Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Mi bardziej chodziło o porównanie wizualne 126710 BLRO do poprzedniej referencji 16710  ;)

Ok, teraz rozumiem. W nowym Pepsi bezel nie jest jaskrawo czerwony, ale taki jakby przyćmiony, nieco purpurowy. I to mi się bardzo podoba. 

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na zdjeciach sie zakochalem w nowym Pepsi, jednak po przymiarce na zywo... no nie powalil mnie na kolana i jak dojdzie, to na spokojnie trzeba bedzie potestowac B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie rzeczywiście są starsi... Czyli w połowie prawda ;)  :D

Młodsi też są ale kto by się tam oglądał na innych ;-)

post-55792-0-52502000-1566855656_thumb.jpeg

post-55792-0-23515500-1566855664_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Beckhama coś jest nie tak. Pasek i …?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Beckhama coś jest nie tak. Pasek i …?

Masz rację to jakś złota wersja ;-) to jest dopiero „ obciach” jak to jest teraz wstyd we współczesnej nowomowie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację to jakś złota wersja ;-) to jest dopiero „ obciach” jak to jest teraz wstyd we współczesnej nowomowie?

"Ale przypał, żenada na maksa"

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ale przypał, żenada na maksa"

Znam wszytkie słowa więc chyba to nie to ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wygląda klasycznie elegancko, trzy częściowy garnitur i zegarek na pasku, nie to co oderwani od rzeczywistości fani Bonda z bulwą na bransolecie, lub nato i koszulą frakową ;)  ^_^

Znam wszytkie słowa więc chyba to nie to ;-)

Od synów może słyszałeś? :D  :lol:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wygląda klasycznie elegancko, trzy częściowy garnitur i zegarek na pasku, nie to co oderwani od rzeczywistości fani Bonda z bulwą na bransolecie, lub nato i koszulą frakową ;)^_^

Od synów może słyszałeś? :D:lol:

Tak, Beckham ma z reguły dopracowaną stylówę na większość okazji choć głównie „ jest ikoną stylu casual. A synowie mówią ludzkim językiem tylko po szkole i po dniach aktywnie spędzonych z rodziną. Jak się zagubią z rówieśnikami w odmętach sieci to pojawiają się słowa które znam ale jakby w innym kontekście na przykład „ typ” , „ tłusto” vel „masno” ( tu musiałem sięgać po pomoc ) na szczęście słowa Patek, Odemar i Rolex nadal odnoszą się do zegarków ;-) Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie  pytanie w kwestii technicznej - jak najlepiej i najbezpieczniej wyczyscić DJ w wersji karbowany bezel z białego złota plus stal i bransoleta jubilee. Zegarek ma kilka miesięcy, noszony w rotacji, nie jest więc jakos strasznie usyfiony. Chodzi mi zwłaszcza o wasze sposoby i doswiadczenia z czyszczeniem zakamarków bransolety, których jest znacznie więcej niz przy oysterze.

W większości tutoriali dostępnych w "internetach" własciciele po wstepnym nawilzeniu/spłukaniu woda, czyszczą zegarek mydłem/szamponem dla dzieci nanosząc ów detergent na zegarek najczęsciej szczoteczka do zebów - i to jest moment, którego sie troche obawim, a mianowicie czy nie narobię taka szczoteczka rys na polerowanej powierzchni bransolety i innych elementów na "wysoki połysk" ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że narobisz. Głupi pomysł z tą szczoteczką. Woda, mydło i palce lub mięciutka fibra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Panowie  pytanie w kwestii technicznej - jak najlepiej i najbezpieczniej wyczyscić DJ w wersji karbowany bezel z białego złota plus stal i bransoleta jubilee. Zegarek ma kilka miesięcy, noszony w rotacji, nie jest więc jakos strasznie usyfiony. Chodzi mi zwłaszcza o wasze sposoby i doswiadczenia z czyszczeniem zakamarków bransolety, których jest znacznie więcej niz przy oysterze.

W większości tutoriali dostępnych w "internetach" własciciele po wstepnym nawilzeniu/spłukaniu woda, czyszczą zegarek mydłem/szamponem dla dzieci nanosząc ów detergent na zegarek najczęsciej szczoteczka do zebów - i to jest moment, którego sie troche obawim, a mianowicie czy nie narobię taka szczoteczka rys na polerowanej powierzchni bransolety i innych elementów na "wysoki połysk" ? 

Ja czyszczę miękką szczoteczką wszystkie swoje zegarki i jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że narobisz. Głupi pomysł z tą szczoteczką. Woda, mydło i palce lub mięciutka fibra.

Z tą fibrą też nielepszy pomysł https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Fibra

Może miałeś na myśli IRCHĘ ?

A ze szczoteczek do zębów jest jeszcze odmiana dla malutkich dzieci. Taka może by się nadała jak w jubilee nawłazi betonu albo innego zakalca :D

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czyszczę miękką szczoteczką wszystkie swoje zegarki i jest ok.

Ja mam sciereczki takie jak w salonie Rolexa. Czyszczą dobrze. 

post-73156-0-36448900-1566885465_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą fibrą też nielepszy pomysł https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Fibra

Może miałeś na myśli IRCHĘ ?

A ze szczoteczek do zębów jest jeszcze odmiana dla malutkich dzieci. Taka może by się nadała jak w jubilee nawłazi betonu albo innego zakalca :D

Dokładnie tak :) Dzięki za sprostowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie rzeczywiście są starsi... Czyli w połowie prawda ;)  :D

Dokładnie. :D

Młodsi też są ale kto by się tam oglądał na innych ;-)

Tu się odnosi do szpanerski.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mydło i strumień wody z różnych kierunków na zdjętej bransolecie powinien poradzić sobie z większością zabrudzeń o ile czyszczenie odbywa się regularnie.

Jeśli nie - miękka szczotka. Uważałbym tylko na spontaniczne przecieranie czymkolwiek złotego bezela , jeśli akurat jakieś mikro okruchy są do niego przyklejone to można nimi łatwo spowodować mikroryski. Lepiej to czyszczenie robić przy okazji spłukiwania albo choć zdmuchnąć te mikropyłki. Co do ściereczek to na przykład polerowane powierzchnie,dla których największym problemem są odciski palców, idealnie czyści się ściereczką z mikrofibry.

Dokładnie. :D

Tu się odnosi do szpanerski.

To zostaje Ci Aquaterra dla nudziarzy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Używałem kiedyś zużytych szczoteczek do zębów. Bardzo, bardzo zły to pomysł był. Chociaż i zegarki miałem wtedy inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

To zostaje Ci Aquaterra dla nudziarzy ;-)

Ale fajny szpanerski. :)

Niebieska AT z ramka nie taka nudna.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myję letnią wodą z mydłem do rąk. Później już tylko dobrze opłukać, przedmuchać i wytrzeć do sucha starą bawełnianą koszulką ;)  

Codzienne "palcowania" przecieram specjalną szmatką, którą kupiłem u optyka do polerowania okularów :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o mycie to co innego bransoleta- tą możemy myć z użyciem chemii ( mydło, płyn do naczyń) natomiast sam zegarek tylko bieżąca woda, środki chemiczne niszczą uszczelki ( to samo się dzieje podczas kąpieli z zegarkiem).

Zawsze pierwszą czynnością powinno być opłukanie pod strumieniem wody- usunie to wszystkie pyłki które podczas wycierania, polerowania ze śladów np palców mogą spowodować mikrorysy.

Żadne szczotki, silny strumień wody i dłonie usuną wszelkie zanieczyszczenia mechaniczne,  póżniej wspomniana ściereczka z mikrofibry która nie zostawia pyłków , nitek jak wspomniana "koszulka z bawełny".

Tym sposobem usuniemy wszystkie zanieczyszczenia, kawałki naskórka i pot z solą która żle wpływa na kopertę i bransoletę zegarka

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Zabiore sie do czyszczenia w najbliższych dniach. Zgodnie z góosami powyzej oraz moimi własnymi zapatrywaniamiw tej kwestii na pierwszy ogien pójdzie woda + mydło + moje nieziemsko zręczne palce  :D . Zobaczymy czy to wystarczy. Zabrudzeń generalnie większych nie widac, ale jak sie ostatnio dokłądnie przyjrzałem bransolecie to zauwazyłem, że między te drobne ogniwa jubilee nawłaziło jednak jakiegos swiństwa. Mam nadzieje, ze póki sie nie "zabetonowalo" to zwykły strumień wody da radę. Podobnie zreszta napisane jest w instrukcji (woda + mydło).

Mistrzu Yoda celne spostrzezenie co do kwestii chemii i uszczelnień.  

jeszcze raz dzieki za odzew.

Edytowane przez brakus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Świetny. Wygląda, że kupiłeś w bardzo dobrym stanie. Nie zakładam polerki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używałem kiedyś zużytych szczoteczek do zębów. Bardzo, bardzo zły to pomysł był.

A czemu? Ja używam mięciutkiej szczoteczki do zębów(dla dzieci chyba) od wielu lat i nic specjalnie niepokojacego nie zauważyłem, ale może wzrok nie ten. A zegarek jak się raz czy dwa w miesiącu wyczyści szczoteczką, to jest czysty jak nowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku lat raz w tygodniu biore prysznic z zegarkiem na reku. Dzieki temu jest zawsze czysty. Nie zauwazylem niekorzystnych następstw. Dodam, ze wiekszosc moich zegarkow to divery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi