Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość codybronco
18 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Z boku będzie widać brak wykończenia pomiędzy uchami. Tu moje próby z Daytoną. 

20240309_132641.jpg

20240309_112035 (1).jpg

Dlatego ja jestem na nie.

Kurde, ale ten napis "stainless steel", uroku nie dodaje…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego pasek musi być grubszy przy uchach, aby zamaskować napis, lub dopasowany na styk, jak w gumach. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.08.2024 o 17:13, kokeszka napisał(-a):

Domyśliłem się, że chodzi o inne zegarki. 

Zapytałem bo nie widzę (albo słabo szukam) żeby Suby były pokazywane na paskach (mam na myśli nowe ref.). Lato rozumiem - bransa najlepsza ale zaraz będzie zima i pasek chyba lepiej niż stal.

Tak sobie myślę o zakupie/zamówieniu jakiegoś paska do 124060 ale wolę się najpierw dowiedzieć czy przypadkiem nie popełnię jakiegoś faux pas i zostanę ukamienowany 😉😀

Ja mam zupełnie odwrotnie. Jak jest ciepło to nato/perlon a jak temperatury spadają poniżej 20 stopni to bransoleta. Żadnego faux pas nie popełnisz. Natomiast zobacz sobie jak jest "wykończona" w Rolexach koperta między uchami. Mam wrażenie, że Rolex specjalnie zostawia je takie surowe, żeby zniechęcić ludzi do noszenia zegarków inaczej niż oni sobie założyli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Genovese_ napisał(-a):

Taka sytuacja od dzisiaj :

DSCF5134.jpeg

Gratuluję nowości. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kornel91 napisał(-a):

Gratuluję nowości. 

Dzięki Kornel, ale ten Rolo ND jest już ze mną jakoś od września 2018 roku...😇

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Genovese_ napisał(-a):

Dzięki Kornel, ale ten Rolo ND jest już ze mną jakoś od września 2018 roku...😇

Napisałeś taka sytuacja od dzisiaj więc myślałem, że nowy zakup 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Może chodziło o pasek emoji14.png

Pewnie tak :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał być kolejny Tudor ale na urodziny biorę sobie air kinga. Ma ktoś 126900 ?

wiem że to nie Rolex, i że brzydki, ale kupił mnie tymi zielonymi dodatkami 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, KrzysztofJarzyna napisał(-a):

Miał być kolejny Tudor ale na urodziny biorę sobie air kinga. Ma ktoś 126900 ?

wiem że to nie Rolex, i że brzydki, ale kupił mnie tymi zielonymi dodatkami 

Ja mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

Ja mam.

jak się nosi Rysiu ? Miałem explo 1 z którym musiałem się rozstać. Chciałem kupić nowego w 40 ale airking chodzi mi po głowie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, KrzysztofJarzyna napisał(-a):

jak się nosi Rysiu ? Miałem explo 1 z którym musiałem się rozstać. Chciałem kupić nowego w 40 ale airking chodzi mi po głowie. 

Jest trochę większy w odbiorze niż stary Ex 39. Jak wypada porównanie z nowym 40 nie wiem, bo go nie miałem. Jak jesteś z Warszawy lub okolic, to możemy ogarnąć przymiarkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

Jest trochę większy w odbiorze niż stary Ex 39. Jak wypada porównanie z nowym 40 nie wiem, bo go nie miałem. Jak jesteś z Warszawy lub okolic, to możemy ogarnąć przymiarkę.

Dzięki ale mieszkam w Paryżu. Do Wwy wpadam do dziadków raz w roku ale dzieki za propozycję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Zachorowałem na 36mm Explorera. Piękny, simple watch... Dajcie trochę powzdychać tu, haha.

Edytowane przez codybronco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, codybronco napisał(-a):

Zachorowałem na 36mm Explorera. Piękny, simple watch... Dajcie trochę powzdychać tu, haha.

Proszę uprzejmie, ale nie ma co wzdychać (tylko brać się do roboty/ poszukiwań). Jakbyś ładnych zdjęć szukał, to kolega przemekspce wrzuca świetne Tudora Black Bay 36 w galerii i dziale Tudora, też fajny zegarek.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1725023141880.jpg

Edytowane przez nav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.08.2024 o 17:17, KrzysztofJarzyna napisał(-a):

Obecny Air ma baaardzo fajną kopertę, naprawdę genialną, nosi się swietnie i jest pogodnym zegarkiem przez te kolory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! Pierwsze wnioski 2 tygodnie po odbiorze datejusta 126300- wybór rozmiaru okazał się jednak nieporozumieniem. Zegarek to kawał kloca i póki co dołącza do grona nienoszonych tzw. „półkowników”. Jako jeden z większych w gronie. Może z czasem zmienię co do niego zdanie ale przez ten czas miałem go na ręku może 10 razy i za każdym razem wnioski te same. Za duży przynajmniej dla mnie. Pozdrawiam.

IMG_4323.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cześć! Pierwsze wnioski 2 tygodnie po odbiorze datejusta 126300- wybór rozmiaru okazał się jednak nieporozumieniem. Zegarek to kawał kloca i póki co dołącza do grona nienoszonych tzw. „półkowników”. Jako jeden z większych w gronie. Może z czasem zmienię co do niego zdanie ale przez ten czas miałem go na ręku może 10 razy i za każdym razem wnioski te same. Za duży przynajmniej dla mnie. Pozdrawiam.
IMG_4323.thumb.jpeg.7f9b2e04cd6382f48794c2b08f833f16.jpeg
Mówiliśmy że będzie za duży

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi