Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

38 minut temu, GregZukej napisał(-a):

A mi się marzy takim "warsem" przejechać i poobserwować świat z widoku pociągu emoji41.pngemoji477.png.

W UK jest to nie osigalne ze względu na ceny pociagu. FYI zalaczam ceny biletu dla naszej 4 osobowej rodziny na wycieczkę jednodniowa do Londynu i z powrotem (na weekend). W tym kraju żeby pociągiem podróżowac, trzeba być naprawdę zamożnym.... Oczywiście można wyrwać czasem jakieś promocje emoji16.png

a467479908a42d7d2fc140aea20f308a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trzeba bylo wziac samolot ;)

A mi się marzy takim "warsem" przejechać i poobserwować świat z widoku pociągu .

W UK jest to nie osigalne ze względu na ceny pociagu. FYI zalaczam ceny biletu dla naszej 4 osobowej rodziny na wycieczkę jednodniowa do Londynu i z powrotem (na weekend). W tym kraju żeby pociągiem podróżowac, trzeba być naprawdę zamożnym.... Oczywiście można wyrwać czasem jakieś promocje

a467479908a42d7d2fc140aea20f308a.jpg&key=d4c58f7fabb59ea2a0d30f6df37565e30cf40bf4edfbd4604f8383e7a98141f2

Biorąc pod uwagę różnice w zarobkach pomiędzy PL a UK, to cena wręcz promo.

Podróż np. z Sopotu do Stolycy 1. klasą to koszt 259 PLN. Dla 4 osób tam i nazad wychodzi ok. £400.

5 godzin temu, GregZukej napisał(-a):

A mi się marzy takim "warsem" przejechać i poobserwować świat z widoku pociągu emoji41.pngemoji477.png.

W UK jest to nie osigalne ze względu na ceny pociagu. FYI zalaczam ceny biletu dla naszej 4 osobowej rodziny na wycieczkę jednodniowa do Londynu i z powrotem (na weekend). W tym kraju żeby pociągiem podróżowac, trzeba być naprawdę zamożnym.... Oczywiście można wyrwać czasem jakieś promocje emoji16.png

a467479908a42d7d2fc140aea20f308a.jpg

W UK za tą kwotę możesz już auto kupić jak dobrze poszukasz 😃

Posted (edited)
8 godzin temu, bibbi napisał(-a):

Biorąc pod uwagę różnice w zarobkach pomiędzy PL a UK, to cena wręcz promo.

Podróż np. z Sopotu do Stolycy 1. klasą to koszt 259 PLN. Dla 4 osób tam i nazad wychodzi ok. £400.

A "tu w Stolycy" za extra branczyk z seafoodsami płacisz niecałe 97 PLN. Tyle, że łapa puchnie i zegarek się poci od gorąca. W przyległościach do PT oczywiście lokował się AD Rolexa:

IMG_20250418_130832.jpg

IMG_20250418_123115.jpg

IMG_20250418_141513.jpg

Edited by mroova

Posted (edited)

Na podstawie tych 2 zdjęć widziałem już teorię ze R po cichu zmienił cos w stali / szczotkowaniu suba 😂

Ciemniejszy to zdjecie z katalogu 2024. Ludzie sa dobrzy 🙃

m126610ln-0001

m126610ln-0001

Edited by Jan

10 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Nie zrozumieliście. Kolega nie chciał jechać samochodem po odbiór to kupił sobie cały skład pendolino i pił kawę w SWOIM Warsie 😎

Gratulacje @hylu!

Arabski student pisze do Taty:
"Kochany Tato,
Berlin jest ładny, ludzie sympatyczni, lubię tutaj studiować. Jednak, drogi Tato, trochę się wstydzę przyjeżdżać na uniwersytet moim szczerozłotym Ferrari 599GTB, gdyż wszyscy nauczyciele i koledzy studenci przyjeżdżają pociągiem.
Twój syn , Nassar"
Następnego dnia Nassar dostaje email od Taty:
"Mój drogi Synu,
Wysyłam 20 milionów dolarów na Twoje konto. I bardzo Cię proszę, przestań siebie i nas zawstydzać. Też sobie kup pociąg."

3 godziny temu, Jan napisał(-a):

Na podstawie tych 2 zdjęć widziałem już teorię ze R po cichu zmienił cos w stali / szczotkowaniu suba 😂

Zmiana światła w renderze, pytanie tylko po co

prawda, rynek w 2020/2021 byl napompowany

Dzięki. Niby cały czas obserwuje, ale chyba nie myślałem, że to aż tak. Z drugiej strony w tamtym czasie prawdopodobnie nie zwracałem uwagi na tą półkę.

1 minutę temu, rafi napisał(-a):

Dzięki. Niby cały czas obserwuje, ale chyba nie myślałem, że to aż tak. Z drugiej strony w tamtym czasie prawdopodobnie nie zwracałem uwagi na tą półkę.

niektore PP potracily wiecej, nie wspominajac o Journe

Co jest napompowane musi kiedys peknac. Zawsze smieszyly mnie slowa pewnych „ekspertow”: Rolex nigdy nie tracil. Rolex jest jak zloto, zawsze zyskuje. To tylko korekta 😂

Oyster Perpetual na przestrzeni 10 lat zawsze trzymał cenę Retail Sales na poziomie 6,5tys, E

36 minut temu, dsz napisał(-a):

Oyster Perpetual na przestrzeni 10 lat zawsze trzymał cenę Retail Sales na poziomie 6,5tys, E

nie bardzo rozumiem o czym piszesz, ale w 2015 roku, ceny retail OP wynosily:

36 - srednio 4700 euro

39 - srednio 5000 euro

srednio, bo cena zalezala od wysokosci VAT w danym kraju UE

niektore PP potracily wiecej, nie wspominajac o Journe

Co jest napompowane musi kiedys peknac. Zawsze smieszyly mnie slowa pewnych „ekspertow”: Rolex nigdy nie tracil. Rolex jest jak zloto, zawsze zyskuje. To tylko korekta

Grubo. Oczywiście te pierdoły o wiecznym wzroście rolexa pamiętam. Sam sobie z nich śmieszkowałem, za co chyba niektórzy się na mnie poobrażali. Tylko nie zdawałem sobie sprawy ze skali tej korekty.

To akurat może nie być prawda. Pamiętam jak można było kupić OP za ca. 15k PLN, nawet mniej. I chyba nie było to aż 10 lat temu… chociaż z drugiej strony jak ja mówię, że coś było 30 lat temu, to mam na myśli lata siedemdziesiąte

11 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

nie bardzo rozumiem o czym piszesz, ale w 2015 roku, ceny retail OP wynosily:

36 - srednio 4700 euro

39 - srednio 5000 euro

srednio, bo cena zalezala od wysokosci VAT w danym kraju UE

troszkę mnie pamięć zawiodła ;) ale czy to duży wzrost?

tak średnio bym powiedział, tak śrdnio :) 

10 minut temu, pablo122 napisał(-a):

20250419_104407.jpg

Matko Bosko Czynstochosko do kościółka z nurkiem ??? Wstyd mi za was !!!! 😳

2 minuty temu, dsz napisał(-a):

Matko Bosko Czynstochosko do kościółka z nurkiem ??? Wstyd mi za was !!!! 😳

A jak się pleban pomyli z wiadra będzie święcił? 🤔