Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny, złoto ma jednak coś w sobie-gratulacje! Hmm...ryski...na moim Subie z 2010 pojawiło się trochę, w sumie zegarek używany normalnie. Więcej na bransolecie, ale bez przesady. Warto to polerować? W subie to ostatnia seria z referencji 16610...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie moje strasznie charakterne po czasie :) Nawet Pepsi w takim extra stanie już zaliczył rysę od śrubokrętu :) hehehe

Nie ma się czym martwić jeszcze dużo złapią! ;)

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej boli jak się pojawią na 1911 w nierdzewce... :wacko:  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny, złoto ma jednak coś w sobie-gratulacje! Hmm...ryski...na moim Subie z 2010 pojawiło się trochę, w sumie zegarek używany normalnie. Więcej na bransolecie, ale bez przesady. Warto to polerować? W subie to ostatnia seria z referencji 16610...

Ja bym nie polerował! Ale jak kto woli! ;) bo jak to w Rolexie to masz plusik za ostatnia serie ;) wiec i cena za 40lat będzie większa! ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha...już jest konkretna, aż myślę o sprzedaniu go!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak o.3809db9d4c7dee5a56ebb7f39ec2f2fc.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się czym martwić jeszcze dużo złapią! ;)

W ogóle się tym nie martwię. Kupiłem zegarek do używania bo to było moje marzenie ten pepsi a noszę go żeby nacieszyć nim oczy. Sprawdzam godzinę przy okazji a głównym powodem patrzenia na niego jest to że mi sie podoba :) Z rysami czy też bez piękny że hoho :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip, A co on ten SUB tak łypie łakomie na tego gada...znudziło mu się być ikoną?

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle się tym nie martwię. Kupiłem zegarek do używania bo to było moje marzenie ten pepsi a noszę go żeby nacieszyć nim oczy. Sprawdzam godzinę przy okazji a głównym powodem patrzenia na niego jest to że mi sie podoba :) Z rysami czy też bez piękny że hoho :)

A ja mam tak czasami ze zerkam na zegarek by zobaczyć która godzina patrzę a i tak za chwile znowu muszę spojrzeć bo nie zobaczyłem wcześniej tylko mu się przyglądałem! :D

Tak cieszą skubane Suby i inne gady! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip, A co on ten SUB tak łypie łakomie na tego gada...znudziło mu się być ikoną?

A jakoś tak.. marzy mu się aligator;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem NATO strap i pokombinuję z nim na wiosnę, o ile nie sprzedam. Ale z Subami jest faktycznie tak, że magnetyzują oczy... BTW wiecie może jak odzyskać historię konta? Straciłem dostęp do niego i trochę mi szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze odnośnie kwestii wyboru. Oczywiście wykluczając: tarcze z cyframi arabskimi i rzymskimi.

Chyba czas na ankietę  :lol:

Czwarty rząd pozycje 1, 3 i 5. Nie koniecznie w tej kolejności.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze odnośnie kwestii wyboru. Oczywiście wykluczając: tarcze z cyframi arabskimi i rzymskimi.

Chyba czas na ankietę  :lol:

A jest gdzieś zestawienie tarcz w Datejustach serii 16xxx?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeci rząd od góry, trzeci od lewej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś czasu myślę o Rolex'ie i - wiem jak to zabrzmi - za 2 lata i 10 miesięcy planuję zakup. 

Wiem jaki chcę bezel (a przynajmniej jakiego nie chcę), nie wiem jaki chcę model, wiem że z datą, ale w miarę możliwości bez lupki. Dzięki zdjęciom wstawionym przez kol. Xpovoc w końcu podejmę decyzję co do tarczy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czwarty rząd pozycje 1, 3 i 5. Nie koniecznie w tej kolejności.

U mnie podobnie, tylko zamiast 3 rozważyłbym 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 kolumna 2 rząd

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zdarza się, ale chyba łatwo poznać że koperta jest „za młoda” jak na swój wiek :).

Niekoniecznie...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze odnośnie kwestii wyboru. Oczywiście wykluczając tarcze z cyframi arabskimi i rzymskimi to jest z czego wybierać. :lol:

Tylko 4 zmienne i jaki ból :-) - najważniejsze to wybrać rozmiar, z resztą - jak się nie możesz zdecydować - kup dwa, jeden na oysterze, drugi na jubilee z różnymi bezelami i tarczami ...chwila pracy, zamiana branosolet i masz 4 zegarki w cenie 2...takiego rabatu nie dają nigdzie ;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie, to co go tak mało u nas w klubie

Jestem fanem tego modelu.

Mało go tu bo mniej kultowy niż SUB.

Nie wiem czy nie ładniejszy, choć ceramika ma również swój urok.

Na pewno lepiej od Suba świeci, w zasadzie EX2 to jedyne porządnie świecące Roleksy, gdzie bez problemu widać w nocy od razu wskazanie. Jest też bardziej paskolubny, tańszy i wnosi komplikację GMT i skokową zmianę godziny w locie.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś na forum ma 16234 lub 126334 z bezelem fluted i białą tarczą i ma zdjęcia w różnym świetle? Dobrze kojarzę, że Irek i Krystian je mieli?

Ja nie miałem. U mnie gościł 116200 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Yoda, a Ty już pokazywałeś swojego Rolexa czy nadal czekamy na lepsze światło ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yoda Rolka ? Przecież on zna się na zegarkach !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

W dzisiejszych czasach nie ma większego problemu najpierw się spawa a później poleruje! Częste praktyki wśród sprzedawców Vintage tylko nie zawsze informują o tym ze tak było zrobione tylko sprzedają jako NOS! :P

A idea nie polerowanych egzemplarzy jest bardzo fajna nawet jeśli nie moje rysy i wgniotki to i tak zegarek nabiera swojego charakteru! I w tym jest urok! :)

Oczywiście że się da to spolerować...ewentualnie, jak grawery, nie będą aż takie głębokie (na co wyglada, ale na lajfie może być inaczej). Ma wszystkie papiery, trochę trzeba w zegarek włożyć, ale tez nie absurdalnie dużo.

Wyglada w tym momencie okropnie, ale sumasumarum, włożyć ok €4K w politure, wskazówki, bransoletę....powinieneś dostać zegarek, wart ok €26k / PLN 100k+

Mnie przeraża bardziej że wyciągają zegarek, który okropnie wyglada i próbują z historia, która nie jest nawet udowodniona, zyskać więcej...może jak się komuś spodoba to zegarek osiągnie nawet, w tym stanie, €30-40k podczas aukcji....bez wymianę części....i zamiast cenę bliżej €26k

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi