Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie dzisiaj media zegarkowe podchwycily temat jak nigdy - moze coś jest na rzeczy a może to tylko kręcenie tematu bo W&W tuż za rogiem. Jeżeli to prawda to przed końcem kwietnia pepsi raczej nie zniknie ze strony rolexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka lat temu przez jakiś czas nie było w ofercie Pepsi. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Kilka lat temu przez jakiś czas nie było w ofercie Peps

Dokładnie tak, przez 11lat (2007-2018) pepsi bylo tylko w kruszcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zapisany na Pepsi i szczerze mówiąc, jeśli to prawda z tym zakończeniem produkcji, mam to w d*pie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, facecik napisał(-a):

Jestem zapisany na Pepsi i szczerze mówiąc, jeśli to prawda z tym zakończeniem produkcji, mam to w d*pie.

Mam te same odczucia. ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Mam te same odczucia. ;)

A Ty masz Psiapsi a ja nie. Taka mała różnica...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A Ty masz Psiapsi a ja nie. Taka mała różnica...
Ale myślimy podobnie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Ale myślimy podobnie. :)

A mi się Pepsiak znudziłi i sprzedałem :)

Ale Daytone, Batmana i Hulka nigdy :)

Kazdy postrzega po swojemu :)

I jeszcze tak ubocznie dodam, że z GMT bardzo mi podchodzi szaro-czary czyli Bruce Wayne. Mocno zyskuje przy bliższym poznaniu face2face.

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

od jakiegoś czasu zastanawiam się czy nie sprzedać mojego YM 37 mm z 2022 roku (jestem pierwszym i jedynym właścicielem). Mam mojego ukochanego DJ 31 mm w stali i żółtym złocie z oliwkową tarczą, mam także DD z 2025 w różowym złocie oraz Van Cleef & Arpels z kwarcowym mechanizmem w złotym złocie oraz na satynowo-skórzanej bransolecie. W tym momencie marzę o Cartierze Panthère small w złocie (nie wiem jeszcze czy w różowym czy w żółtym). Noszę sporo biżuterii i myślę o czymś ponadczasowym, bardzo eleganckim, pasującym do niemal każdej okazji.

Proszę Was o podpowiedź, poradę, cenne słowo czy w ogóle opłaca mi się w tym momencie sprzedawać mojego YM, czy się wstrzymać, a także co uważacie na temat YM u kobiety? Tak, jak kiedyś uwielbiałam ten zegarek, to od czasu niedawnego serwisu oraz polerowaniu w Rolexie nie ubrałam go ani razu. Dodam, że gdy ubieram się bardziej sportowo, to lubię ubrać president’a dla przełamania schematu :)

Proszę o merytoryczne odpowiedzi, nic w stylu „sama zdecyduj”, bo oczywiście ostateczna decyzja należy do mnie, ale gdybym nie była ciekawa opinii innych, to nie zadawałabym tych pytań.

PS W załączeniu zdjęcia mojej kolekcji :) 

IMG_3635.thumb.jpeg.f2470ef66ce44ab2457e7df3d23b5790.jpeg

IMG_3638.jpeg

IMG_3640.jpeg

IMG_3641.jpeg

Edytowane przez littleblack
zmiana zdjęć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

będzie można się w końcu zapisać na premierach emoji106.pngemoji6.png

I wylecieć z listy niedługo później 🤣

@littleblack pierwsze kryterium to noszenie - jak nie nosisz to znaczy że coś sie zmieniło i zegarek przestał odpowiadać. Co my sadzimy o YM czy DD u kobiety nie powinno mieć znaczenia.

Panthere to oczywiście klasyka designu i na pewno będzie wyglądał zjawiskowo. "Problem" jest taki że aktualnie modele są wyłącznie kwarcowe więc to też rzecz do przemyślenia: czy to ma być bardziej biżuteria (jak VC&A) czy bardziej zegarek (jak Rolex). 

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@littleblack, tu nie ma prostej odpowiedzi. YM to jednak styl bardziej sportowy w stosunku do pozostałych dwóch. Na zdjęciach, które pokazujesz, moim zdaniem lepiej prezentują się właśnie te dwa pozostałe, ponieważ są bardziej biżuteryjne i bardziej adekwatne do kobiecego stylu.

Z drugiej strony, gdybyś wrzuciła swoje zdjęcie z YM w sportowym stroju i żeby było widać trochę więcej sylwetki niż tylko nadgarstek, wtedy mogłoby się np. okazać, że YM to petarda. Po zdjęciach samej dłoni z zegarkiem trudno to ocenić. Jeżeli nosisz się również na sportowo, to zrób przymarkę YM do takiej stylizacji i... sama zdecyduj 😉 

Cartier Panthere też jest biżuteryjny, więc będzie zbliżony stylistycznie do Rolexa DJ i DD, a bardziej odległy od YM. To już Twoja decyzja, czy chcesz mieć trzy zegarki w podobnym stylu, czy jednak warto zachować innego stylistycznie YM na mniej formalne okazje. Każdy z nas ma swój ulubiony styl zegarka, uważam jednak, że oprócz zegarków w ulubionym stylu warto posiadać też jakiś inny, który czasem by się przydał.

P.s.

Zegarka nie ubieramy, zegarek zakładamy. Ubierać można choinkę 😉

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojej perspektywy, ostatni wygląda świetnie, DJ też dobrze, natomiast pozostałe Rolki już słabiutko . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YM jak i DD źle wyglądają na tych zdjęciach. Choć może świetnie wyglądają widząc całą sylwetkę.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wiosennych promieniach słońca:

IMG_0625.jpeg

IMG_0626.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wylecieć z listy niedługo później

[mention=114143]littleblack[/mention] pierwsze kryterium to noszenie - jak nie nosisz to znaczy że coś sie zmieniło i zegarek przestał odpowiadać. Co my sadzimy o YM czy DD u kobiety nie powinno mieć znaczenia.

Panthere to oczywiście klasyka designu i na pewno będzie wyglądał zjawiskowo. "Problem" jest taki że aktualnie modele są wyłącznie kwarcowe więc to też rzecz do przemyślenia: czy to ma być bardziej biżuteria (jak VC&A) czy bardziej zegarek (jak Rolex). 

Ja jeszcze nie wyleciałem
Hej,

od jakiegoś czasu zastanawiam się czy nie sprzedać mojego YM 37 mm z 2022 roku (jestem pierwszym i jedynym właścicielem). Mam mojego ukochanego DJ 31 mm w stali i żółtym złocie z oliwkową tarczą, mam także DD z 2025 w różowym złocie oraz Van Cleef & Arpels z kwarcowym mechanizmem w złotym złocie oraz na satynowo-skórzanej bransolecie. W tym momencie marzę o Cartierze Panthère small w złocie (nie wiem jeszcze czy w różowym czy w żółtym). Noszę sporo biżuterii i myślę o czymś ponadczasowym, bardzo eleganckim, pasującym do niemal każdej okazji.

Proszę Was o podpowiedź, poradę, cenne słowo czy w ogóle opłaca mi się w tym momencie sprzedawać mojego YM, czy się wstrzymać, a także co uważacie na temat YM u kobiety? Tak, jak kiedyś uwielbiałam ten zegarek, to od czasu niedawnego serwisu oraz polerowaniu w Rolexie nie ubrałam go ani razu. Dodam, że gdy ubieram się bardziej sportowo, to lubię ubrać president’a dla przełamania schematu

Proszę o merytoryczne odpowiedzi, nic w stylu „sama zdecyduj”, bo oczywiście ostateczna decyzja należy do mnie, ale gdybym nie była ciekawa opinii innych, to nie zadawałabym tych pytań.

PS W załączeniu zdjęcia mojej kolekcji  

IMG_3638.thumb.jpeg.1cbfb7c50808de35cac64049f9654344.jpeg
IMG_3640.thumb.jpeg.147be627aa72cdbcb27aa7bd905d9452.jpeg
IMG_3641.thumb.jpeg.36864ec7525556adae42da407f34da2c.jpeg

Jak leży i nie chcę Ci się go nosić albo już nie cieszy oko a dodatkowo zaakceptujesz prawdopodobną stratę wartości przy sprzedaży, to sprzedaj i kup inny
YM jak i DD źle wyglądają na tych zdjęciach. Choć może świetnie wyglądają widząc całą sylwetkę.  

Może pwrspektywa zdjęcia, ale też uważam, że jakieś wielkie się wydają jak na drobną, kobiecą rękę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, littleblack napisał(-a):

Hej,

Proszę Was o podpowiedź, poradę, cenne słowo czy w ogóle opłaca mi się w tym momencie sprzedawać mojego YM, czy się wstrzymać, a także co uważacie na temat YM u kobiety? Tak, jak kiedyś uwielbiałam ten zegarek, to od czasu niedawnego serwisu oraz polerowaniu w Rolexie nie ubrałam go ani razu. Dodam, że gdy ubieram się bardziej sportowo, to lubię ubrać president’a dla przełamania schematu :)

IMG_3638.jpeg

IMG_3640.jpeg

IMG_3641.jpeg

YM wygląda na zdecydowanie za duży. Ja na Twoim miejscu pozbyłbym się go. Pozostałe moim zdaniem leżą bardzo dobrze.

Z drugiej strony, moja żona lubi duże zegarki. Ma np. Cartiera Tanka XL i on wygląda na jej nadgarstku zawadiacko, z luźno zapiętym paskiem, mnie się taki styl podoba. YM to kawał żelastwa na bransolecie, za duży nie wygląda dobrze.

Tak że sama musisz zdecydować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, littleblack napisał(-a):

Hej,

IMG_3638.jpeg

IMG_3640.jpeg

IMG_3641.jpeg

Z tych czterech YM prezentuje się najsłabiej. Jeżeli preferujesz styl mocno biżuteryjny - czas na zmiany. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@littleblack Fajne zegarki, ale jednak chyba za duże na twój nadgarstek, oczywiście za wyjątkiem Van Cleef & Arpels. Moja znajoma nosi takiego YM jak twój, jednak na jej nadgarstku wygląda on lepiej - po prostu ma większy. DD i DJ wyglądają nieco lepiej niż YM, ale wciąż chyba jednak są za duże. Różne są trendy, widuję czasami kobiety z zegarkami w większych rozmiarach, jednak u ciebie (moim zdaniem oczywiście), to wygląda średnio. Moja partnerka próbowała kiedyś założyć kilka moich mniejszych zegarków, ale uznała że to jednak nie to. Nadgarstek ma tak mały, że nawet mój Must de Cartier wydawał się za bardzo dominować na nadgarstku. Przeszła na małe Cartiery i Omegę i jest zadowolona. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za szeroki odzew, w tym zarówno za głosy przychylne moim wyborom oraz te krytyczne, które także są dla mnie cenną wskazówką.

Dziękuję, za zwrócenie uwagi na „ubieranie”, faktycznie kaleczy to nasz bardzo ładny język, przy czym sama mam alergię na podobne błędy typograficzne oraz mniej lub bardziej świadome omyłki :)

Muszę przyznać, że jestem bardzo drobną kobietą, ale president od zawsze był moim marzeniem, w zasadzie to od dziecka.

Rozmiary moich zegarków na moim drobnym nadgarstku nie stanowią dla mnie większego problemu, bo zawsze lubiłam dodawać nieco męskiego stylu do mojej bardzo kobiecej aparycji. Jeżdzę dużym, sportowym autem, potrafię obchodzić się z bronią i nie jest dla mnie problemem złowienie oraz wypatroszenie ryby :)

Ponizej przesyłam jeszcze kilka fotek w innych ujęciach. Przy czym zaznaczam, że moje wszystkie Rolexy były kupowane w Kruku w Polsce, natomiast VCA także w oficjalnym ich sklepie, lecz w Kanadzie. 

IMG_3662.jpeg

IMG_3663.jpeg

IMG_3669.jpeg

IMG_3677.jpeg

IMG_3679.jpeg

IMG_3667.jpeg

Edytowane przez littleblack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@littleblack sprzedaj DD i DJa i kup Patka Nautilusa w złocie - są w mniejszych rozmiarach (32mm) i kwestia rozmiaru rozwiązana 😀.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, beniowski napisał(-a):

@littleblack sprzedaj DD i DJa i kup Patka Nautilusa w złocie - są w mniejszych rozmiarach (32mm) i kwestia rozmiaru rozwiązana 😀.

No way. DD i DJ zostają. Generalnie wątek dotyczy YM czy go zostawić czy go sprzedać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi