Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Brak mikroregulacji zawsze jest problemem. Dlaczego tutaj miałoby być inaczej?

Albo będzie przyciasno, albo będzie latał.

No ale spoko, sprzeda się i tak bardzo korzystnie ;)

Noszę na oryginalnej długości z lekkim luzem. Zobaczymy, jak sobie poradzę w lecie.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a):

No ale spoko, sprzeda się i tak bardzo korzystnie ;)

Też się bałem. U mnie pasuje idealnie i chociaż nadgarstek trochę "pracuje" nie odczuwam żadnego dyskomfortu. No i nie jest za luźno, nie lata. Dziwne to jest. Może po prostu tak genialnie to zrobili...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo to czy mikro jest potrzebne czy nie to w wiekszosci kwestia designu zegarka. Np w subie w ogole jej nie dotykam, pasuje mi zawsze w tym samym ustawieniu

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, facecik napisał(-a):

Też się bałem. U mnie pasuje idealnie i chociaż nadgarstek trochę "pracuje" nie odczuwam żadnego dyskomfortu. No i nie jest za luźno, nie lata. Dziwne to jest. Może po prostu tak genialnie to zrobili...

Ten zegarek z dobranym lekkim luzem dobrze klei się do nadgarstka i nie opada na kostkę. Wg mnie jest to efekt pracujących ogniw wzdłuż osi bransolety, to znaczy, że one skręcają się przy ruchu nadgarstka w każdą stronę. Bransoleta jest elastyczna, zupełna odwrotność sztywnych bransolet w Royal Oak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale spoko, sprzeda się i tak bardzo korzystnie 

Da się z tym żyć, chociaż człowiek się przyzwyczaił, że jest
Ten zegarek z dobranym lekkim luzem dobrze klei się do nadgarstka i nie opada na kostkę. Wg mnie jest to efekt pracujących ogniw wzdłuż osi bransolety, to znaczy, że one skręcają się przy ruchu nadgarstka w każdą stronę. Bransoleta jest elastyczna, zupełna odwrotność sztywnych bransolet w Royal Oak.

Wydaje mi się, że podobnie jest na bransolecie jubilee i oysterze. Oyster jest sztywny i w polarze w lecie musiałem częściej easylinka odpinać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, gratuluję LD. 

Niech się nosi. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, Mariusz!
Dobrze leży.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Nowy Rolex w moim pudełku.

fadce558a4c3a71db125f809bc9d7700.jpg

Wielokrotnie Ci to Mariusz pisano o świetnych zdjęciach i tu ja składam gratulacje z zakupu i wyrazy uznania za świetne zdjęcie! Gdyby w Rolex'ie lepiej fotografowali rok temu ten zegarek, to może takich mieszanych odczuć by nie budził. Ja choć fanem tego zegarka nie jestem, to przyznaję, że tu wygląda świetnie!

15 godzin temu, beniowski napisał(-a):

No to zobaczymy czy się utrzyma w kolekcji skoro taka petarda.

Też się nad tym zastanawiam 😄 Może przez wakacje jeszcze wytrzyma, a potem... 😉 

Edytowane przez RobiGosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny zegarek i faktycznie, na żywo bardzo zyskuje. Gratuluję👌

14 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):

Brak mikroregulacji zawsze jest problemem.

U mnie osobiście chyba natury psychicznej, bo jak mam zegarek z mikroregulacją, to praktycznie nigdy jej nie używam, a jak mam bez, to wiecznie mi się wydaje, że bransoleta nie jest dopasowana🤔😁 W sumie ten stan psychiczny ma jednak tę jedną wielką zaletę, że skutecznie, jak na razie, powstrzymuje mnie przed totalnie niepotrzebną zachcianką w postaci DD😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Tu też gratuluję. Fajny sikor, dobrze się układa. Mam nadzieję, że brak mikroregulacji nie będzie problemem emoji846.png

16 godzin temu, Bartek79 napisał(-a):

Gratuluję fajnego Rolexa Mariusz.

13 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Mariusz, gratuluję LD. 

Niech się nosi. 

12 godzin temu, lukebor napisał(-a):

Gratulacje, Mariusz!
Dobrze leży.

3 godziny temu, RobiGosc napisał(-a):

Wielokrotnie Ci to Mariusz pisano o świetnych zdjęciach i tu ja składam gratulacje z zakupu i wyrazy uznania za świetne zdjęcie! Gdyby w Rolex'ie lepiej fotografowali rok temu ten zegarek, to może takich mieszanych odczuć by nie budził. Ja choć fanem tego zegarka nie jestem, to przyznaję, że tu wygląda świetnie!

Też się nad tym zastanawiam 😄 Może przez wakacje jeszcze wytrzyma, a potem... 😉 

3 godziny temu, Musa19 napisał(-a):

Bardzo fajny zegarek i faktycznie, na żywo bardzo zyskuje. Gratuluję👌

U mnie osobiście chyba natury psychicznej, bo jak mam zegarek z mikroregulacją, to praktycznie nigdy jej nie używam, a jak mam bez, to wiecznie mi się wydaje, że bransoleta nie jest dopasowana🤔😁 W sumie ten stan psychiczny ma jednak tę jedną wielką zaletę, że skutecznie, jak na razie, powstrzymuje mnie przed totalnie niepotrzebną zachcianką w postaci DD😉

Dzięki chłopaki! 😃 Co do tego, czy się utrzyma na dłużej, to czas pokaże. Coś weszło, coś będzie musiało wypaść - na ten moment najsłabszym ogniwem jest Kermit. Nie skreślam go jeszcze na amen, ale jest pierwszy w kolejce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem dzisiaj szcześcia :( 

Korona na 12 rehau przesunięta w prawo, dziwne bo litery na prawo od korony są w osi, a po lewej stronie uciekają w prawo 

Dzisiaj upiję się ze złości :( 

20260327_111224.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotka zrobiona telefonem z obiektywem po prawej stronie. Dodatkowo zegarek jest przechylony w jedną stronę, przez co obraz się zniekształcił.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Fotka zrobiona telefonem z obiektywem po prawej stronie. Dodatkowo zegarek jest przechylony w jedną stronę, przez co obraz się zniekształcił.  

Mario Ty tak serio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, na serio. Obróc telefon o 180 stopni, zegarek wyprostuj i raz reszcze  wrzuć fotkę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
33 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Tak, na serio. Obróc telefon o 180 stopni, zegarek wyprostuj i raz reszcze  wrzuć fotkę. 

Na zdjęciu może tego tak nie widać, ale ja widzę delikatne przesunięcie korony w prawą stronę, względem kwadratowego wskaźnika na 12.

Edytowane przez dsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się dosyć często zdarza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wręcz mówi się że lekki przekos korony jest specjalnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ff0913f3721224adb4ee6ab354dc9466.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tarcza nie trzyma poziomu😉 i wystarczy lewą stronę delikatnie podciągnąć do góry, dziwię się że dają grawer marki na rehaut, wystarczyłby numer seryjny i korona wycentrwana na 12 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo wiadomo ze nie odbierze, jakas wymowka tez sie znalazla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Bylo wiadomo ze nie odbierze, jakas wymowka tez sie znalazla emoji1787.png

To nie jest śmieszne ☹️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, dsz napisał(-a):

Nie miałem dzisiaj szcześcia :( 

Korona na 12 rehau przesunięta w prawo, dziwne bo litery na prawo od korony są w osi, a po lewej stronie uciekają w prawo 

Dzisiaj upiję się ze złości :( 

20260327_111224.jpg

Szukasz perfekcji w zegarku z tasmy. Nie tedy droga, takie ogledziny to w Patku/Vacheron bo AP to akurat nie.

Szokuje mnie podejscie wielu osob tutaj do produktu premium. Z tego typu doszukiwaniem sie bledow to zawsze cos znajdziesz, w BMW trzeszczace plastiki, w Lamborghini Urus jeszcze bardziej. W Ferrari nie dzialajace elektryczne fotele, musisz odpiac i podpiac akumulator bo oficjalny serwis nie znalazl problemu. Uciekajacy gdzies prad z akumulatora, to samo, Ferrari nie potrafi znalezc przyczyny, trzymaj ciagle na kablu akumulator. Jezeli Ci to przeszkadza przy zakupie zegarka za 36 000 zl to adekwatnie przeszkadzaloby Ci przy zakupie Ferrari za 1 500 000 zl. Ludzie nadal kupuja i te explorery krzywe i te Ferrari ledwo dzialajace. Nie sa malostkowi. 

p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie miałem dzisiaj szcześcia  
Dzisiaj upiję się ze złości  

20260327_111224.thumb.jpg.7b6d6eb5ea635aa12fc114dc04b69a6d.jpg

Jeśli to nie jest efekt krzywo ustawionego aparatu i skrzywionego zegarka, no to przechylenie widać. Sam osobiście zawsze skupiałem się na innych elementach do sprawdzenia i rehaut nigdy nie podwjrzewałem, że może z nim coś być nie tak. Możesz nie odebrać i poprosić obsługę o dostarczenie nowego. Przyjdzie nowy, to sprawdzisz

P. S. Sam dzisiaj sprawdze w moich czy jest równo korona
Dzięki chłopaki! Co do tego, czy się utrzyma na dłużej, to czas pokaże. Coś weszło, coś będzie musiało wypaść - na ten moment najsłabszym ogniwem jest Kermit. Nie skreślam go jeszcze na amen, ale jest pierwszy w kolejce.

Już dawno miał iść do ludzi, więc co się odwlecze to nie uciecze Czas na nowości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi