Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to co piszę nie oznacza braku tolerancji odchyłek a po prostu ich świadome zmniejszanie.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale odchyłek nie zmniejszasz, one tam cały czas są. Tylko je napuszczasz na siebie nawzajem.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ale odchyłek nie zmniejszasz, one tam cały czas są. Tylko je napuszczasz na siebie nawzajem.  ;)

Tomek, dobre ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Tak mnie zastanawia to wasze podejście do dokładnego chodu ale kompletnie tego nie rozumiem.

Decydując się na mechaniczny zegarek akceptuje jego jakieś odchyłki, zegarek ma być praktyczny podobać mi się i dawać poczucie ze wytrzyma wszystko i to daje mi Sub.

Moim zdaniem, najbardziej praktyczny Rolex to Sky-Dweller.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Waszych dyskusji wnioskuję że najlepszy byłby „ kwarcowy”...i w dodatku prawie vintydż ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak nic DJ Oysterquartz :D

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, musiałaby być vintage Daytona Oysterquartz.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak nic DJ Oysterquartz :D

Fajne nawet one sa i (jak kazdy R) z potencjałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam, że na codzień z uwagi na zmianę zegarków co kilka dni nie zwracam uwagi na dokładność ich chodu , przynajmniej do czasu gdy ktoś zwróci mi uwagę ( zwykle z przekąsem) że mój szwajcarski zegarek myli się o 5 min. Wtedy zawstydzony przestawiam wskazówki i z trwogą przystępuję do kilkudniowej kontroli chodu. Jeszcze nigdy nie okazało się że to wina zegarka , zawsze bowiem dochodzę do wniosku że to ja ustawiając zegar w porannym amoku nie potrafię odróżnić „20, od 25 po” ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nigdy nie okazało się że to wina zegarka , zawsze bowiem dochodzę do wniosku że to ja ustawiając zegar w porannym amoku nie potrafię odróżnić „20, od 25 po” ;-)

Robert, poranny amok po.....? Jak masz coś dobrego to się podziel :rolleyes:

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert, poranny amok po.....? Jak masz coś dobrego to się podziel :rolleyes:

Proszę bardzo - dwójka „ żywych” dzieciaków z „wybiórczą” pamięcią i niedospaną nocą po LM, zniecierpliwiony i „załadowany” po nocy pies i żona do której „należy pies” i według dzieci „robi lepsze śniadania niż tata” ....i świadomość, że jak wyjdziesz 5 min później to jedziesz 20 min dłużej ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę bardzo - dwójka „ żywych” dzieciaków z „wybiórczą” pamięcią i niedospaną nocą po LM, zniecierpliwiony i „załadowany” po nocy pies i żona do której „należy pies” i według dzieci „robi lepsze śniadania niż tata” ....i świadomość, że jak wyjdziesz 5 min później to jedziesz 20 min dłużej ;-)

I tak masz dzień w dzień?

Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak masz dzień w dzień?

Nieee, tylko w dni szkolne ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dokładny DJ, przy odpowiednim odkladaniu można zegarek wyzerowac co trzeci dzień :D21d009309a00e3587fff9c9023528fa6.jpg

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz to, co Ci sumienie podpowiada. Tylko zgodnie z prawdą :)

Jest dobrze, ale jak bardzo to nie wiem  :D  Raz na jakiś czas sprawdzam jakie są różnice w stosunku do zegara z interenetu (zawsze ta sama strona i zawsze tylko w domu na wi-fi, żeby wyeliminować jakieś różnice technologiczne) i tyle. Natomiast nie robię tego regularnie i w stałych odstępach czasu, więc dokładnych wyników nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genovese, całkiem przyjemny ten Twój ulubieniec:)

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fanatykom dokładności chodu polecam apkę na telefon Watch Check. Bardzo praktyczna, nawet kwarce na niej sprawdzam :D

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dobrze, ale jak bardzo to nie wiem :D Raz na jakiś czas sprawdzam jakie są różnice w stosunku do zegara z interenetu (zawsze ta sama strona i zawsze tylko w domu na wi-fi, żeby wyeliminować jakieś różnice technologiczne) i tyle. Natomiast nie robię tego regularnie i w stałych odstępach czasu, więc dokładnych wyników nie znam.

Życie w nieświadomości jest "prozdrowotne" zarówno dla ciała jak u umysłu Po badaniu, jak już poznasz wyniki i coś Ci tam znajdą, nigdy nie zaznasz spokoju...

Nieee, tylko w dni szkolne ;-)

Ja od wielu lat mam ten sam ustalony rytuał. Także dwójka dzieciaków i pies, przygotowanie śniadania itd.. Od 10 lat codziennie zawoże ich do szkoły i na tyle weszło mi to w krew, że dzieci nie notują żadnych spóźnień, przynajmniej na tę pierwszą poranną lekcję Jak robot, każda czynność o tej samej minucie...

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś miałem fioła co do punktualności zegarka, ale nawet jak nie mam to zdecydowanie wkurzałoby mnie gdyby zegarek robił np. 10s na dobę.

Śmieszy mnie pisanie tu na forum, że to zegarek mechaniczny i jak ktoś chce dokładny niech sobie kupi kwarca. Przepraszam, ale cenię perfekcję i dlatego interesują mnie zegarki mechaniczne dążące do niej. Co to za sztuka gdy zegarek nie jest punktualny?

Czymś wielkim jest stworzyć zegarek mechaniczny, który jest zarówno dziełem sztuki pod względem konstrukcji, wykonania jak i swojego podstawowego przeznaczenia, czyli punktualnego odmierzania czasu.

Co do Rolexa i Omegi ja mam pozytywne doświadczenia i dlatego doceniam te zegarki (chociaż bardziej lubię Omegę ;)).

Tak czy inaczej analogicznie, jeżeli komuś nie zależy na dokładności zegarka mechanicznego niech sobie kupi złotą bransoletę grubości łańcucha od krowy, bo to będzie większy lans biżuteryjny wśród Sebiksów na dzielni niż ten zegarek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś miałem fioła co do punktualności zegarka, ale nawet jak nie mam to zdecydowanie wkurzałoby mnie gdyby zegarek robił np. 10s na dobę.

Śmieszy mnie pisanie tu na forum, że to zegarek mechaniczny i jak ktoś chce dokładny niech sobie kupi kwarca. Przepraszam, ale cenię perfekcję i dlatego interesują mnie zegarki mechaniczne dążące do niej. Co to za sztuka gdy zegarek nie jest punktualny?

Czymś wielkim jest stworzyć zegarek mechaniczny, który jest zarówno dziełem sztuki pod względem konstrukcji, wykonania jak i swojego podstawowego przeznaczenia, czyli punktualnego odmierzania czasu.

Co do Rolexa i Omegi ja mam pozytywne doświadczenia i dlatego doceniam te zegarki (chociaż bardziej lubię Omegę ;)).

Tak czy inaczej analogicznie, jeżeli komuś nie zależy na dokładności zegarka mechanicznego niech sobie kupi złotą bransoletę grubości łańcucha od krowy, bo to będzie większy lans biżuteryjny wśród Sebiksów na dzielni niż ten zegarek ;)

Sebix.....człowiek całe życie się uczy A wracając do zegarków, przynajmnie te posiadające certyfikat COSC powinny być niezwykle punktualne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wracając do zegarków, przynajmnie te posiadające certyfikat COSC powinny być niezwykle punktualne!

”Zwykle” są... Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Od kilku dni ulubieniec :

Rafał, świetne zdjęcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genovese, całkiem przyjemny ten Twój ulubieniec:)

Cały czas sprawia tyle samo radochy na nadgarstku jak w dniu zakupu. :)

Rafał, świetne zdjęcie ;)

Dzięki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas sprawia tyle samo radochy na nadgarstku jak w dniu zakupu. :)

Ja tak mam z 300 Omegi. Rok czasu, a cieszy nawet bardziej niż na początku.

Fajna radość bije z postów Kolegi od Batmana. Widać, że zegarek zrobił pozytywne wrażenie i że to spełnienie marzeń.

Na mnie też Batman zrobił pozytywne wrażenie i uważam ten zegarek za jeden z fajniejszych Rolexów.

559-A3-BFD-ED6-F-4-A91-9414-C9460-B8-D72

83-AF2281-F96-C-4-F27-8-E79-B2-BE5-CA166

F742-F08-F-D57-A-400-E-A566-5096530-B88-

Z pozdrowieniami dla mojego ziomka. Wielkiego wielbiciela Air-Kinga i pięknych koszul ;)

Edytowane przez Krystian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi