Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

"To były piękne dni" niestety "to se ne vrati"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adv ocem

Takie same działanie podnoszenia sztucznie prestiż w marce ubraniowej robi obecnie Burberry.

Co jak co ale Burberry w angielskim TK maxx nie zobaczysz, a całą resztę topowych (gold brand) marek tak...sa marki jak Chanel (jak dobrze pamiętam) które nigdy nie mają obniżek cenowych...Same pozostawienie cen (a powszechnie wiadomo że towar jest tańszy) nie świadczy o jakości o której tutaj chyba początkowo miała być dyskusja.

Czytając waszą dyskusję widzę ,że szanowany forumowicz vs szanowany forumowicz za jedno stwierdzenie o marce którą lubuje jest w stanie cisnąć jak po byle kim.

Edytowane przez 70soul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xpovoc - wtedy nie mial na metce 15k, a zegarek był bez pudła i papierów.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym roku Tudor BB sprzedał się na bazarku w kilka minut za 6,5k, a na metce ma 15k. Te przykłady, które podałeś to wyjątki jak wspomniany BB lub bardzo styrane egzemplarze.

Słaby przykład z tym BB, bo po pierwsze gdy ten BB się pojawił na bazarku to nowy był spokojnie do dostania za około 10k (szło nawet za granicą za około 9k kupić), a bazarkowy nie miał żadnych dokumentów.

Co do zegarków, o których wspomniał Pablo, to do dzisiaj jeden z nich jest w bdb stanie i jest to Submariner 14060 jednego z Kolegów ;)

Wtedy ten Submariner nowy kosztował około 16-17k.

Spokojnie ponad pół roku wisiał też w świetnym stanie PAM za 10500 zł ;)

Powtórzę: "to se ne vrati"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie zegarki w 2011 poszly drastycznie w gore, a Panerai to juz komicznie. Np modele na P.9.. miedzy majem, a wrzesniem 2011 o ok. 5k.

Nie chce sklamac, ale nowego moonwatcha mozna bylo kupic w 2008 za ok 7k. W 2009 na bazarku byla Seamaster Bond za 3,9k. Submariner (nie ceramika oczywiscie) chodzil po 10k.

Moonwatch chyba aż tak tani nie był, no chyba, że po mega rabatach.

O ile dobrze pamiętam ( mogę jutro sprawdzić datę) to Omege Seamaster chrono kupiłem w 2006 lub 2007 za ok 12k. Wówczas brałem pod uwagę również Speedmastera Schumacher i ten zegarek był w podobnej cenie.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

difrat (Radek) mial chyba Seadwellera za 12,5k. Oczywiscie mial mase zegarkow ;-)

Ja pisalem o normalnych cenach rynkowych owczesnych. Okazje tez byly np planetka bs za 5,7k i to nie byla prehistoria.

Edit. Mariusz co do Moonwatcha to nie jestem pewien. Nie mowie o cenach u AD, ale ja w 2008 kupilem uzywke swieza za 5,5K

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300m tu na forum w stanie nowym kupiłem za 6k.

To były czasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie, ze w 2008 Moonwatch hesalit u Strojnego byl za 10k, wiec u Staniego mysle, ze za 7k by sie zalatwilo, ale nie spieram sie.

Wszystko jedno w sumie, jak powiedzial Krystian, bylo minelo ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pisałem o nowym za 9 k ;)

Używane dużo tańsze nie były i dlatego zakup używki o 500 zł taniej był dla mnie chory ;)

Ps. Te 15k to chyba od niedawna, bo jak tamten był na bazarku to cena wyjściowa za wersję z bransoletą była chyba 12900 i to po podwyżce ;)

11900 na pasku.

Wersję z bransoletą bez żadnego problemu szło kupić wtedy za 10500, a szło poniżej 10k. Trochę wcześniej przed podwyżkami tak jak pisałem były to okolice 9k za nówkę jak się dobrze szukało. Oczywiście z pewnego źródła ;)

Ps. Tutaj można śmiało przytoczyć wczorajsze słowa Kolegi zmieniając jedynie markę - Tudor "wyżej....." ;)

Edytowane przez Krystian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

difrat (Radek) mial chyba Seadwellera za 12,5k. Oczywiscie mial mase zegarkow ;-)

Ja pisalem o normalnych cenach rynkowych owczesnych. Okazje tez byly np planetka bs za 5,7k i to nie byla prehistoria.

Edit. Mariusz co do Moonwatcha to nie jestem pewien. Nie mowie o cenach u AD, ale ja w 2008 kupilem uzywke swieza za 5,5K

Ja właśnie przytaczałem ceny u AD, bo tam kupowałem .

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy ten Submariner nowy kosztował około 16-17k.

Nadal co najmniej tyle kosztuje z boxem i papierami. To się nazywa siła marki ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tutaj Ciebie załamię bo taką 2531 w salonie szło kupić za niecałe 6k, a teraz z pudłami i papierami stoi drożej.

To się nazywa siła marki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh, sprawdziłem Rolexa - w 2008 roku nowy 1460M kosztował 5450 $ co przy kursie 2,5 przez większość roku dawało 13,6 tyś. Dziś te egzemplarze są po ok 5000 € - ok 21 tyś.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy wybór Rolexa uzasadnią techniczną doskonałością, prostym, męskim designem...

Zwłaszcza w przypadku jednej z wizytówek marki tj. męskiego Datejusta z błyskotliwym, karbowanym bezelem ;)

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli już to błyszczącym... Ale abstrahując od nazewnictwa, datejust z karbowanym na jubilee jest świetny.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerujesz że IKE był mało męski bo nosił takiego DJa?

post-55792-0-73811400-1448666128_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerujesz że IKE był mało męski bo nosił takiego DJa?

Proszę polityki nie mieszać z Rolexem, nawet na poziomie prezydenckim :);)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.bryk.pl/s%C5%82owniki/s%C5%82ownik_wyraz%C3%B3w_bliskoznacznych/70502-b%C5%82yskotliwy.html

Filip - o powyższe mi chodziło, że ten bezel jest "błyskotką".

116234 z tarczą silver floral, na Jubile - palce lizać, myślicie że by mi pasował?

Robert - IKE był na tyle męski, że mało męski zegarek tego nie był w stanie popsuć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nikt nie wrzucał zdjęć!

A tak dla porównania żeby nie było ale Vintage dużo ładniejszy!!! :)

post-22413-0-43802700-1448739697_thumb.jpg

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca. Explorery i najnowsze OP 39mm posiadają system Paraflex, czego w GMT nie ma. To istotna różnica.

Jesteś pewien, że Oyster Perpetual również? Wydawało mnie się, że tylko Explorery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie powyższego wystarczy sprawdzić na stronie rolexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena Moonwatcha z hesalitem po rabacie w 2008 w salonie w Galerii Mokotow wynosila ok. 9.000pln.

Rozumiem podwyzki nowych modeli Omegi (nowe mechanizmy, materialy etc.) choc ich ceny siegajace a nawet przekraczajace kultowe modele Rolexa sa kontrowersyjne. Rolex i owszem - rowniez niezle popodnosil ceny swoich zegarkow, jednak zmiana materialow zarowno w mechanizmach jak i wykonczeniu nie mowiac juz o zwiekszonym dziesiecioletnim okresie serwisowania to uzasadnia w przeciwienstwie do kultowych modeli Omegi, gdzie zegarek z hesalitem czy na zwyklej Ecie skoczyly znaczaco.

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicon - ja pisze co uwazam, a Ty wysmiewasz/ironizujesz zamiast napisac co Ty o tym sadzisz - mysle, ze wiecej wniosloby to do dyskusji, niz "jezdzenie" po bandzie...

Masz prawo uwazac, ze Omega obrala wlasciwa polityke firmy i nie musisz zgadzac sie z tymi co mysla inaczej, ale po co tyle jadu? :unsure: Czy to Ci sie podoba czy nie tak - Rolex jest pewnym odnosnikiem w branzy zegarkowej - tak samo jak Golf w branzy samochodowej czy Miele w branzy AGD.

I to tak boli, ze ludzie sie na nie powoluja myslac/mowiac o produktach konkurencji? Sadzisz, ze Omega ma w d...e Rolexa i w ogole sie zwraca uwagi na to co on marketingowo i produkcyjnie wciela w zycie? Zdziwylbys sie... Zaloze sie, ze gdyby Omega mogla, to podpisalaby cyrograf z diablem, aby miec taka sprzedaz i pozycje co Rolex - nawet kosztem postrzegania i utraty starych klientow. Baaa... smiem twierdzic, ze nawet Ty, gdybys mial sobie samemu zaprzeczyc a stalbys na szczycie zarzadu Omegi, to za takie zyski rowniez zapomnialbys bardzo szybko jak teraz sie burzysz i wysmiewasz posty wg Ciebie Rolexomaniakow.

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie powyższego wystarczy sprawdzić na stronie rolexa.

Bylem tam oczywiście i właśnie w opisie Oyster Perpetual nie doszukałem się wzmianki o Paraflex.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi