od dłuższego czasu zerkam na inne, w tym Lange, Vacheron, Patek, Laurent Ferrier czy też AP. Cztery ostatnio wymienione chcę spróbować, czy dadzą sobie u mnie radę. 

Pragnienia to jedno, a codzienne użytkowanie zegarka to drugie. Rolex pod względem praktyczności jest trudny do pobicia. Pepsi, Kermit, Hulk, stalowa Daytona czy Datejust to modele, które sprawdzą się niemal w każdej sytuacji. Można zachwycać się pięknymi szlifami bransolet w Royal Oaku, nowoczesnymi werkami Laurenta Ferriera czy idealnymi proporcjami tarcz w chronografach Patka, jednak pod względem użytkowym producent z koroną w logo zostawia konkurencję daleko w tyle.

Zgadzam się w pełni Mariusz. Też rozglądam się coraz bardziej za innymi markami, chociaż koniec końców w tym takim powszednim życiu, które mamy na codzień, to Rolex jest niezastąpiony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wrócę do Pandy 116500LN. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Z tą samą tarczą ?

Przeczytaj raz jeszcze... 

Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Chyba wrócę do Pandy 116500LN. 

🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.png.b815f99b65ceb4128c1805a42d38d4d0.png

Nowy Rok dopiero się zaczął. Jeśli komuś umknął temat klubowych kalendarzy to informuję, że klubowe kalendarze jeszcze są.  Mamy wersje biurkową i ścienną. Zachęcam do nabywania

Kalendarze śmiało można zamawiać.

Link do klubowego sklepu, gdzie kalendarze można nabyć:  https://zegarkiclub.pl/forum/store/category/2-kalendarze-klubowe/

Adres e-mail na który należy wysłać dane do wysyłki kalendarza (numer paczkomatu i numer telefonu lub adres pocztowy) [email protected]

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi