Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość norbie

awi - powiedzmy w ciągu ostatnich (strzelam, bo kompletnie nie znam się na Roleksach) 10 lat?

Może jakaś niezależna instytucja/grupa fanów robiła badania statystyczne, które byłyby reprezentatywne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Chodzi mi ostatnio po głowie nowy zegarek do pary dla Moona i tak zerkam w stronę Rolexa. Udało mi się przymierzyć Expa 1 i bardzo mi się podobał, tylko uszy jakby ciut za grube, ale to drobiazg. Subów oczywiście w stali nie było (nawet czekających dla klienta), więc przymierzyłem two-tone. Świetny rozmiar (wydawał się mały ale na plus), ale ta ceramika jakoś mi nie leżała. Wszytko takie biżuteryjne/plastikowe. Podobny problem miałem z SMPc, a tutaj jeszcze to złoto. Może głupie pytanie, bo to subiektywne mocno, ale czy w normalnym świetle w stali ten zegarek się tonuje czy jest taki błyszczący/połyskliwy? Rozglądam się jakiś czas za 14060M ale w Polsce w ogóle nic nie mogę znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mojego cermicznego Suba z data nikt nie zwrócił uwagi. W moim odczuciu ceramika trochę błyszczała ale jednak matowa bransoleta rownoważyla ten efekt i w kręgu moich znajomych ten model przechodził bez echa. Natomiast o niebieską, ceramiczną Omegę SMP co jakiś czas ktoś pytał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej takie pocieszenie za niedobór prawdziwego hitu minionego roku.

.

Datejust blue 41 karbowany ;)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi ostatnio po głowie nowy zegarek do pary dla Moona i tak zerkam w stronę Rolexa. Udało mi się przymierzyć Expa 1 i bardzo mi się podobał, tylko uszy jakby ciut za grube, ale to drobiazg. Subów oczywiście w stali nie było (nawet czekających dla klienta), więc przymierzyłem two-tone. Świetny rozmiar (wydawał się mały ale na plus), ale ta ceramika jakoś mi nie leżała. Wszytko takie biżuteryjne/plastikowe. Podobny problem miałem z SMPc, a tutaj jeszcze to złoto. Może głupie pytanie, bo to subiektywne mocno, ale czy w normalnym świetle w stali ten zegarek się tonuje czy jest taki błyszczący/połyskliwy? Rozglądam się jakiś czas za 14060M ale w Polsce w ogóle nic nie mogę znaleźć.

Jeśli za grube uszy widziałeś w Ex1 to w Subie masz przecież tłuściochy ;)  Co do Suba to tak jak kolega dawca napisał, matowa bransoleta i uszy niwelują błysk ceramiki. Oczywiście starsze Suby były dużo bardziej subtelne ale to już inna historia...

Co do Batmana, może Rolex Coke chce wypuścić i Batmana wyprzedają? Z drugiej strony trochę za szybko ten Coke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Datejust blue 41 karbowany ;)?

Mój komentarz dotyczył sytuacji rynkowej a nie Twoich wyborów. Oczywiście zwiększona podaż Batmanów ma nieco utulić w żalu tych którzy nie doczekali lub nie mogli się zapisać na Pepsi. Tak czy siak gratuluję spełnienia marzenia tym bardziej że Batman zdecydowanie wart jest swoich pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Jeśli za grube uszy widziałeś w Ex1 to w Subie masz przecież tłuściochy ;)  Co do Suba to tak jak kolega dawca napisał, matowa bransoleta i uszy niwelują błysk ceramiki. Oczywiście starsze Suby były dużo bardziej subtelne ale to już inna historia...

Co do Batmana, może Rolex Coke chce wypuścić i Batmana wyprzedają? Z drugiej strony trochę za szybko ten Coke...

No te uszy w subie to pierwsze co się rzuca w oczy. Nie jest to jakis dealbreaker ale wyglądają dziwnie. Spodziewam się też właśnie, że bransoleta wszystko tonuje. Obsługa mówiła, że suby stalowe mają często dla klientów, więc będę zaglądał, może akurat trafię. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tbn napisz gdzie mieszkasz. Może ktoś umówi się z Tobą na przymiarke.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

awi - powiedzmy w ciągu ostatnich (strzelam, bo kompletnie nie znam się na Roleksach) 10 lat?

Może jakaś niezależna instytucja/grupa fanów robiła badania statystyczne, które byłyby reprezentatywne?

Ja pamietam kiedyś taką stastystyke którą robił jeden z kolego forumowych i ma ją na swojej stronie

Może o to Ci chodziło

1270de74c2afc681c5f54dd530024c84.jpg

98e7ead7a6c21b516b8d00575d7e34d7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow... - ale fajne zegarki sie pojawily w klubie - gratuluje wszystkim nowych nabytkow w szczegolnosci tych tak oczekiwanych, jak chocby Batman - super B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli za grube uszy widziałeś w Ex1 to w Subie masz przecież tłuściochy ;) 

Bo to zamiast 1166 trzeba by szukać 116...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to zamiast 1166 trzeba by szukać 116...

To właśnie napisałem w dalszej części wypowiedzi :-)

Niemniej coraz ciężej o pewną 5-cyfrową referencje w super stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Ja pamietam kiedyś taką stastystyke którą robił jeden z kolego forumowych i ma ją na swojej stronie

Może o to Ci chodziło

Andreas - dzięki za pomoc:)

Próbuję też dotrzeć do danych. które pokazywałyby jak kształtowały się ceny używek, przede wszystkim Subów Date, w ciągu ostatnich 10 lat. Domyślam się, że to zależy od referencji, ale wydaje mi się, że generalnie (mam na myśli standardowe, czarne wersje) trzymają cenę lepiej od innych modeli.

Pisząc krótko - po wyjściu z salonu z czarnym Subem Date, na przestrzeni ostatnich 10 lat, kupujący tracił (i ile %), czy zyskiwał (ile %), jeżeli pozostawił sobie zegarek na te 10 lat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Zobacz ile kosztował 10lat temu i ile dziś, ta sama referencja i masz odpowiedź

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Patrząc ba stastyke, to SUB 16610 w 2008r kosztował coś ok €4.2-4.5 a dzisiaj używany z tego rocznika ok €6.2-7k zależnie w jakim stanie.

Odpowiedz: ok 50% wzrost

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow... - ale fajne zegarki sie pojawily w klubie - gratuluje wszystkim nowych nabytkow w szczegolnosci tych tak oczekiwanych, jak chocby Batman - super B)

Ponoć Hulk kiedyś był u Ciebie na ręce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Byłem dziś z żoną po garnek w Galerii Mokotów. Nic z tego nie wyszło, ale za to stanąłem w kolejce po Hulka. Czysty spontan. I po co ja to zrobiłem? :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć Hulk kiedyś był u Ciebie na ręce :)

Byl, byl :wub: Strasznie fajny i wesoly zegar. Na urozmaicenie kolekcji super ale jako jedyny... chyba nie  ;) 

Batman bardzien uniwersalny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byl, byl :wub: Strasznie fajny i wesoly zegar. Na urozmaicenie kolekcji super ale jako jedyny... chyba nie  ;)

Batman bardzien uniwersalny :)

Dokładnie miałem na myśli mój egzemplarz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyślam się, że to zależy od referencji, ale wydaje mi się, że generalnie (mam na myśli standardowe, czarne wersje) trzymają cenę lepiej od innych modeli.

Jest dokładnie na odwrót.

Mam pytanie, jaka według Was jest na dzisiaj obowiązująca cena sklepowa w Polsce aktualnego DateJust 41 Blue (ewentualnie Rodium) karbowany bezel ?

KRUK pokazuje cenę 38,2 kpln

Ktoś ostatnio wystawił dwumiesięczny egzemplarz Blue za 35kpl n, to były komentarze, że drożej niż w salonie, co potwierdził nawet sprzedający.

Mam wrażenie, że panuje jakieś zamieszanie z tym modelem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie miałem na myśli mój egzemplarz :)

Spodziewalem sie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mam pytanie, jaka według Was jest na dzisiaj obowiązująca cena sklepowa w Polsce aktualnego DateJust 41 Blue (ewentualnie Rodium) karbowany bezel ?

KRUK pokazuje cenę 38,2 kpln

Ktoś ostatnio wystawił dwumiesięczny egzemplarz Blue za 35kpl n, to były komentarze, że drożej niż w salonie, co potwierdził nawet sprzedający.

Mam wrażenie, że panuje jakieś zamieszanie z tym modelem.

To zależy od zestawienia. Jeżeli pytasz o model z niebieską tarczą i z karbowanym pierścieniem oraz z bransoletą Jubilee, to zamieszanie wynika z faktu, że Kruk nie posiada tego zegarka aktualnie w sprzedaży, a następna dostawa planowana jest na przełom lutego / marca 2019 r. Co do kwoty, to cena z metki wynosi 38500 zł brutto z czego możliwe jest wynegocjowanie 7% rabatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od zestawienia. Jeżeli pytasz o model z niebieską tarczą i z karbowanym pierścieniem oraz z bransoletą Jubilee, to zamieszanie wynika z faktu, że Kruk nie posiada tego zegarka aktualnie w sprzedaży, a następna dostawa planowana jest na przełom lutego / marca 2019 r. Co do kwoty, to cena z metki wynosi 38500 zł brutto z czego możliwe jest wynegocjowanie 7% rabatu.

Jeszcze 10 dni temu takiego mierzyłem w Posnanii (świeża dostawa). No chyba że już się sprzedał ;)  Stały klient może spokojnie wynegocjować wyższy rabat niż ten podany przez Ciebie :unsure: 

8275537340b1d8df0b4649023b5d8dfc.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jeszcze 10 dni temu takiego mierzyłem w Posnanii (świeża dostawa). No chyba że już się sprzedał

Rozmawiałem z pracownikiem Kruka dokładnie tydzień temu (sobota przed świętami). No ale zapytać nie zaszkodzi, bo może nie miał pełnych informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien być dla kogoś, przynajmniej jak ja byłem przed zakupem to powiedziano mi ze na niebieskie tez jest lista ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi