Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

15 hours ago, mario1971 said:

Czym dłużej go noszę, tym więcej smaczków w nim zauważam. Polubiłem skurczybyka. emoji3.png

03be7711c3b69b459d33009b9b3675a7.jpg

Jeszcze raz sie sprawdza ze Rolex badziewia nie robi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Genovese_ napisał(-a):

Takie jeszcze kilka Starbucksa w ogrodzie w innym świetle.Zegar jest fantastyczny właśnie za sprawą zielonej ceramiki, która ma wiele odcieni w zależności od padającego na nią światła... :)

DSCF9216.jpg

DSCF9224.jpg

DSCF9238.jpg

DSCF9246.jpg

Na Twoich zdjęciach wygląda kapitalnie, gdybym tej ceramiki nie widział na żywo to bym już szukał ;) 

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 minut temu, Bugs napisał(-a):

Na Twoich zdjęciach wygląda kapitalnie, gdybym tej ceramiki nie widział na żywo to bym już szukał ;) 

Dzięki, ale uważam zupełnie szczerze, że ten zegar na żywo mocno zyskuje. Powyższe foty są mocno średnie i nie chodzi tu o jakość, ale brak głębszej koncepcji.

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IMG_5671.thumb.jpeg.ec7d83416543d4b896c18dfe309ce492.jpeg
A ten przymierzałem. Ma coś w sobie. 
IMG_5692.thumb.jpeg.792172502b70712b1a75ecbf161d79fe.jpeg

Fajny ten perpetual na nowej bransolecie Jest na bogato
Takie jeszcze kilka Starbucksa w ogrodzie w innym świetle.Zegar jest fantastyczny właśnie za sprawą zielonej ceramiki, która ma wiele odcieni w zależności od padającego na nią światła...
DSCF9216.jpg&key=02fc8c54aa8a30f4f44a15891820502f0ec1ba5c3390f971521d1d8b0567a82d

DSCF9224.jpg&key=7bbfd34a4f0ddd065744fb0a0e9f0c0efd9c27e140953efae89e39994f8116bc

DSCF9238.jpg&key=7712967f6374a760615e190527ecc5b1a638101019e831dde3897a1121dc6f44

DSCF9246.jpg&key=80c16de7f668b0a121b2bf6064590c59baf40032f5e104a2c97d38300d5d352d

Ładnie się prezentuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Genovese_ napisał(-a):

Dzięki, ale uważam zupełnie szczerze, że ten zegar na żywo mocno zyskuje. Powyższe foty są mocno średnie i nie chodzi tu o jakość, ale brak głębszej koncepcji.

Jeżeli ceramika jest ta sama co w Hulku - a chyba jest - no to... sam wiesz, wygląda to różnie i np. ja preferuję zieleń dawnego Kermita ( tą butelkową, nie oliwkową ) ale co kto woli. Reszta jest jak w czarnym którego mam i cenię, wygląda że po kolejnym serwisie jest już tak jak powinno być w tej marce i jak mam od początku w polarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Bugs napisał(-a):

wygląda że po kolejnym serwisie jest już tak jak powinno być w tej marce i jak mam od początku w polarze.

Co masz na myśli ?

1 godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ładnie się prezentuje emoji6.png

Dzięki.;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
41 minut temu, Genovese_ napisał(-a):

Co masz na myśli ?

Najpierw typowa przypadłość 3235 - opóźnianie i spadek amplitudy, potem blokująca się i zmieniająca w środku nocy data. Polar od początku chodzi jak kwarc, jechał tylko do serwisu bo miał paproch na datowniku i próbowałem reklamować wskazówki ale to olali. Sprawdź swój czy nie późni a jeśli tak - zanieś do serwisu póki na gwarancji.

Po drugim serwisie wygląda że jest ok, niestety żadnych wydruków z pomiarów ani szczegółów wykonanych prac, za drugim razem w ogóle żadnego papieru.  "Etui serwisowe" dostałem niestety  takie jak Piotr - styropian, kolejny raz, zabezpiecza dobrze ale do wywalenia. Mogliby się uczyć od Omegi - bezpłatny kurier z domu i do domu, porządne firmowe etui transportowe za każdym razem., szczegółowy wydruk co zrobione, wymienione cześci zwrócone, wydruki z chronokomparatora i pomiaru szczelności.

Edytowane przez Bugs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 minut temu, Bugs napisał(-a):

Najpierw typowa przypadłość 3235 - opóźnianie i spadek amplitudy, potem blokująca się i zmieniająca w środku nocy data. Polar od początku chodzi jak kwarc, jechał tylko do serwisu bo miał paproch na datowniku i próbowałem reklamować wskazówki ale to olali. Sprawdź swój czy nie późni a jeśli tak - zanieś do serwisu póki na gwarancji.

Po drugim serwisie wygląda że jest ok, niestety żadnych wydruków z pomiarów ani szczegółów wykonanych prac, za drugim razem w ogóle żadnego papieru.  "Etui serwisowe" dostałem niestety  takie jak Piotr - styropian, kolejny raz, zabezpiecza dobrze ale do wywalenia. Mogliby się uczyć od Omegi - bezpłatny kurier z domu i do domu, porządne firmowe etui transportowe za każdym razem., szczegółowy wydruk co zrobione, wymienione cześci zwrócone, wydruki z chronokomparatora i pomiaru szczelności.

No tak to czytałem nie raz już o tych problemach z 3235.Mój Starbucks obecnie noszony po 10 h / doba i odkładany na noc bokiem na koronkę robi -0 sekund według wzorca zegara atomowego.Datownik też działa idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Mój Polar od zakupu późnił ok -3, -4 sekundy. Olałem to, bo wiem jak potraktowali mojego DJ więc wyszedłem z założenia, że póki nic poważnego się nie dzieje, to z dala od serwisu i szkoda otwierać zegarek. Po 2 latach zaczął coraz bardziej opóźniać się, więc go oddałem. Wrócił i pomału się układa. Ok -2s, ale dzisiaj mierzyłem i było +0,5 s. Zobaczymy co będzie dalej emoji6.png

IMG_4683.jpeg

Ja mam 216570 z ostatnich miesięcy produkcji, one jeszcze miały dobre mechanizmy ;) 

Chodzi praktycznie bez odchyłki, nigdy nie miałem dokładniejszego mechanika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Mój sub 124060 od nowości -4sek na dobę.

Zastanawiam się czy nie wysłać go do serwisu na regulację. Gdzie najlepiej się udać, czy lepiej odpuścić i nosić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Bugs napisał(-a):

Ja mam 216570 z ostatnich miesięcy produkcji, one jeszcze miały dobre mechanizmy ;) .

No tak, potem to już Rolex produkował złe mechanizmy

Ten zawsze  to samo.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mylof napisał(-a):

No tak, potem to już Rolex produkował złe mechanizmy

Ten zawsze  to samo.

Dystans i poczucie humoru to zdecydowanie nie jest Twoje drugie imię

1 godzinę temu, michail85 napisał(-a):

Mój sub 124060 od nowości -4sek na dobę.

Zastanawiam się czy nie wysłać go do serwisu na regulację. Gdzie najlepiej się udać, czy lepiej odpuścić i nosić??

Osobiście to tylko w Warszawie Plac Konstytucji, tam jest jedyny serwis gwarancyjny dostępny z ulicy. Inaczej można wysyłać w innym mieście przez butik Rolexa albo salon Kruka. 

Mój też od nowości się późnił i myślałem że wystarczy regulacja, zegarmistrz stwierdził że potrzebny pełny serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Mogliby się uczyć od Omegi - bezpłatny kurier z domu i do domu, porządne firmowe etui transportowe za każdym razem., szczegółowy wydruk co zrobione, wymienione cześci zwrócone, wydruki z chronokomparatora i pomiaru szczelności.

Nie wiem czego mieliby się uczyć od Omegi. Serwis Swatch w Warszawie nie potrafił naprawić mojej Omegi na werku 8500, pomimo tego, iż trzykrotnie wysyłałem do nich zegarek. W końcu oddałem zegarek do zegarmistrza Pana Bauma z Gdańska-Wrzeszcza, dla którego naprawa nie stanowiła żadnego problemu.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, mylof napisał(-a):

Nie wiem czego mieliby się uczyć od Omegi. Serwis Swatch w Warszawie nie potrafił naprawić mojej Omegi na werku 8500, pomimo tego, iż trzykrotnie wysyłałem do nich zegarek. W końcu oddałem zegarek do zegarmistrza Pana Bauma z Gdańska-Wrzeszcza, dla którego naprawa nie stanowiła żadnego problemu.

No przecież napisałem czego mogliby się uczyć - przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem własny cytat, nic tam nie ma o skuteczności naprawy. Mi z kolei AT przeserwisowali, wyregulowali i odświeżyli perfekcyjnie z obsługą jak wyżej i nie musiałem do Pana Bauma wysyłać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi