Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczymy czy nowa polityka kruka co do kolejek cos zmieni.

A co to za nowa polityka? Sprzedać wszystko zaprzyjaźnionym handlarzą i śmiać się jeszcze głośniej kientom w twarz?

Edytowane przez majk23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Byłem dzisiaj w butiku Roleksa. Zapytałem o interesujące mnie modele zegarków i dowiedziałem się, że na żadną listę oczekujących mnie nie zapiszą, bo wszystkie listy są zamknięte. Zapytałem o deklarację zakupu nowego GMT-Master II Ref. 126710BLNR, ale na tej liście jest już około pół tysiąca zapisanych osób, więc uznałem, że kontynuowanie tematu nie ma sensu. To, co obecnie się dzieje jest poniżej mojej godności, dlatego nie mam zamiaru uczestniczyć w tym szaleństwie. Na modelu Datejust 41 kończę przygodę z Roleksem i wracam do ulubionego "haute horlogerie", gdzie interesujący mnie zegarek mogę mieć od ręki albo poczekać na dostawę około 5 tygodni z pewnością, że zegarek otrzymam.

Cholercia, to może numerek 149 na liście nie jest taki zły ;) Mam zmianę nastojów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Cholercia, to może numerek 149 na liście nie jest taki zły ;) Mam zmianę nastojów :)

Faktycznie nie jest zły. Jeżeli Rolex będzie rocznie dostarczał po około 8 sztuk do każdego ze swoich salonów w Polsce, to za jakieś dwa lata dostaniesz zegarek.  :) Dla porównania dzisiaj w Aparcie pytałem o jeden z modeli Lange, który mnie zainteresował - czas oczekiwania 5 tygodni, bez żadnej łaski i kolejek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Faktycznie nie jest zły. Jeżeli Rolex będzie rocznie dostarczał po około 8 sztuk do każdego ze swoich salonów w Polsce, to za jakieś dwa lata dostaniesz zegarek.  :) Dla porównania dzisiaj w Aparcie pytałem o jeden z modeli Lange, który mnie zainteresował - czas oczekiwania 5 tygodni, bez żadnej łaski i kolejek.

Nie wiem jak to policzyłeś, ale i tak czekam do końca roku i wtedy zapytam w Kruku ile czekania mi zostało. Przy zapisywaniu miało być właśnie dwa lata - stan na grudzień 2018.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na co nie przyjmują? Jak się zapisywałem to na pepsiaka i dajtonę nie można już było się wpisać. Zmieniło się coś?

Byłem dzisiaj w butiku Roleksa. Zapytałem o interesujące mnie modele zegarków i dowiedziałem się, że na żadną listę oczekujących mnie nie zapiszą, bo wszystkie listy są zamknięte. Zapytałem o deklarację zakupu nowego GMT-Master II Ref. 126710BLNR, ale na tej liście jest już około pół tysiąca zapisanych osób, więc uznałem, że kontynuowanie tematu nie ma sensu. To, co obecnie się dzieje jest poniżej mojej godności, dlatego nie mam zamiaru uczestniczyć w tym szaleństwie. Na modelu Datejust 41 kończę przygodę z Roleksem i wracam do ulubionego "haute horlogerie", gdzie interesujący mnie zegarek mogę mieć od ręki albo poczekać na dostawę około 5 tygodni z pewnością, że zegarek otrzymam.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba to się już nie zmieni...dzisiaj bylem w Kruku w celu zmniejszenia bransolety w milgaussie i np. daytony ss białej czy czarnej od 1,5 roku nie było żadnej...smiac mi się chciało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sie dowiedzialem to nowa polityka ma poprawic dostepnosc zegarkow dla stalych klientow (nie handlarzy) ktorzy kupuja nie tylko zegarki profesjonalne na ktorych jest zarobek.

Nie dziwie sie ze nie mozna wpisac sie na kolejki poszukiwanych modeli. Przeciez 90-99% osob kupuje je tylko dla odsprzedazy. Jak od razu widac zarobek prawie 100% to w ciagu godziny kolejki beda zapelnione.

W przypadku innych marek jest to samo.

Mam nadzieje ze nowa polityka kruka chociaz troche podziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniec świata - jeden z największych zegarmistrzów naszych czasów nosi Rolexa...i nie jest w tym zawodzie wyjątkiem. A co bardziej oświeceni koledzy krzywią się na hasło Rolex, że niby tylko marketing i marketing....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniec świata - jeden z największych zegarmistrzów naszych czasów nosi Rolexa...i nie jest w tym zawodzie wyjątkiem. A co bardziej oświeceni koledzy krzywią się na hasło Rolex, że niby tylko marketing i marketing....

To sa wlasnie wyzyny marketingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie - i Patek i Rolex nie sie w d***e pocaluja ze swoja polityka - alternatyw jest troszke na rynku z wiekszym szacunkiem do klienta. Zawsze tak jest, jak komus cos lepiej idzie, to mu odbija...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie - i Patek i Rolex nie sie w d***e pocaluja ze swoja polityka - alternatyw jest troszke na rynku z wiekszym szacunkiem do klienta. Zawsze tak jest, jak komus cos lepiej idzie, to mu odbija...

Ja czuje jednak roznice w czekaniu i nastepnie odbiorze w salonie miedzy Patkiem, a Rolexem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Patku sa jakies modele od reki lub okres oczekiwania na jakies do roku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn.?

Ze i na Ferrari i na Dacie sa kolejki.

Na Patka moglbym czekac na Rolexa nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ferrari i Dacia... hmmm...  to porownanie godne tego forum :wacko:

Faktycznie - lepiej byc dy***ym przez celebryte niz kasjera z Biedronki...- jak dobrze zrozumialem takie delikatne Twoje  przejaskrawienie :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez z checia bym poczekal na Patka nawet 5+ lat.

Ale nie jestem ich klientem premium wiec nie mam na co liczyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samochodowe porównanie nijak się ma do przytaczanych marek zegarkowych ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez z checia bym poczekal na Patka nawet 5+ lat.

Ale nie jestem ich klientem premium wiec nie mam na co liczyc

Ale za to mozesz sobie poogladac na stronie zegarki widmo za darmo :D

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie - lepiej byc dy***ym przez celebryte niz kasjera z Biedronki...-

Robie sobie przerwe od forum, bo jednak ten poziom nawet mnie przerasta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaśnie Panie, samochód już podstawiono <_<

i651083.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ale uspokójcie się, nawet Phillipe Dufour musiał czekać w kolejce na Pepsi, co najmniej od września zeszłego roku. Ale jak donosi Hodinkee w końcu się doczekał  B)

https://www.hodinkee.com/articles/philippe-dufour-rolex-pepsi-gmt-master-ii-126710-blro-baselworld-2019

126710BLRO na ręku Dufoura to niewątpliwie nobilitacja dla Roleksa, ale nie tylko Roleksem człowiek żyje. Chciałbym kolegom przypomnieć, że Philippe Dufour jest fanem niemieckiego zegarmistrzostwa i od kilku lat nosi też A. Lange & Söhne Datograph.

Dufour's personal A. Lange & Söhne Datograph in pink gold - he says he bought this watch because he couldn't afford one in platinum. He paid for it himself, and he's unabashed in his praise for it. He says what makes this watch so special is the amount of extra value you see in the movement architecture, the finishing, and the design. It says a lot that one of the Vallée's greatest sons says the best chronograph in the world is German.

https://www.hodinkee.com/articles/the-road-to-basel-episode-2-inside-the-atelier-of-the-legendary-philippe-dufour

Doceniam Patka, doceniam też Roleksa, ale nie mam zamiaru narzucać się żadnemu producentowi. Każesz mi czekać 5 lat na zegarek? To żegnam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat w Warszawie salon Ferrari jest obok sklepu Montblanc, także jesteś Mariusz bliżej Ferrari niż myślisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robie sobie przerwe od forum, bo jednak ten poziom nawet mnie przerasta

Nie rób tego Julek, bo choć rzadko piszę, to lubię Twoje posty czytać- często myślimy podobnie, ale Ty piszesz to w fajny sposób (choć ja bym to często zupełnie inaczej ujął ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysiu, czytasz w moich myślach

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi