Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, mroova napisał(-a):

No właśnie, jakie to typowe - po co myśleć o innych ? Ważne to je co je moje !

U mnie (mieszkam w bloku) na ludzi podobnie myślących i np. wiercących w ścianach po 17.00 dobry sposób ma ochrona - jak ich rozmowa nie podziała to po prostu wyłącza prąd w szachtach w pomieszczeniu z kablami, rurami etc. Na prace remontowe jest wyznaczony czas (chyba 8 - 17 ?). Trzydzieści lat temu (w innym miejscu) miałem sąsiada, który "podwiercywał sobie" o 22, wcześniej też nie miał czasu, a na fachowców nie było go stać.

Ten?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mroova napisał(-a):

U mnie (mieszkam w bloku) na ludzi podobnie myślących i np. wiercących w ścianach po 17.00 dobry sposób ma ochrona - jak ich rozmowa nie podziała to po prostu wyłącza prąd w szachtach w pomieszczeniu z kablami, rurami etc. Na prace remontowe jest wyznaczony czas (chyba 8 - 17 ?). Trzydzieści lat temu (w innym miejscu) miałem sąsiada, który "podwiercywał sobie" o 22, wcześniej też nie miał czasu, a na fachowców nie było go stać.

Koszenie w nirmalnych godzinach- sasiedzi maja te same zajecia co ja w niedziele- wiec pelen luzik we czterch z kosiarkami przy plotach sie spotykamy 😉

A czy typowe? Nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo

Szkoda, że mój trawnik nie wygląda tak intensywnie zielono 😉

IMG_1435.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, mroova napisał(-a):

To może pomyśl o tych którzy odpoczywają w sobotę? Niedziela ma jakoś ustawowo wpisany zakaz koszenia czy o co chodzi? 

A jak ma być cicho z powodu szczególnego dnia dla katolików, to niech zaczną od siebie i nie walą dzwonami od 7 rano.

8 godzin temu, mroova napisał(-a):

Edytowane przez nicon

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, nicon napisał(-a):

To może pomyśl o tych którzy odpoczywają w sobotę? Niedziela ma jakoś ustawowo wpisany zakaz koszenia czy o co chodzi? 

A jak ma być cicho z powodu szczególnego dnia dla katolików, to niech zaczną od siebie i nie walą dzwonami od 7 rano.

Kulturowo mamy ją "wprasowaną" jako dzień spokoju, niezależnie czy wywodzimy się z tradycji judeochrześcijańskiej czy też "te uniwersalne wartości wywodzimy z innych źródeł".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam, moi sąsiedzi też nie. Może zrezygnujmy z koszenia w sobotę bo szabas? Jak zwykle wszyscy muszą się dostosować pod roszczeniowych katolików którzy wszędzie muszą włazić innym z buciorami w życie.

Żeby nie było za dużo offtopu.

IMG_8319.thumb.jpeg.8c2711ffc606c4b657beba5a1c326454.jpeg

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nicon w tym "tekście", skąd zaczerpnąłem cytat, dalej ktoś napisał że jesteśmy "równi w prawach i w powinnościach wobec dobra wspólnego". Religia nie ma z tym nic wspólnego, nie mieszajmy takiego czy innego Pana Boga w zwykłą kulturę wobec otoczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbujesz wmówić że robienie hałasu w niedziele jest niekulturalne i że nie ma to nic wspólnego z religią, chociaż w oczywisty sposób ma. Porównujesz to zupełnie bezpodstawnie do wiercenia w bloku po 22. Nie wiem co za tekst cytujesz, ale nie ma on zastosowania do sytuacji hałasowania w niedziele.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 1973 roku sobota była normalnym dniem roboczym, a niedziela była jedynym dniem wolnym od pracy, co raczej nie było ustalone WYŁĄCZNIE z powodów wiary. Mnie bardziej niż kosiarka wkurza, jak o 6:05 ekipa u sąsiadów zaczyna kuć łazienkę, bo porą nocna się skończyła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, nicon napisał(-a):

Nie wiem co za tekst cytujesz

Konstytucja RP.

Może wróćmy do zegarków: tydzień temu miałem odchyłkę "- 1 sekunda" - przez poprzednie 2 m-ce kładłem koronką do góry. Dziś - po tygodniu odkładania "na pleckach" jak na obydwu zdjęciach - "+ 8 sekund". Wracam do poprzedniego sposobu, zdam relację za dwa tygodnie.

IMG-20230605-WA0001.jpg

IMG-20230612-WA0004.jpg

Edytowane przez mroova
Zmiana pierwszego zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, nicon napisał(-a):

Ja nie mam, moi sąsiedzi też nie. Może zrezygnujmy z koszenia w sobotę bo szabas? Jak zwykle wszyscy muszą się dostosować pod roszczeniowych katolików którzy wszędzie muszą włazić innym z buciorami w życie.

A w wigilię siedziałeś z piwem czy jakoś świętowałes z rodziną? Bo jak siedziałeś z piwem to nie ma tematu i przepraszam. Ale ostatnio to jest modne narzekać na katolików a wigilia normalnie, Wielkanoc też jajka się święci. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, nicon napisał(-a):

Niech zgadnę. Piękny rolek w Norwegii? Czyżby droga na "język trolla"🤔

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

A w wigilię siedziałeś z piwem czy jakoś świętowałes z rodziną? Bo jak siedziałeś z piwem to nie ma tematu i przepraszam. Ale ostatnio to jest modne narzekać na katolików a wigilia normalnie, Wielkanoc też jajka się święci. 

Nie święcę jajek, a w ostatnia wigilie byłem daleko w ciepłym kraju bo nienawidzę zimy, najczęściej jednak po prostu pracuje. Mam nadzieje ze w tym roku też się to uda. Swoją drogą jak zjem kolacje z rodzicami to jestem hipokrytą? W Biblii pisali żeby żreć karpia 24.12? Może świętuje w ten sposób Szczodre Gody, wszystkie tradycje musicie zawłaszczać?

51 minut temu, piteks napisał(-a):

Niech zgadnę. Piękny rolek w Norwegii? Czyżby droga na "język trolla"🤔

Norwegia ale inny szlak na Molden. Dwa dni wcześniej było Bakkanosi, 8h ale warto :).

IMG_8197.thumb.jpeg.ac75145659d57725ac0c2d8bf08a39ec.jpeg

Godzinę temu, szuwi napisał(-a):

Do 1973 roku sobota była normalnym dniem roboczym, a niedziela była jedynym dniem wolnym od pracy, co raczej nie było ustalone WYŁĄCZNIE z powodów wiary. Mnie bardziej niż kosiarka wkurza, jak o 6:05 ekipa u sąsiadów zaczyna kuć łazienkę, bo porą nocna się skończyła

No czyli długo zanim pojawiłem się na świecie sobota była już dniem wolnym i tak jest całe moje życie. Do tego na drugi dzień nie idę do pracy więc wtedy lepiej wypoczywam. Polecam innym, koszenie tylko w niedziele ;).

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przynać, że Rolex umie w reklamę.

Zresztą sam muszę przyznać, że to właśnie od zegarków kobiecych dopadło mnie zainteresowanie marką. Wszystkie reklamy damskich Rolexów były zawsze niesamowicie gustowne i z klasą.

Swoją drogą - ciekawe ile tych zegarków ona nosi na kortach. Wydaje mi się, że widziałem już ze dwa różne DJ.

Screenshot 2023-06-12 at 22.38.39.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosić trawę w Rolexie czy nie? może przekierujmy to w tym kierunku - bo temat dnia koszenia może się skończyć wyzwiskami od starych sbków albo coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Admof napisał(-a):

kosić trawę w Rolexie czy nie? może przekierujmy to w tym kierunku - bo temat dnia koszenia może się skończyć wyzwiskami od starych sbków albo coś

Ja nie koszę, a Ty? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Szybki wtorek. 

Zegarki pomyliłeś 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, sanik napisał(-a):

Zegarki pomyliłeś 😜

A co to w ogóle ma znaczyć? Że niby Omega ma patent/wyłączność na chrono-wtorki?  😆

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

A co to w ogóle ma znaczyć? Że niby Omega ma patent/wyłączność na chrono-wtorki?  😆

Nie klocic sie- prosze bardzo macie tu dwa🤣

IMG_7667.jpeg

IMG_7337.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Tak 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, nicon napisał(-a):

Nie święcę jajek, a w ostatnia wigilie byłem daleko w ciepłym kraju bo nienawidzę zimy, najczęściej jednak po prostu pracuje. Mam nadzieje ze w tym roku też się to uda. Swoją drogą jak zjem kolacje z rodzicami to jestem hipokrytą? W Biblii pisali żeby żreć karpia 24.12? Może świętuje w ten sposób Szczodre Gody, wszystkie tradycje musicie zawłaszczać?

Norwegia ale inny szlak na Molden. Dwa dni wcześniej było Bakkanosi, 8h ale warto :).

IMG_8197.thumb.jpeg.ac75145659d57725ac0c2d8bf08a39ec.jpeg

No czyli długo zanim pojawiłem się na świecie sobota była już dniem wolnym i tak jest całe moje życie. Do tego na drugi dzień nie idę do pracy więc wtedy lepiej wypoczywam. Polecam innym, koszenie tylko w niedziele ;).

Pisac to sobie każdy tak może, a w niedziele patrzysz przez okno czy ktoś  z sąsiadów kosi,  czy dopiero olej wymienia w kosiarce.😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Na chrono nie, na "Szybkie" tak. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi