Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a):

Chyba troszkę nie o to chodzi.

Każdy może wydawać swoje pieniądze na co chce i ile chce, jeśli zdobył pieniądze w uczciwy sposób. Jeśli kogoś stać i czuje potrzebę posiadania luksusowych rzeczy, bo tak po prostu lubi, to nic nikomu do tego.

Natomiast zupełnie inna sprawa to ostentacyjne obnoszenie się ze swoim bogactwem i demonstrowanie tego przy każdej okazji, co raczej nigdy nie będzie mile widziane i do dobrych cech zaliczyć się nie da.

Ale tak ostatecznie wstydzić się powinien obnoszący się, więc osoby oburzone takimi zachowaniami nie mają powodów do niepokoju ;)

Niektórzy poprostu muszą się dowartościować i tyle. A czy te zdjęcia z kierownicą od Stara czy tam sąsiada córką w tle się komuś podobają czy nie to już kwestia gustu. Jedni lubią jak im nogi śmierdzą a inni jak im skrzypce grają. Mi to osobiście nie przeszkadza, jak ktoś się poczuje lepiej jak wrzuci zdjęcie z "cyckiem" to niech wrzuca :) 😀 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby można to ignorować i może to pokazywanie słomy w butach się znudzi albo przejmą te osoby 99% kontentu tego wątku. ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, machlo napisał(-a):

No niby można to ignorować i może to pokazywanie słomy w butach się znudzi albo przejmą te osoby 99% kontentu tego wątku. ;)

Masz tak wartościowe wpisy, że aż kolego strach czytać. Zdjęcia porażają finezja a retoryka godna kota prezesa. Jak już się wypowiesz to szambo na coś na kogoś wylejesz. Nic więcej. Pokaż proszę piękne swoje Rolexy zrób zdjęcia na wyrafinowanym tle, nie telefonem i wypowiedz się konstruktywnie na temat tych samych mechanizmów. Może masz wiedzę jak kiedyś kolega spod Wrocławia to wyedukujesz resztę na temat vintage. Czekam, wniesiesz coś więcej. Jak nie umiesz nie komentuj jak stara baba. 😎

Edytowane przez Matt2405

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Masz tak wartościowe wpisy, że aż kolego strach czytać. Zdjęcia porażają finezja a retoryka godna kota prezesa. Jak już się wypowiesz to szambo na coś na kogoś wylejesz. Nic więcej. Pokaż proszę piękne swoje Rolexy zrób zdjęcia na wyrafinowanym tle, nie telefonem i wypowiedz się konstruktywnie na temat tych samych mechanizmów. Może masz wiedzę jak kiedyś kolega spod Wrocławia to wyedukujesz resztę na temat vintage. Czekam, wniesiesz coś więcej. Jak nie umiesz nie komentuj jak stara baba.

🫡

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, machlo napisał(-a):

🫡

Takiej durnej odpowiedzi się spodziewałem. Nie masz nic de facto do powiedzenia. Czyste zero. Pokaż swoje ego jak je masz bo o jajach strach wspomnieć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):

Natomiast zupełnie inna sprawa to ostentacyjne obnoszenie się ze swoim bogactwem i demonstrowanie tego przy każdej okazji, co raczej nigdy nie będzie mile widziane i do dobrych cech zaliczyć się nie da.

Nie widziałem tu jeszcze bogactwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

W taki dzień jak dzisiaj preferuję bardziej przewiewne Jubilee.

65ba8dae6caa691d658148ad84eebb05.jpg

Jak zwykle dobra fota :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, a_team napisał(-a):

Preferuję przekazanie tego egzemplarza w dobre ręce emoji16.png

Taniej kupisz od sprzedawcy z Ch24 niż u mnie. 🙃

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, artme napisał(-a):

Druga polowa przed nami 👍

IMG_5011.jpeg

Nie znam się na piłce nożnej, ale skoro zremisowaliśmy z vice mistrzami to tak jakby też jesteśmy vice mistrzami prawda? 😜 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, memento mori napisał(-a):

Nie znam się na piłce nożnej, ale skoro zremisowaliśmy z vice mistrzami to tak jakby też jesteśmy vice mistrzami prawda? 😜 

Ja ogladam tylko mistrzostwa, bo pilka to nie moja bajka, ale Twoim tokiem rozumowania to fakt... 🤔😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się na piłce nożnej, ale skoro zremisowaliśmy z vice mistrzami to tak jakby też jesteśmy vice mistrzami prawda?  

Jestesmy co najmniej pretendentami! A na marginesie - co za krazek hokejowy mial na nadgarstku wystajacym spod najbardziej eleganckiego garnituru na swiecie trenejro rzeczonych pretendentow? Deepsea Challenge?

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, bibbi napisał(-a):

Jestesmy co najmniej pretendentami! A na marginesie - co za krazek hokejowy mial na nadgarstku wystajacym spod najbardziej eleganckiego garnituru na swiecie trenejro rzeczonych pretendentow? Deepsea Challenge? emoji23.png

bibbi

ulysse nardin marine regatta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za***isty zestaw, który jednocześnie odkrywa osobowość człowieka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o trampki i kolorowe słomki jak najbardziej zgoda. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hooy tam z eksponowaniem bogactwa, jak ktoś się dorobił, lubi i sprawia mu przyjemność obnoszenie się z tym, to spoko.
Jednak ostatnio na IG trafiłem post, w którym ktoś nabija się z torebek turystów wracających z Turcji. To, co się działo w komentarzach, to jest dopiero jazda: „po co płacić złodziejom za oryginały, jak takie super podróby są za ułamek ceny”. 🫣🫣🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym wątku raczej nikt nie pokazuje podróbek, przynajmniej tych zegarkowych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W tym wątku raczej nikt nie pokazuje podróbek, przynajmniej tych zegarkowych. 

No właśnie o tym pisze, że przynajmniej wiemy, że patrzymy na oryginały.
Bo po tym, co przeczytałem w tamtym wątku pod postem na IG, dociera do mnie, że pewnie 90% LV, DIOR, etc., widzianych na ulicach stolicy, to turecki szmelc. I ludzie noszą to i piszą o tym wprost, bez żenady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi