clusca 4903 #13201 Napisano 24 Marca 2019 Cytując klasyka: "BYZYDUUUUURAAA..." Cytując sam siebie natomiast: "Kalibracja Romana, żeby na nadgarstku wskazywał prawidłową temperaturę? F u g g e d a b o u d i t Jest to możliwe jedynie w przypadku, kiedy będziesz chciał odczytać temperaturę dokładnie w takich samych warunkach, w jakich go kalibrowałeś. Tylko wtedy nie będziesz potrzebował jej odczytywać z zegarka, bo będziesz już przecież wiedział w jakich warunkach przeprowadzałeś kalibrację. Roman na ręku mierzy średnią temperaturę, która jest wypadkową temperatury Twojego ciała i temperatury otoczenia (a ta jest zależna od różnicy temperatury ciała i temperatury otoczenia), uwzględniając oczywiście wszelkie czynniki typu prędkość ruchu powietrza, wilgotność, to czy jest pod rękawem bluzy, kurtki, czy obu na raz, z czego te rękawy są zrobione (jaki jest współczynnik przewodzenia ciepła warstwy izolacyjnej), czy może na nieprzykrytym nadgarstku. I to właśnie dlatego producent w instrukcji mówi o zdjęciu zegarka (żeby mierzył jedynie temperaturę otoczenia) i odłożeniu na 20-30 minut (żeby dać mu czas na osiągnięcie temperatury bezela, czujnika, koperty i tego co w środku takiej, jak temperatura otoczenia). Jak do nadgarstka przywiążesz sobie termometr rtęciowy, to też nie będzie wskazywał właściwej temperatury... a przecież od tego jest prawda ;)" Krótko podsumowując: dokładny pomiar tylko zdjętym zegarkiem. Jeśli zależy Ci na pomiarze temperatury "mniej więcej", to możesz skalibrować na nadgarstku i tak odczytywać, tylko pamiętaj, że im większa różnica pomiędzy temperaturą otoczenia a temperaturą 36,6 st.C, tym mniej dokładne będą wskazania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cichy81 2 #13202 Napisano 24 Marca 2019 Nareszcie komplet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #13203 Napisano 27 Marca 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masterczulki 2 #13204 Napisano 27 Marca 2019 Już jest! @tommlyjeszcze raz wielkie dzięki za polecenie Adama 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #13205 Napisano 28 Marca 2019 Już jest! @tommlyjeszcze raz wielkie dzięki za polecenie Adama Wygląda kozacko - jak patrzę na takie kolory to już czuję "wakacje" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #13206 Napisano 28 Marca 2019 Już jest!@tommlyjeszcze raz wielkie dzięki za polecenie Adama Spoko, cieszę się, że się udało. Fajny jest, wiem, bo miałem 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartq88 3 #13207 Napisano 28 Marca 2019 Mnie bardzo kusi na jakiegoś żółtka. Roman jest super. Wysłane z mojego ONEPLUS 6T przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pluto30 3 #13208 Napisano 29 Marca 2019 Czy ja mam tylko takie wrażenie ze wersja 9400bj ma pasek błyszczący i jakoś tak wygląda "dziwnie" Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #13209 Napisano 29 Marca 2019 Czy ja mam tylko takie wrażenie ze wersja 9400bj ma pasek błyszczący i jakoś tak wygląda "dziwnie" Pasek w BJ, to carbon fiber, stąd może być takie wrażenie. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pluto30 3 #13210 Napisano 29 Marca 2019 Oglądałam filmik mateja i sam stwierdza ze jest bardzo ciemny. Czy ten połysk nie wygląda obciachowo. Wersja cmj jest super ale znaleźć ten model graniczy z cudem zwłaszcza cena. I zastanawiam się jaką wersję wybrać normalną ale wersja carbon czy bj-a? Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #13211 Napisano 29 Marca 2019 Ale mówisz o zegarku, czy o samym pasku? Samego paska do BJ nigdzie nie dostaniesz. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pluto30 3 #13212 Napisano 29 Marca 2019 Zegarek. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
italiano1982 9 #13213 Napisano 29 Marca 2019 Ale to ogólnie ciężko z tymi ubrankami? Pytam tylko z ciekawości, bo nie szukam, ale gdzieś ostatnio widziałem przypadkiem pasek żółty w jakiejś chorej cenie kilku stów,a bezel parę groszy stał. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #13214 Napisano 29 Marca 2019 Bo bezel jest zwykły plasticzany, a pasek do żółtka jest z carbon fiber'em 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13215 Napisano 31 Marca 2019 Uprzedzając pytania:DST ma być ustawione na "AUTO" 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
italiano1982 9 #13216 Napisano 31 Marca 2019 Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #13217 Napisano 31 Marca 2019 Uprzedzając pytania:DST ma być ustawione na "AUTO" Kurczaki, jakoś dziwnie cicho dzisiaj na forum, wszystkim się przestawiły? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13218 Napisano 31 Marca 2019 Nikt się nie chce przyznać 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #13219 Napisano 31 Marca 2019 U mnie ok Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #13220 Napisano 31 Marca 2019 Kurczaki, jakoś dziwnie cicho dzisiaj na forum, wszystkim się przestawiły? Podobno G samo wie że trzeba się przestawić Usłyszane z innego wątku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13221 Napisano 31 Marca 2019 (edytowane) Widać, że nie zadałeś sobie trudu by zgłębić temat.Zawsze łatwiej się pośmiać. Edytowane 31 Marca 2019 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #13222 Napisano 31 Marca 2019 Z Ciebie zawsze był śmieszek a teraz się usztywniłeś i to strasznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13223 Napisano 31 Marca 2019 Chciałbyś Temperowałem Cię 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #13224 Napisano 1 Kwietnia 2019 Czy dwa Romki na stanie to już przegięcie czy jeszcze nie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #13225 Napisano 1 Kwietnia 2019 Czy dwa Romki na stanie to już przegięcie czy jeszcze nie?W tej cenie? Nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach