Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś z forumowiczów duet op I dj 36mm? W jakich konfigach? Troszke się zastanawiam czy jak do op dołączy jd smooth/jubile to czy jednak nie będą zbyt podobne, a z drugiej strony fluted jest jakiś taki elegancki i mam wątpliwości czy pasuje do thirtu

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Fluted pasuje do tshirtu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Sportowo 🖤 💛

Ja właśnie taki wczoraj oddałem (jeśli to 40 mm w "różowym") - na prawie trzy miesiące znajomy zostawił mi do ponoszenia i powiem tak: sam zegarek super, chociaż w mocnym słońcu jakiś taki mało czytelny. Dodatkowo oysterflex mnie wkurza, w standardowym rozmiarze na moim 17 cm nadgarstku, maksymalnie zmniejszony na glidelocku był na granicy akceptowalności, wolałbym mieć możliwość zmniejszenia chociaż o jeszcze jedną "dziurkę". Zegarek niby trzyma się w miarę ok, ale jednak przez te "sprężyny" w gumie przy uchach guma wygląda jakoś pękato na nadgarstku. Plus skrzypi przy zakładaniu😜

20240609_161429.thumb.jpg.add330bdf544a8d5e62833362dee8b7b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja właśnie taki wczoraj oddałem (jeśli to 40 mm w "różowym") - na prawie trzy miesiące znajomy zostawił mi do ponoszenia i powiem tak: sam zegarek super, chociaż w mocnym słońcu jakiś taki mało czytelny. Dodatkowo oysterflex mnie wkurza, w standardowym rozmiarze na moim 17 cm nadgarstku, maksymalnie zmniejszony na glidelocku był na granicy akceptowalności, wolałbym mieć możliwość zmniejszenia chociaż o jeszcze jedną "dziurkę". Zegarek niby trzyma się w miarę ok, ale jednak przez te "sprężyny" w gumie przy uchach guma wygląda jakoś pękato na nadgarstku. Plus skrzypi przy zakładaniu
20240609_161429.thumb.jpg.add330bdf544a8d5e62833362dee8b7b.jpg

Wentylacja musi być Troszkę odstaje, ale jak mierzyłem skydwellera, to nie był to jakiś problem. Wolę, żeby odstawał niż odparzenie od paska z tworzywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, Musa19 said:

Dodatkowo oysterflex mnie wkurza, w standardowym rozmiarze na moim 17 cm nadgarstku, maksymalnie zmniejszony na glidelocku był na granicy akceptowalności, wolałbym mieć możliwość zmniejszenia chociaż o jeszcze jedną "dziurkę". Zegarek niby trzyma się w miarę ok, ale jednak przez te "sprężyny" w gumie przy uchach guma wygląda jakoś pękato na nadgarstku. Plus skrzypi przy zakładaniu😜

Zły rozmiar gumek chyba miałeś, ja mam EE i FF i jest perfekt. Nie wiem o co chodzi ze skrzypieniem, może musi się jeszcze roznosić od nowości? U mnie jest jak masełko.

Co do czytelności w pełnym słońcu to masz racje ale za to jakie smaczki jak tylko lekko w cień wejdzie.

IMG_3539.thumb.jpeg.3877377a2f901dcd6f8da1cc40e5a59d.jpeg

Edytowane przez KrysH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zły rozmiar gumek chyba miałeś, ja mam EE i FF i jest perfekt. Nie wiem o co chodzi ze skrzypieniem, może musi się jeszcze roznosić od nowości? U mnie jest jak masełko.

Co do czytelności w pełnym słońcu to masz racje ale za to jakie smaczki jak tylko lekko w cień wejdzie.

IMG_3539.thumb.jpeg.3877377a2f901dcd6f8da1cc40e5a59d.jpeg

Mierzyłem w butiku nówkę SDna oysterflexie i też nie zauważyłem skrzypienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 15.09.2024 o 22:07, bober5264 napisał(-a):

do op dołączy jd smooth/jubile to czy jednak nie będą zbyt podobne,

Będzie niestety.

W dniu 15.09.2024 o 22:07, bober5264 napisał(-a):

a z drugiej strony fluted jest jakiś taki elegancki i mam wątpliwości czy pasuje do thirtu

Pasuje. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ex II to prawdziwy rzeźnik. Najpierw zamordował Air-Kinga, potem Submarinera 114060 a teraz Sea-dwellera 116600. Prawdziwy stalowy twardziel z niego.

IMG_3577.thumb.jpeg.083d0fa09d737bc87f99f8aefbae4ed7.jpeg

Potwierdzam, a jeszcze idzie zima i z białą tarczą super się prezentuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.09.2024 o 21:37, StaryWilk napisał(-a):

Wszystkie manuale nakręcisz co rano, tak aby zapewnić ich ciągłą pracę, czy tylko ten który chcesz założyć? 

Tak myślałem, że chodzi Ci o mostek z balansem z tzw "włosem swobodnym". Tak się zastanawiam dlaczego Chińczycy nie kopiują tego rozwiązania do "wysokiej klasy" podróbek. Wydaje się, że włos swobodny przy dzisiejszej technice nie jest kosmiczną do skopiowania i implementacji przy seryjnej produkcji technologią -> patrz niedrogi powermatic od Swatcha. Mimo to wciąż stosują tradycyjny balans z przesuwką do regulacji długości włosa, czym zdradzają, że mamy do czynienia z podrobą na pierwszy rzut oka - czy to omega, czy rolex, nie mówiąc o patku. Pomijam , że wykończenie detali mechanizmu też jest na innym poziomie w porównaniu do oryginałów, ale tu juz trzeba dokładniej pooglądać, "z daleka" tego nie widać. 

Mówisz masz - chiński free sprung balans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też pouczające i bardziej w temacie - lubię oglądać tego gościa 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Piotr Piątkowski said:

Potwierdzam, a jeszcze idzie zima i z białą tarczą super się prezentuje emoji7.png

Które zegarki z Twojej kolekcji wypchnął Polar?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Które zegarki z Twojej kolekcji wypchnął Polar?

Na pewno Omegę i Glycine. Z resztą na dobrą sprawę można powiedzieć, że wszystkie, bo jest na razie moim EDC, dzięki temu oszczędzam trochę DJ, bo mocno dostał w tamtym roku ode mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minutes ago, Piotr Piątkowski said:

Dzisiaj roboczo 👍

IMG_0752.jpeg

Barbie! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Ex II to prawdziwy rzeźnik. Najpierw zamordował Air-Kinga, potem Submarinera 114060 a teraz Sea-dwellera 116600. Prawdziwy stalowy twardziel z niego.

IMG_3577.thumb.jpeg.083d0fa09d737bc87f99f8aefbae4ed7.jpeg

To jest rewelacyjny toolwatch, najlepszy model dla mnie w obecnej kolekcji. Mogliby kiedyś zrobić mid size, bo powrotu do 40mm pewnie nie będzie.  Plus zasłużył na glidelocka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minutes ago, tbn said:

To jest rewelacyjny toolwatch, najlepszy model dla mnie w obecnej kolekcji. Mogliby kiedyś zrobić mid size, bo powrotu do 40mm pewnie nie będzie.  Plus zasłużył na glidelocka.

No jakby go tak zmniejszyli o 1mm to byłby wtedy idealny. Albo tak jak kolega @mylof zasugerował ostatnio myśl jakby polara zrobili w tytanie 😱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi