Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Jak jest dobrze przyklejone nic nie zauważysz

Wysłane z mojego SM-N920G

Dokładnie a dobrze przykleić na takim małym ekraniku to żadna filozofia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak siedzi w takim gronie to tak bardzo źle nie wygląda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jasno czerwony fajnie wygląda bez białych napisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jasno czerwony fajnie wygląda bez białych napisów.

to jest pomarańczowy :) kolekcja zacna nie ma co robi wrażenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak tak wierzysz producentowi to bierz gwoździa i do dzieła ;) Bezel,pasek zmienisz w każdej chwili a ze szkłem już tak fajnie nie ma . W najlepszym przypadku polerowanie da radę,tylko po co. Jak to się mówi najlepiej zapobiegać niż leczyć. Dobrze docieta folia jest nie widoczna na ekranie a już napewno zegarka nie zepsuje ani też nie wpływa negatywnie na jego właściwości może tylko pomóc .

No to musze Ci powiedziec, ze moja chrapka na G-shocka i zainteresowanie nim, wzielo sie wlasnie z tego, ze kiedys dawno temu, zapytalem kumpla co to za zegarek nosi (mial zwyklego bialego, "wakacyjnego" G), a On od razu go zdjal (stalismy na plazy, na pomoscie) wzial klucze i najpierw naprawde mocno zaczal szorowac po ekranie, a potem jeszcze kilka razy dosc solidnie przylozyl nim w barierke. Oslupialem kiedy zobaczylem, ze nie ma na nim zadnej rysy :)

Co nie zmienia faktu, ze skoro dobrze spadowana folia nie psuje estetyki, to sam sie moze porwe w wolnej chwili, tylko jak to kurka wyciac.... Moze ploterem heee :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) wzial klucze i najpierw naprawde mocno zaczal szorowac po ekranie, (...) Oslupialem kiedy zobaczylem, ze nie ma na nim zadnej rysy :)

Powiem szczerze, że ciężko mi w to uwierzyć biorąc pod uwagę, że w G są przeważnie mineralne szkiełka a nie jakieś szafirowe cuda. Zraz sprawdzę na swoim starym G-9000.

EDYTA: Faktycznie ciężko zarysować tą "tępą" stroną klucza, nie spodziewałem się, za to tą z ząbkami już nie było problemu :ph34r:

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę przyznać,że Rangeman ma moc-kupiłem dla kumpla na bazarku Rangemana za dobrą cenę(zadowolony jak bąk)-jak go zobaczyłem na żywo to się strasznie napaliłem,następny kolega się napalił i jeszcze jeden też... :P .Co w nim takiego jest,Panowie?

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak, Romek po paru dniach używania,oglądania,macania,pstrykania :)

Stwierdzam,że jak dla mnie nie jest wcale ładniejszy od np Ryśka ten i ten ma swoje +&- tutaj daje znak = :)

Teraz co mi w nim nie pasuje/nie pasowało :) nie podobała mi się szlufka z nierdzewki,to już załatwione wymiana na gumę z Ryśka,standardowo nie podoba mi się klamerka toto rozklepane,ale na to jak na razie nie znalazłem zamiennika:( , następna sprawa to za dużo tych "błyskotek" na bezelu(śrubkoatrapy bezela,wkręty mocujące pasek) ale na to jest rada,zamawiam czarny komplet od żółtego :) . Koniec minusów reszta jak najbardziej na duży + . Oglądając wcześnieJ Romka na zdjęciach,filmach bardzo nie podobało mi się podświetlenie,ale zmieniłem zdanie jak dostałem zegarek w swoje ręce-podświetlenie jest mega fajne i praktycznie nie ustępuje illuminatorom mile zaskoczenie. No i oczywiście sensory,a raczej ich działanie. Dużo szybsze niż np . w Ryśku :) Testuje dalej,ale już marzy mi się Romek- wszystko czarne,śrubki,przyciski,bezel,pasek a moduł pozytyw :) Ma ktoś taka wersję lub zdjęcia jakieś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie same wrażenia. Szlufka paska, sprzączka i śruby do wymiany. Gdzie zamawiać, zibi?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Panowie nie macie czasem do sprzedania czerwonego ubranka do Rangeman'a? Bo jakoś tęsknię za nim i czarny jednak jest taki nijaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie same wrażenia. Szlufka paska, sprzączka i śruby do wymiany. Gdzie zamawiać, zibi?

Piszcie panowie do użytkownika @ kamilspider :)

Sporo mi pomógł przy "G"

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomógł to znaczy co,kupował w Twoim imieniu czy jak?

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie gdzie i jak, części itp... ;)

Jak tu, w tym temacie prawie wszyscy  ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu, 

A ja tu :P

Kolega jest bardzo chętny do pomocy, z tego powodu wspomniałem. :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cook jak przeczytasz calusieńki wątek, to będziesz to znał na pamięć :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie robił ktoś czy widział takiego moda Romana-czarne przyciski,czarne śrubki,czarny bezel,czarny pasek w pozytywie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj kolegę: kamilspider  :D

Ps. Żeby nie było, że to żart, choć troszkę też, ale serio Kamil przekładał przycisk podświetlenia i chyba atrapy śrubek też i chyba wrzucał gdzieś fotki.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi