Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

@Tomaszek: nie powiem oryginalne "pary"

Mam wewnętrzny imperatyw by prędzej czy później wrócić do Tudora, to po pierwsze primo, a po drugie primo chciałbym do pary mieć coś z Omegi bądź Breitlinga.

Po trzecie primo - docelowo mieć komplet na inhałsie. A po czwarte primo - jeden z pary musi być na bransolecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek - całkiem sensowne założenia ;) powodzenia w realizacji :)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez - bardzo jestem ciekaw jaki ruch zrobi Rolex w tym roku :wub:

Nowy rewolucyjny rodzaj polerowania, albo jeszcze proporcjonalniejsze indeksy w subie pomniejszone o 0,0001 mm :) ;)

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tez moze byc :angry::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie, jestem zadowolony :) dziś nie miałem okazji nacieszyć się nim w pełni ale tak na szybko mogę stwierdzić, że jest bardzo wygodny, dobrze się ułożył na moim nadgarstku. Poza nim dobrze leży mi Omega 300m, Tudora na bransolecie już niestety czuje na ręku. Ponosze go trochę i zobaczymy czy zatęsknie za czymś innym :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wewnętrzny imperatyw by prędzej czy później wrócić do Tudora, to po pierwsze primo, a po drugie primo chciałbym do pary mieć coś z Omegi bądź Breitlinga.

Po trzecie primo - docelowo mieć komplet na inhałsie. A po czwarte primo - jeden z pary musi być na bransolecie :)

Ale jak to tylko 2 zegarki? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 :) mam jeszcze coś bardziej oficjalnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy rewolucyjny rodzaj polerowania, albo jeszcze proporcjonalniejsze indeksy w subie pomniejszone o 0,0001 mm :);)

Nie zapominajmy o ulepszonych smarach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie za mało! Dla mnie fajniejszy niż polar. Gratulować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje.

Co do Baselworld to ja jednak obstawiam nowego Milgauss ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, EXII to bardzo fajny zegar

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Tobą w 100%. Jeśli dostanie ceramiczny bezel to przestanie być Explorerem II. To fajna opcja dla kogoś, kto nie jest przekonany do ogólnego „blingu” ceramicznych modeli. Fajnie by było jakby go lekko zmniejszyli do np. 41 mm, ale jakoś ciężko mi uwierzyć w taki ruch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przepadam za bardzo za GMT, ale on jako jedyny do mnie osobiście przemawia. Ma skubany to coś w sobie. Co do rozmiaru to jest idealny 42mm. Na moim skromny nadgarstku leży idealnie. Chyba w tym roku dostanie ceramiczny bezel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Czy należał....tego nie wiemy a ten zegarek tez nie jest specjalny. Było na pewno paru żołnierzy którzy nosili Rolexa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas na forum większość osób i tak by go spolerowala! Żeby był jak nowy! ;):D :D

I miał swoje blink blink! :P

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brakuje tylko śladów krwi na parciaku i opisu bitwy w czasie której ślady powstały...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją droga może to dobry pomysł pożyczyć swoje Rolexy żołnierza którzy jadą na misje i wojnę i później jak się da odebrać i jest się zarobionym! ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie?

https://www.facebook.com/groups/czasoholicy/permalink/696751433782076/?sale_post_id=696751433782076

przymierzam się do jakiegoś starszego Datejusta TwoTone i tak pomyślałem że może ten?

Nie do końca jestem przekonany co do tarczy ale też nie mówię nie.

Warto się zastanowić?

Odchyłka dobowa 6 sek, brak informacji o przeglądzie, brak dokumentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć może tu fotki, bo nie każdy ma FB i/lub należy do tej grupy. O starszym TT też myślałem i chętnie obejrzę co znalazłeś.

Ja dziś pierwszy raz widziałem na żywo białą tarczę w DJ i zbaraniałem. Teraz nie wiem czy nie jest fajniejsza od srebrnej. Za dużo jest tych możliwości do wyboru w DJach :-/

Treść opisu:

Referencja 16233 z 1991 roku z pudełkiem.

Średnica 36mm bez koronki

Zegarek w pięknym stanie i nieodnawiany.

Oryginalne fabryczne szlify.

Koperta nowego typu bez otworów zewnetrznych na teleskopy.

Szafirowe szklo.

Koronka 18K dokręcana ostra niewytarta.

Wyjątkowo piękna ciemna tarcza

Arabic Dial 3D 18K indeksy i logo

Bezel w idealnym stanie ostry i pięknie się mieni...niepolerowany.

Mechanizm Rolex 3135 CHRONOMETER 

Mostek balansu podparty w dwóch punktach.

Idealny stan bez najmniejszej skazy.

Srubeczki idealne.

Bransoleta w pięknym stanie model Jubilee

Oczywiście wszystko co żółte to lite złoto 18K

cena ok 14-15k PLN

post-22504-0-25829300-1520437679_thumb.jpg

post-22504-0-01927400-1520437686.jpg

post-22504-0-72598300-1520437691.jpg

post-22504-0-09670100-1520437698.jpg

post-22504-0-11343900-1520437707.jpg

post-22504-0-67690700-1520437715_thumb.jpg

post-22504-0-13170600-1520437722.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej z nim wszystko ok. Tarcza mało popularna ale rzeczywiście ciekawa. Robiłem rekonesans i 16234 (czyli stal i bezel z białego złota) w nieco lepszym stanie to 15-17k, więc cena jak na TT dobra. Gdyby był z szampańską tarczą to już pewnie byś był na rogatkach miasta? :-D

Jeśli chodzi o tarczę to zdecydowanie w DJ albo czarna albo srebrna. Szampańska raczej nie jest w kręgu moich zainteresowań :)

Zastanawiam się miałbym w końcu coś do koszuli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie?

https://www.facebook.com/groups/czasoholicy/permalink/696751433782076/?sale_post_id=696751433782076

przymierzam się do jakiegoś starszego Datejusta TwoTone i tak pomyślałem że może ten?

Nie do końca jestem przekonany co do tarczy ale też nie mówię nie.

Warto się zastanowić?

Odchyłka dobowa 6 sek, brak informacji o przeglądzie, brak dokumentów.

Sprzedawca sprawdzony, wyszukuje tylko zegarki w b.dobrym stanie. Co do samego egzemplarza - ja bym z taką tarczą nie kupił. Ani z tymi indeksami, ani z taką fakturą - stąd pewnie wynika nieco niższa cena - śledzę od dłuższego czasu oferty na Chrono, forum Rolexa itd.i można wyrwać takie Two Tone z tej serii właśnie w tych okolicach +/- 1 tyś zł, więc norma.

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spolerować już raczej nie da rady, ale to w sumie najsensowniejsze co by można było zrobić z tym szrotem. Gość stwierdził że wyryje swój numer i to na bokach koperty, żeby to chociaż zrobił na deklu to by jeszcze można było zrozumieć. Wygląda to jakby dziecko ukradło pilnik do paznokci mamie i wyryło swój numerek ze szkolnego dziennika. Chociaż nadal to lepsza historia niż egzemplarze obijane latami o klamkę od biura których epicką historię chcą zachować nowi właściciele :D.

Ja rozumiem całą ideę niepolerowanych egzemplarzy jak się je kupi w dobrym stanie i samemu poobija albo odziedziczy poobijane po ojcu czy dziadku, ale historii użytkowania przeciętnego Kowalskiego wolałbym nie oglądać.

W dzisiejszych czasach nie ma większego problemu najpierw się spawa a później poleruje! Częste praktyki wśród sprzedawców Vintage tylko nie zawsze informują o tym ze tak było zrobione tylko sprzedają jako NOS! :P

A idea nie polerowanych egzemplarzy jest bardzo fajna nawet jeśli nie moje rysy i wgniotki to i tak zegarek nabiera swojego charakteru! I w tym jest urok! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzisiejszych czasach nie ma większego problemu najpierw się spawa a później poleruje! Częste praktyki wśród sprzedawców Vintage tylko nie zawsze informują o tym ze tak było zrobione tylko sprzedają jako NOS! :P

A idea nie polerowanych egzemplarzy jest bardzo fajna nawet jeśli nie moje rysy i wgniotki to i tak zegarek nabiera swojego charakteru! I w tym jest urok! :)

Wszystkie moje strasznie charakterne po czasie :) Nawet Pepsi w takim extra stanie już zaliczył rysę od śrubokrętu :) hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi